ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Γιορτή Μανιταριών στην Ανατολή Αγιάς

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2017 15:30

Τον «μαγικό κόσμο των μανιταριών» θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν όσοι βρεθούν στην Ανατολή Αγιάς, στον νομό Λάρισας, την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017. Οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολής-Αγιάς «Η Σελίτσιανη» διοργανώνουν την ετήσια γιορτή τους, με αναζήτηση και συλλογή άγριων μανιταριών και …μανιταρομαγειρέματα.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με περιήγηση στο δάσος, για την αναζήτηση, παρατήρηση και συλλογή άγριων μανιταριών. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη μανιταροεξόρμηση, θα πρέπει να βρίσκονται στον προαύλειο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού στις 9 το πρωί. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναζήτηση των μανιταριών είναι το κατάλληλο ντύσιμο και εξοπλισμός (καλάθι για την τοποθέτηση των μανιταριών και βούρτσα-μαχαίρι για τον καθαρισμό τους).

Με την επιστροφή στο χωριό, στις 12.30 περίπου, θα γίνει η αναγνώριση –με τη βοήθεια ειδικών- των μανιταριών που συλλέχθηκαν, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παρουσίαση του θέματος «Ο μαγικός κόσμος των μανιταριών», από τον κορυφαίο μυκητοερευνητή της χώρας –και όχι μόνο, Γεώργιο Κωνσταντινίδη.

Με τη λήξη της παρουσίασης θα ακολουθήσει προσφορά εδεσμάτων, με βάση τα μανιτάρια-ψητά και μαγειρεμένα με ζυμαρικά, μανιταρόσουπα,μανιταρόπιτα. Για τα εδέσματα θα φροντίσουν οι μαθητές της Σχολής Μαγειρικής ΟΑΕΔ Λάρισας, με επικεφαλής τον καθηγητή, Βασίλη Παναγούλη, ενώ στα …μαγειρέματα συμμετέχει και ο Φώτης Παρασκευαϊδης, επεξεργαστής μανιταροπροϊόντων και μάγειρας.

Να σημειωθεί ότι τα μανιτάρια για τα εδέσματα προσφέρουν οι μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας μανιταριών «Δίρφυς», «Μανιτάρια Τρικάλων» και «Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών», ενώ προϊόντα τους προσφέρουν, επίσης, οι Οινοποιίες Αλατά και Διμπέτρη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6974-601730 (Στέργιος Μίχος) και 6978-737981 (Θωμάς Γκιάτας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass