Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Σε εξέλιξη η διαμόρφωση της κοίτης του Πηνειού

Δημοσίευση: 04 Νοε 2017 22:26

Επιχείρηση διαμόρφωσης, καθαρισμού και ανάπλασης βρίσκεται σε εξέλιξη στην κοίτη του Πηνειού ποταμού.


Η παρέμβαση από τα συνεργεία στην κοίτη είναι ορατή. Δεν ήταν όμως λίγοι οι Λαρισαίοι που ανησύχησαν για τα δέντρα της περιοχής. Η Αντιδημαρχία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων όμως μέσω του αντιδημάρχου της Γιώργου Ζαούτσου τους καθησυχάζει λέγοντας ότι «κόβονται τα επικίνδυνα δέντρα, τα άρρωστα, και τα παρακλάδια των δέντρων που “έσκισαν” το τσιμέντο».
Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου έχουν επικεντρωθεί στο σημείο από τη γέφυρα των Ναϊάδων Νυμφών έως τη ΔΕΥΑΛ, όπου παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα της άναρχης βλάστησης. «Είμαστε ακόμα στην αρχή», πρόσθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος «το ποτάμι θέλει πολλή δουλειά. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει η περιοχή. Στόχος μας είναι σιγά – σιγά να πάρει μια άλλη μορφή».
Όσο για τις σωρούς των κλαδιών και όλων των υπόλοιπων υλικών που συγκεντρώνονται κατά τον καθαρισμό και το τελευταίο διάστημα «κοσμούν» τον Πηνειό κάνουν γνωστό ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της βλάβης που έχει υποστεί το μηχάνημα και βρίσκεται ακόμα στο συνεργείο.

Ζ.Π.