ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ικανοποίηση αλλά και επιφυλάξεις για τις δεσμεύσεις Τσίπρα

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 22:33

Με ικανοποίηση αλλά και επιφυλάξεις υποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας, που αφορούν σε έργα στη Λάρισα.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με το σώμα να εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην αντιδημάρχου Θαν. Καραϊσκου που κηδεύθηκε χθες. Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το Αναπτυξιακό Συνέδριο εστιάζοντας στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που αφορούσαν στην παραχώρηση στρατοπέδων, στην αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής όπως και στη χρηματοδότηση για τη συνέχιση των έργων αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου.

Για να τονίσει πως «οι εξαγγελίες προέκυψαν μετά από συνεργασία Δήμου και Υπουργείων και μια προεργασία δύο ετών» κάνοντας εκτενή αναφορά στο στάδιο που βρίσκεται το κάθε έργο. Για να σημειώσει πως με την παραχώρηση στρατοπέδων, εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ και την αξιοποίηση της Αβερωφείου «η πόλη αποκτά τεράστιες εκτάσεις προς όφελος των δημοτών». Για να αναφερθεί επίσης στις συζητήσεις με τον ΟΣΕ ενώ για τον Αχελώο, το θέμα τελικά θα συζητηθεί σε ξεχωριστή συνεδρίαση.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου σημείωσε ότι «στο συνέδριο η κυβέρνηση παρουσίασε μια ειδυλλιακή κατάσταση, πως ήρθε η ανάπτυξη ενώ ακούσαμε πως βγαίνουμε από τα μνημόνια. Θα μπορούσε να είναι ένα παραγωγικό συνέδριο». Για το θέμα του Αχελώου επέκρινε τη δημοτική αρχή ότι «υποτιμά το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης πήγε για αυτοψία ενώ δεν είχε προσωπική εικόνα». Τις εξαγγελίες τις χαρακτήρισε σημαντικές για την πόλη αλλά παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει οδικός χάρτης. Ήταν μια καλοστημένη παράσταση και φοβάμαι ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν θα υλοποιηθούν στο χρόνο που εξαγγέλθηκαν» υπογράμμισε η κ. Καραλαριώτου. Για να επικρίνει επίσης τη δημοτική αρχή ότι «ενάμιση χρόνο δεν έκανε τίποτα για την αξιοποίηση της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ». Προκαλώντας την παρέμβαση του δημάρχου που επισήμανε πως «βρίσκονται σε εξέλιξη εξώδικα σε βάρος ανθρώπων που έχουν καταλάβει εκτάσεις και δεν τις παραχωρούν ενώ ετοιμάζονται οι μελέτες».

Ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης υπενθύμισε το έργο επί δικής του θητείας τόσο για την παραχώρηση στρατοπέδων, για τις σιδηροδρομικές γραμμές κ.α. Για την Αβερώφειο σημείωσε την ανάγκη «να δοθεί προτεραιότητα στη συντήρηση κτιρίων» ενώ για τα στρατόπεδα εξέφρασε την ευχή «μακάρι να αποδοθούν».

Ο δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος μεταξύ άλλων επισήμανε την ανάγκη «να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα για να μην αποτελέσει το συνέδριο μια καλοστημένη παράσταση». Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ, Π. Κρίκης, τόνισε μεταξύ άλλων πως ο δήμαρχος Λαρισαίων έβαλε το δικό του λιθαράκι «στην προσπάθεια εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων στο όνομα της δίκαιης ανάπτυξης».

ΦΛΟΓΑ

Στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε επίσης η διάθεση πίστωσης για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα, στις 29 Οκτωβρίου.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ

Τέλος εγκρίθηκε η διοργάνωση συνεδρίου με θέμα «Γιώργος και Λένα Γουργιώτη: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, ένα έργο ζωής».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass