ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Αλλαγή σελίδας με μεγάλη δημοκρατική παράταξη

*Δεσμεύτηκε για την επόμενη ημέρα εκλογής του ηγέτη της Κεντροαριστεράς - Τι είπε για απλή αναλογική

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 22:45
Από τη συνάντηση στο δημαρχείο στο Μακρυχώρι Από τη συνάντηση στο δημαρχείο στο Μακρυχώρι

Την ανάγκη αλλαγής σελίδας στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ως κοινωνικό αίτημα με τη δημοκρατική παράταξη να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο ανέδειξε χθες περιοδεύοντας στον Δήμο Τεμπών ο ευρωβουλευτής και εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η κοινωνία θέλει αλλαγή σελίδας, ένα κόμμα θεσμικό, σοβαρό, αξιοκρατικό. Να προτείνουμε σύγχρονο, παραγωγικό μοντέλο, ώριμη δημοκρατία που τα κόμματα σέβονται τους θεσμούς και απόλυτη αξιοκρατία παντού. Αυτό πρέπει να είναι το όχημα της δημοκρατικής παράταξης κι αν το υπηρετήσουμε με ενότητα και ανανέωση, η παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη» είπε χαρακτηριστικά δεσμευόμενος παράλληλα ότι θα εργαστεί για την ενότητα της παράταξης όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

«Ήμουν παρών και θα συνεχίσω να είμαι...» απάντησε σε ερωτήσεις της δημοτικής αρχής του Δήμου Τεμπών για την επόμενη ημέρα της αναμέτρησης συμπληρώνοντας ωστόσο ότι για την ημέρα αυτή οφείλουν να μιλήσουν όλοι οι διεκδικητές και να συνεννοηθούν.

Ο κ. Ανδρουλάκης έφθασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην έδρα του Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι όπου είχε συνάντηση με τη δημοτική αρχή, την οποία ενημέρωσε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην Ευρώπη τοποθετώντας το εγχείρημα της συγκρότησης της Κεντροαριστεράς σ΄ αυτές. Η κοινωνία και ιδιαίτερα ένα από τα δυναμικότερα κομμάτια της, αυτό της νέας γενιάς, εκτίμησε, δείχνει ότι αρχίζει να συγκινείται από το εγχείρημα του νέου φορέα για να συμπληρώσει ότι "δυστυχώς τα διαδικαστικά θέματα ροκάνισαν πολύτιμο χρόνο και μας εγκλώβισαν σε βάρος της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης για τη διαμόρφωση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας".

Σε άλλα σημεία της συνάντησης ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη υποστήριξε πως τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από το BREXIT θα αντιμετωπίσει ο αγροτικός τομέας παραγωγής ενώ χαρακτήρισε σοβαρό ευρωπαϊκό πρόβλημα την έλλειψη υδατικών πόρων, το οποίο στη Θεσσαλία εμφανίζεται οξυμένο.

Από την πλευρά ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος ενημέρωσε τον Έλληνα ευρωβουλευτή για το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του δήμου του συνδυάζοντας τον αγροτικό τομέα παραγωγής με τις δυναμικές καλλιέργειες της ελιάς, του ακτινιδίου και του αμυγδάλου και του τουριστικού τομέα με την αξιοποίηση της κοιλάδας των Τεμπών και της παραλιακής ζώνης.

Παράλληλα ο δήμαρχος Τεμπών επανέλαβε το αίτημα τόσο του δήμου του όσο και σύσσωμου του νομού για την κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό αλλά και για αναστολή κάθε σκέψης για την κατασκευή σταθμού διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό και τη σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με την παραχωρησιούχο εταιρία.

Σχολιάζοντας την παρουσίαση του δημάρχου Τεμπών χαρακτήρισε τον κ. Κολλάτο "κόσμημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση" και αναφερόμενος στις επικείμενες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση τάχθηκε κατά της καθιέρωσης της απλής αναλογικής θεωρώντας ότι με το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα θα είναι σχεδόν αδύνατη η διακυβέρνηση των δήμων.

Ωστόσο σε εθνικό επίπεδο υποστήριξε την ανάγκη να καθιερωθεί ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα, να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών για τον σχηματισμό κυβέρνησης και να "σπάσουν" οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Ο Ν. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του δήλωσε ότι "κατεβαίνω στις εκλογές γιατί θέλω να δω πολλούς ανθρώπους να εντάσσονται στο πολιτικό σύστημα" και

επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι πρώτος στόχος του θα είναι η ενότητα της δημοκρατικής παράταξης σημειώνοντας παράλληλα: «Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω η γέφυρα, ώστε η παράταξή μας να εντάξει στο κοινωνικό της δίκτυο όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναζητούν στέγη, είναι προοδευτικοί αλλά σήμερα είναι εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση ενός μικρού, φαύλου δικομματισμού. Πιστεύω ότι με όλους εσάς μπορούμε να φτιάξουμε ένα μείγμα που θα αγαπάει την πατρίδα και θα αγωνιστεί να κάνει ισχυρή την παράταξη για το μέλλον της χώρας, των παιδιών σας και των παιδιών μας».

Αργότερα ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τον γυναικείο αγροτικό συνεταιρισμό "Αντιγονίδες" στους Γόννους όπου κάλεσε τις γυναίκες μέλη του συνεταιρισμού να συνεχίσουν να εργάζονται για την ενίσχυση του συνεταιρισμού, που συνδράμει σημαντικά στην τοπική οικονομία δηλώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους με όσα μέσα διαθέτει.

Εκτός προγράμματος ο κ. Ανδρουλάκης μετά από σχετική πρόταση του προέδρου του ΣΘΕΒ Αχιλλέα Νταβέλη επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ANIMUS στο Μακρυχώρι καθώς και το οινοποιείο του ΤΣΑΝΤΑΛΗ στη Ραψάνη κατόπιν προσκλήσεως των αμπελουργών, οι οποίοι είχαν οργανώσει μεσημεριανό τραπέζι με μεζέδες και άφθονο κρασί με την ευκαιρία της λήξης του τρύγου. Εκεί ο κ. Ανδρουλάκης συμφώνησε με το αίτημα της κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ιδιαίτερα σημαντικό για το συγκεκριμένο οινοποιείο όπου το 60% της παραγωγής του γνωστού ραψανιώτικου κρασιού εξάγεται.

Στις συναντήσεις στο Μακρυχώρι παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρατέγος, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Σαΐτης, Γεωργία Τσιόπα και Κων. Νταφούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αργυρίου και Χρήστος Τσάτσαρης και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Όσσας Γιάννης Μπίκας και Σπηλιάς Βασίλης Νταής ενώ τον κ. Ανδρουλάκη συνόδευαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Σάββας και Ελένη Μπουζιάνα.

Ρεπορτάζ Δημ. Κατσανάκης

Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass