ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 6ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

«Αρχοντικός» ο… Κινέζος σημαιοφόρος!

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 22:40

Ήταν πριν λίγες ημέρες, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, όταν η Ελασσόνα γιόρτασε την επέτειο της απελευθέρωσης του 1912 από τον Τουρκικό ζυγό.

Και εκεί στην καθιερωμένη παρέλαση, είδε έναν μικρό… Κινέζο να κρατάει υπερήφανα τη σημαία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας και να διασχίζει με καμάρι την παραποτάμια οδό Μητροπολίτου Ιακώβου, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τον κόσμο. Ήταν ο «τυχερός» της διαδικασίας επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών στα σχολεία, που ήδη «τρέχει».

Οι επίσημοι και ο κόσμος τον καταχειροκρότησαν, όπως βέβαια και τους εκατοντάδες μαθητές από σχολικές μονάδες της επαρχίας Ελασσόνας που πήραν μέρος στην παρέλαση.

Πρόκειται για τον 11χρονο μαθητή της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας YAN YI LIU(Χάνι Λή).

Μιλώντας στην «Ε», ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας Δημήτρης Μπουζούκης επεσήμανε: «Σε ό,τι αφορά στην όλη διαδικασία, ακολούθησα κατά γράμμα τα προβλεπόμενα από την εγκύκλιο του Υπουργείου. Όπως γνωρίζω, ο μαθητής μας Χάνι Λή γεννήθηκε στη Λάρισα και σε βρεφική ηλικία οι γονείς του τον πήγαν στην Κίνα, στον παππού του, μέχρι την ηλικία που έπρεπε να πάει στο σχολείο. Οι γονείς του δραστηριοποιούνται με Κινέζικα καταστήματα στην περιοχή μας. Είναι αξιοπρεπέστατοι, με ενδιαφέρον για το παιδί τους.

Πάντως, στην παρέλαση της 6ης Οκτωβρίου, ο μαθητής μας ήταν πραγματικά άψογος και μας εκπροσώπησε όπως έπρεπε. Θα χαρακτήριζα το στυλ του… αρχοντικό!».  

Η «Ε» επισκέφθηκε το κατάστημα των γονέων του νεαρού σημαιοφόρου (…βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία), όπου συνάντησε τη μητέρα του, που φρόντιζε για το γεύμα της 11 μηνών αδελφούλας του.

Μας υποδέχθηκε με ένα ζεστό χαμόγελο και έδειχνε χαρούμενη για το αποτέλεσμα της κλήρωσης στο σχολείο του μικρού, που τον έφερε σημαιοφόρο στην παρέλαση. Ο πατέρας του ονομάζεται GUI FENG LIU και καθημερινά εργάζεται φιλότιμα στο κατάστημα, παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε, με την κίνηση να έχει πέσει σημαντικά σε τέτοιου είδους καταστήματα.

Όπως μας εξήγησε, με τα «σπαστά» Ελληνικά που ξέρει, ζουν αρκετά χρόνια στην περιοχή μας και συγκεκριμένα 10 χρόνια στην Ελασσόνα. «Ο γιος μας χάρηκε πολύ, που έκανε παρέλαση με τη σημαία του σχολείου του. Διαβάζει και προσπαθεί καθημερινά, με κάποια προβλήματα στη γλώσσα, όπως είναι φυσικό…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τον σημαιοφόρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, έγκυρες πληροφορίες από εκπαιδευτικούς της περιοχής κάνουν λόγο για επιμελή μαθητή, πολύ καλό στα Μαθηματικά, εύστροφο, με μυαλό «ξυράφι»!   

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass