ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εξώδικο κατά των αποφάσεων Ντίτορα

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2017 22:18

Με στάση εργασίας αλλά και παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα το μεσημέρι, απαντούν τόσο η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας, στις αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Νίκ. Ντίτορα.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ντίτορας, επικαλούμενος γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προχώρησε σε «αποκαθηλώσεις» γενικών διευθυντών αλλά και σε μαζικές μετακινήσεις προϊσταμένων, ξεκινώντας από τη Γενική Διεύθυνση Δασών ενώ όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και για τους προϊσταμένους των άλλων δύο Γενικών Διευθύνσεων.

Οι αποφάσεις Ντίτορα προκάλεσαν την αντίδραση του Συλλόγου αλλά και της Ομοσπονδίας η οποία μάλιστα, με εξώδικη διαμαρτυρία καλεί τον Συντονιστή να «επανεξετάσει άμεσα» όλες οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μετά τη με αριθμό 56/2017 Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ., «να ανακαλέσει όλες τις αποφάσεις ορισμού Προϊσταμένων» και «να ανακαλέσει άμεσα όλες τις αποφάσεις μετάθεσης Προϊσταμένων των Δασικών Υπηρεσιών και όποιων άλλων έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα».

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων, με ανακοίνωσή του καλεί «όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην προκηρυγμένη στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου (από τις 11 έως τη λήξη του ωραρίου) υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας. Στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα του Συντονιστή με επίδοση ψηφίσματος, παρουσία αντιπροσωπείας του προεδρείου της ΟΣΕΑΔΕ.

Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους τους συναδέλφους, να εκτιμήσουν την κρισιμότητα της περιόδου και να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας. Ζητάμε: Να επανεξεταστούν άμεσα, όλες οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, μετά τη με αριθμό 56/2017 Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.. Να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις ορισμού Προϊσταμένων που έχουν εκδοθεί με επίκληση του άρθρου 51 του ν. 3905/2010, για το λόγο, ότι το άρθρο αυτό είχε μεταβατικό χαρακτήρα και εφαρμόζεται άπαξ και, να ανακληθούν άμεσα όλες οι αποφάσεις μετάθεσης Προϊσταμένων των Δασικών Υπηρεσιών και όποιων άλλων έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα, για τον λόγο ότι με αυτές παραβιάσθηκε το άρθρο 67 του Υπαλληλικού Κώδικα» καταλήγει η ανακοίνωση.

 Κάλεσμα συμμετοχής στη στάση απευθύνει και η Ομοσπονδία σημειώνοντας ότι «μετά την επίδοση του Εξωδίκου μας, στον Συντονιστή της Α.Δ.Θ.Στ.Ε. κ. Ν. Ντίτορα, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ενέργειές μας. Διαμαρτυρόμαστε, αντιδρώντας στις αυθαίρετες διοικητικές πρακτικές που ακολουθεί, για τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων από την αρχή της θητείας του και καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του».

ΕΞΩΔΙΚΟ

Στο εξώδικο της Ομοσπονδίας, σημειώνεται εισαγωγικά πως ο κ. Ντίτορας «επικαλούμενος τη με αριθμό 56/2017 Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών, προβήκατε στην έκδοση μιας σειράς αποφάσεων, στη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, όπως: Ανάκληση πάνω από 9 αποφάσεων ορισμού και τοποθέτησης Προϊσταμένων οργανικών μονάδων, που εκδόθηκαν από το 2011 και εντεύθεν. Ορισμό και τοποθέτηση πάνω από 10 νέων Προϊσταμένων Δασικών Υπηρεσιών. Μεταθέσεις πάνω από 8 Προϊσταμένων Δασικών Υπηρεσιών».

 Στο εξώδικο τονίζεται πως οι «ανακλήσεις αποφάσεων τοποθετήσεως Προϊσταμένων οργανικών μονάδων, που έχουν εκδοθεί στα μέσα Ιανουαρίου 2011 και μετά: Έγιναν μετά παρόδου μακρού χρόνου, πάντως δε μεγαλύτερου της πενταετίας (που ορίζεται με το άρθρο μόνο του Α.Ν. 261/1968 ) και παρά το γεγονός ότι οι ανακληθείσες αποφάσεις δημιούργησαν υπέρ των υπαλλήλων πραγματική κατάσταση δεκτική έννομης προστασίας καθ' όσον η έκδοση των εν λόγω ανακληθεισών αποφάσεων δεν οφείλεται σε δόλια ενέργειά τους και επιπλέον η ανάκληση των πράξεων αυτών δεν επιβαλλόταν από λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Πραγματοποιήθηκαν, κατά παράβαση της αρχής της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, η οποία απαιτεί τη διατήρηση της ισχύος των ευμενών για τους καλόπιστους διοικούμενους πράξεων, αφού έχει δημιουργηθεί καλοπίστως υπέρ των υπαλλήλων πραγματική κατάσταση δεκτική έννομης προστασίας.

Έλαβαν χώρα, χωρίς ειδικώς αιτιολογημένη κρίση, ήτοι χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά ή στοιχεία, περί συνδρομής λόγων δημοσίου συμφέροντος, αφού η διοίκηση δεν διαπιστώνει, με ειδικώς αιτιολογημένη κρίση της, τη συνδρομή λόγων δημοσίου συμφέροντος, που επιτάσσουν την ανάκληση των παραπάνω ευνοϊκών διοικητικών πράξεων και μετά την πάροδο του ευλόγου χρόνου».

«Τέλος, οι αποφάσεις της πιο πάνω Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τις οποίες «μεταφέρθηκαν» Προϊστάμενοι, από Αρχή σε άλλη Αρχή, ενέχουν το στοιχείο της μετάθεσης, καθ' όσον, όπως παγίως γίνεται δεκτό, μετάθεση του υπαλλήλου της Κεντρικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι, κατά την έννοια, τόσο του Συντάγματος, όσο και των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα, η μετακίνησή του, από τη θέση που κατέχει, σε ομοιόβαθμη θέση του ίδιου κλάδου και ιεραρχίας, η οποία, όμως, ανήκει σε άλλη, διακεκριμένη υπηρεσιακή μονάδα, έστω και αν αυτή ευρίσκεται στον ίδιο τόπο. Για τη διενέργεια αυτής της υπηρεσιακής μεταβολής απαιτείται γνωμοδότηση υπηρεσιακού συμβουλίου».

«Από τα παραπάνω εκτεθέντα» υπογραμμίζεται στο εξώδικο «συνάγεται, ότι οι αποφάσεις που έχετε εκδώσει, μετά την με αριθμό 56/2017 Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ., έχουν εκδοθεί εκτός του πνεύματος της Γνωμοδότησης, αλλά και των αποφάσεων των Δικαστηρίων (παραβίαση του άρθρου 67 του Υπαλληλικού Κώδικα)».

Με την Ομοσπονδία να καλεί τον κ. Ντίτορα: «Να επανεξετάσετε άμεσα, όλες τις αποφάσεις που έχετε εκδώσει, μετά την με αριθμό 56/2017 Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. Να ανακαλέσετε όλες τις αποφάσεις ορισμού Προϊσταμένων που έχετε εκδώσει με επίκληση του άρθρου 51 του ν. 3905/2010, για το λόγο, ότι το άρθρο αυτό είχε μεταβατικό χαρακτήρα και εφαρμόζεται άπαξ. Να ανακαλέσετε άμεσα όλες τις αποφάσεις μετάθεσης Προϊσταμένων των Δασικών Υπηρεσιών, για το λόγο ότι με αυτές παραβιάσθηκε το άρθρο 67 του Υπαλληλικού Κώδικα».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass