ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΤΥΡΝΑΒΙΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Ο «συμπιεστής» έκρυβε 11 κιλά «κόκκινη» κοκαΐνη

*Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε ποτέ στην περιοχή – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2017 22:17
Το φίλτρο του συμπιεστή, μέσα στο οποίο  βρέθηκε η «κόκκινη», εξαιρετικής ποιότητας κοκαίνη, σε χωριό του Δήμου Τυρνάβου, που -όπως εκτιμά η ΕΛΑΣ- είχε τελικό προορισμό την Αθήνα Το φίλτρο του συμπιεστή, μέσα στο οποίο βρέθηκε η «κόκκινη», εξαιρετικής ποιότητας κοκαίνη, σε χωριό του Δήμου Τυρνάβου, που -όπως εκτιμά η ΕΛΑΣ- είχε τελικό προορισμό την Αθήνα

Στον Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν, θα οδηγηθούν οι τέσσερις συλληφθέντες που κατά την ΕΛ.ΑΣ. είναι «μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή στη χώρα μας, προς περαιτέρω διακίνηση, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης προερχόμενης από την Κολομβία».

Πρόκειται για έναν 47χρονο επιχειρηματία από τον Τύρναβο, μια 49χρονη υπήκοο Αλβανίας πρώην εργαζόμενη στην ίδια επιχείρηση και για άλλους δύο επίσης υπηκόους Αλβανίας (ηλικίας 29 και 30 ετών) κατοίκους Αθηνών ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ως συνεργός τους ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν όταν στην επιχείρηση του 47χρονου, που εδρεύει σε χωριό του Δήμου Τυρνάβου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 11 κιλά κοκαΐνης (σ.σ. κρυμμένα σε σωληνώσεις ενός «συμπιεστή» που είχε παραγγελθεί από την Κολομβία) η αξία των οποίων από την ΕΛ.ΑΣ. αποτιμάται στο μισό εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε ποτέ στην περιοχή, μετά τα 5,6 κιλά κοκαΐνης και άλλων 23,3 κιλών χασίς που κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, μόνο σε μία επιχείρησή τους, τον Οκτώβριο του 2016.

Η κοκαΐνη βρέθηκε κρυμμένη σε «φίλτρο» μηχανήματος που είχε παραγγείλει η τοπική επιχείρηση για να επιβεβαιώσει τις «διαδρομές» που ακολουθούν διεθνή δίκτυα προκειμένου να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Η μεγάλη ποσότητα της εξαιρετικής ποιότητας («κόκκινης») κοκαΐνης είχε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τελικό προορισμό την Αθήνα και όχι τον Τύρναβο καθώς, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, η τοπική επιχείρηση επιλέχθηκε ως ενδιάμεσος σταθμός για να παραπλανηθούν οι διωκτικές αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό ερευνάται αν και ο συλληφθείς επιχειρηματίας του Τυρνάβου γνώριζε ή όχι για το «κρυφό» περιεχόμενο του εξοπλισμού που παραγγέλθηκε από την Κολομβία με τη μεσολάβηση της πρώην υπαλλήλου – που συνελήφθη επίσης – καθώς το μηχάνημα («συμπιεστής») ως φθηνότερο παραγγέλθηκε τελικά από την Κολομβία και όχι από τη Γερμανία.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν σε Τύρναβο και Αθήνα, στο πλαίσιο έρευνας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας ενώ σε έρευνα στο σπίτι της 49χρονης υπηκόου Αλβανίας και πρώην εργαζόμενης, στον Τύρναβο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πρέσα τυποποίησης ναρκωτικών. Με τους συλληφθέντες στην περιοχή να οδηγούνται στην Αθήνα.

ΛΕΙΨΙΑ

Οι συλληφθέντες έπεσαν στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ., όταν Γερμανοί αστυνομικοί στη Λειψία, μετά από έλεγχο, διαπίστωσαν ότι ο «συμπιεστής» έκρυβε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και μάλιστα «κόκκινης» κοκαΐνης. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και εργαστηριακά με τη λήψη δείγματος από Γερμανούς αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας, ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές με το «ταξίδι» του παραγγελθέντος μηχανήματος να παρακολουθείται προκειμένου να εντοπισθεί ο παραλήπτης του στην Ελλάδα.

Έτσι όταν το ογκώδες μηχάνημα, παραδόθηκε από μεταφορική εταιρία, στην επιχείρηση του Τυρνάβου και -ενώπιον αρκετών εργαζομένων- συνελήφθησαν ο 47χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και η 49χρονη πρώην εργαζόμενη. Παράλληλα στην Αθήνα συλλαμβάνονταν άλλοι δύο Αλβανοί υπήκοοι, 29 και 30 ετών. Αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές και άλλων υπόπτων - μετά από έρευνα και σε οικίες στον Τύρναβο - οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι καθώς δεν διαπιστώθηκε η συμμετοχή τους στο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Για την ίδια υπόθεση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώθηκε χθες ότι «εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή στη χώρα μας, προς περαιτέρω διακίνηση, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης προερχόμενης από την Κολομβία».

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται πως «εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από τη Ν. Αμερική στην Ελληνική Επικράτεια, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Συνελήφθησαν έπειτα από ταυτόχρονη και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαρίσης, σε περιοχές του Νομού Λαρίσης και στην Αθήνα, τέσσερα άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 47χρονο ημεδαπό και τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 29, 30 και 49 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ως συνεργός τους. Ειδικότερα, από τις Γερμανικές Αρχές εντοπίσθηκε στη Λειψία, κατά τη διαδρομή του από την Κολομβία προς την Ελλάδα, ταχυδρομικό δέμα μεγάλου βάρους, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένο μεταλλικό μηχάνημα, όπου αποκρύπτονταν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Παραλήπτης του μηχανήματος ήταν εμπορική εταιρία σε περιοχή του Νομού Λαρίσης.

Κατόπιν των ανωτέρω, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και μεσημβρινές ώρες της 13-10-2017 συνελήφθη ο 47χρονος, κατά τη στιγμή της παραλαβής τού μηχανήματος και παράλληλα οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί του.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, χώρους, αποθήκες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 10 κιλών και 598 γραμμαρίων, αφρώδες μονωτικό υλικό με ίχνη κοκαΐνης μικτού βάρους 802 γραμμαρίων, μικροποσότητα ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, ένα περίστροφο, εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 3.250 ευρώ, μία πρέσα τυποποίησης ναρκωτικών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, δέκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Εκτιμάται ότι το κέρδος από την πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης θα ανερχόταν στο ποσό των 500.000 ευρώ» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass