ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΓΙΑΣ

Απαιτούνται παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η εικόνα του

Δημοσίευση: 12 Νοε 2017 22:14

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Πέρασαν δώδεκα ημέρες από τότε που ένα πολύ μεγάλο δέντρο, μια γιγάντια φιλύρα, που βρισκόταν μέσα στο κοιμητήριο της Αγιάς, έπεσε πάνω σε μνήματα σπάζοντάς τα και δημιουργώντας σημαντικές ζημιές.


Πτώση που προκλήθηκε από δυνατό άνεμο ώστε ο σάπιος και κούφιος κορμός δεν μπόρεσε να αντέξει, ενώ τις ζημιές αποκατέστησε και συνεχίζει να αποκαθιστά με δικά του έξοδα ο Δήμος Αγιάς.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, πολλές ήταν οι συζητήσεις όλο αυτό το διάστημα στην κωμόπολη για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο νεκροταφείο της, η οποία φυσικά δεν είναι κακή, αλλά σίγουρα απαιτούνται κάποιες γρήγορες και εύκολες παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του.
Ακριβώς στην είσοδό του υπάρχει σιδερένιος κάδος σκουπιδιών. Μόνιμα σχεδόν γεμάτος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν περνάει από ‘κει το απορριμματοφόρο και πως η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν κάνει καλά τη δουλειά της.
Απλά, τα σκουπίδια, τα λουλούδια και τα στεφάνια που «βγαίνουν» από το κοιμητήριο σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά, με αποτέλεσμα ο κάδος και ο γύρω χώρος να δείχνει συνεχώς βρόμικος. Το σημείο εναπόθεσης εύκολα μπορεί να αλλαχθεί, να φύγει από την κεντρική είσοδο και να μεταφερθεί στο πίσω ή πλάγιο ίσως μέρος σε ένα ειδικό καλαίσθητο κιόσκι που θα μπορούσε να δημιουργηθεί.
Λίγα μέτρα πιο δίπλα, μπροστά πάλι από την είσοδο του νεκροταφείου, «φιγουράρει» δεύτερος κάδος, ανακύκλωσης εκείνος, που κι αυτός μονίμως δείχνει γεμάτος μέσα κι έξω.
Μέσα στο κοιμητήριο πολλά είναι τα παράπονα για το λάστιχο της βρύσης, που είναι μικρό και δεν φτάνει σε όλο το μήκος και πλάτος του, ώστε οι συγγενείς των ενταφιασμένων να μπορούν εύκολα να πλένουν και να καθαρίζουν τα μνήματα, ενώ συνεχή είναι τα παράπονα και για τις λάσπες που δημιουργούνται από τις διανοίξεις τάφων ή από τις εκταφές και από τα παρατημένα, πολλές φορές για ημέρες, χώματα που βρομίζουν διπλανά μνήματα.
Ο χώρος δε του στρατιωτικού κοιμητηρίου, σε πολύ κακή κατάσταση δυστυχώς. Χορταριασμένα και βρόμικα τα μνήματα, δεν θυμίζουν σε τίποτα την όμορφη εικόνα που παρουσιάζουν αυτά όταν γίνεται το ετήσιο στρατιωτικό μνημόσυνο κάθε Φεβρουάριο ή Μάρτιο.
Δίπλα ακριβώς τώρα στο νεκροταφείο, το σκηνικό τρισάθλιο. Ένας μεγάλος χώρος βρίθει από σκουπίδια, ενώ εντυπωσιάζουν, σίγουρα όχι θετικά, αυτοσχέδιες καλύβες από νάιλον εποχιακών αλλοδαπών εργατών γης, παρατημένες, που συνοδεύονται και από αυτοσχέδιες υπαίθριες τουαλέτες φτιαγμένες από κουβέρτες, νάιλον και ξύλινες παλέτες, γεμάτες από ακαθαρσίες.
Όλα αυτά, λοιπόν, ο κόσμος της Αγιάς ζητά να αλλάξουν. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να διορθωθούν. Μπορούν και εύκολα και γρήγορα να γίνουν, αρκεί οι αρμόδιοι να το θελήσουν...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass