ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Τι θα γίνει με τον «ορφανό» δρόμο της Μελούνας;

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2017 16:53

Ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί στον δρόμο της Μελούνας εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ελασσόνας για τον οποίο αναφέρει πως «θα μπορούσε να ήταν και «ορφανός», μιας και μεταξύ Δήμου Ελασσόνας και Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι ευθύνες μετατοπίζονται κάθε φορά από τη μία αρχή στην άλλη».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης υπενθυμίζει «πως η σημερινή δημοτική αρχή υποσχόταν προεκλογικά ότι θα τον κάνει ποδηλατόδρομο» και συνεχίζει «Ο δρόμος αυτός δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο οχημάτων, αγροτικών κυρίως, και είναι καταρχήν αναγκαίος για τους αγρότες και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κάμπο της Τσαριτσάνης, συνεχίζει προς τον Ομαδικό Αμπελώνα και φτάνει ως την Αετοράχη, εξυπηρετώντας και τους κατοίκους των χωριών. Η κίνηση των βαρέων οχημάτων που παλιότερα διεξαγόταν αποκλειστικά από τον δρόμο αυτό αποφεύγοντας την πόλη της Ελασσόνας- για την πρόσβασή τους στην Εθνική Οδό, έχει περιοριστεί. Έχει όμως αφήσει τα σημάδια του, ιδίως από περιόδους που τα Τέμπη ήταν κλειστά, και ως μοναδική δίοδος διέλευσης νότιας Ελλάδας - Μακεδονίας χρησιμοποιούνταν με ευθύνη και των τροχονομικών αρχών, αυτός ο δρόμος.

Τα κατά καιρούς «μπαλώματα» αποδείχτηκε ότι δεν είναι λύση. Οι λακκούβες που υπάρχουν σήμερα είναι αναρίθμητες. Ο δρόμος παρουσιάζει ρωγμές σε πολλά σημεία του οδοστρώματος, καθιζήσεις και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και φθορές στις άκρες. Η έλλειψη φωτισμού καθιστά επίσης άκρως επικίνδυνη την κυκλοφορία τη νύχτα.

Φαινόμενα ζημιών στα οχήματα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, οι καταγγελίες πληθαίνουν και η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι επίσης μεγάλος, αφού στην προσπάθειά τους οι οδηγοί να αποφύγουν τις λακκούβες κάνουν απότομους ελιγμούς και κινούνται συχνά στο αντίθετο ρεύμα».

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει, όπως ανακοίνωσε, «απαντήσεις τόσο από τη δημοτική αρχή, όσο και από την Περιφέρεια, τι μέτρα θα πάρουν και πότε» ενώ καλεί «τον λαό της περιοχής, τους επαγγελματίες, τους αγροτοκτηνοτρόφους να βγάλουν συγκεκριμένα συμπεράσματα από τη στάση τους, καθώς εκτός από το να «ρίχνουν το μπαλάκι» των ευθυνών η μία στην άλλη, το «πετούν και στην εξέδρα», δηλαδή πότε στην υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και πότε στην υπάρχουσα νομοθεσία που αφορά στα δημόσια έργα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass