ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ *ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Εντυπωσίασε ο Δήμος Τεμπών στη «Philoxenia»

Δημοσίευση: 13 Νοε 2017 22:51
Με προοπτικές η παρουσία του Δήμου Τεμπών στη «Philoxenia 2017», στην Θεσσαλονίκη Με προοπτικές η παρουσία του Δήμου Τεμπών στη «Philoxenia 2017», στην Θεσσαλονίκη

Συνεχείς και με μεγάλες επιτυχίες είναι οι πρωτοβουλίες που παίρνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον τομέα της προβολής για την ανάπτυξη του τουρισμού, με αποφασιστικές του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, αλλά και την ενεργοποίηση όλων των φορέων του θεσσαλικού χώρου που εμπλέκονται στον ευαίσθητο αυτόν τομέα.

Η Θεσσαλία με τα νησιά της, τις Βόρειες Σποράδες, τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, τα μοναδικά Μετέωρα, το Πήλιο, τον ορεινό όγκο της νότιας Πίνδου και των Αγράφων, τα Τέμπη, τα παράλια του νομού Λάρισας, το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, τον Τύρναβο με το μοναδικό Καρναβάλι και το Μπουρανί και άλλους πολλούς μοναδικούς τόπους είναι πλέον περιοχές προορισμού.

Το Θεσσαλικό περίπτερο στη « Philoxenia, 2017» στη Θεσσαλονίκη κέρδισε τις εντυπώσεις από όλα τα άλλα περίπτερα τόσο των περιφερειών της χώρας, αλλά και γενικότερα. Άλλωστε, όπως επανειλημμένα δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η τουριστική ανάπτυξη αλλά και η τουριστική προβολή είναι από τις πρώτες επιλογές της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ήδη η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας πέρα από τον ελλαδικό χώρο είναι ιδιαίτερα σημαντική και στην Ευρώπη, γεγονός που αναγνωρίζουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς του θεσσαλικού διαμερίσματος.

Από το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας πέρασαν και δεν ...προσπέρασαν πολλοί πολίτες αλλά κυρίως επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Άλλωστε η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί και μια καλή ευκαιρία για να συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στα παράλια του θεσσαλικού διαμερίσματος, του νομού Λάρισας και Μαγνησίας, όπου οι λαοί των Βαλκανίων ήδη προτιμούν.

Και με αυτή την παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη «Philoxenia 2017» η Περιφέρεια προέβαλλε όχι μόνο τους γνωστούς ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και εκείνους τους εναλλακτικούς προορισμούς που πλέον είναι περισσότερο σε πρώτη επιλογή ιδιαίτερα από τη νέα γενιά.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Εντυπωσίασε στον χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας το περίπτερο του Δήμου Τεμπών. Στους επισκέπτες προσφέρονταν κρασί και τσίπουρο Ραψάνης, παραδοσιακά προϊόντα και πίτες από τον γυναικείο συνεταιρισμό Γόννων «Αντιγονίδες», ακτινίδια Πυργετού - Αιγάνης, ελιές και ελαιόλαδο, τυριά όλων των τύπων.

Το περίπτερο του Δήμου Τεμπών επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά η οποία και έδωσε τα εύσημα για την όλη παρουσίαση.

Οι επισκέπτες ενημερωθήκαν για τον Δήμο Τεμπών ο οποίος έχει το πλεονέκτημα να συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Στα όριά του υπάρχει μια έκταση έξι χιλιομέτρων από αμμώδεις παραλίες και καταγάλανα νερά. Στους οικισμούς Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό ο επισκέπτης θα περάσει ξέγνοιαστες διακοπές σε ήρεμους ρυθμούς απολαμβάνοντας τη θάλασσα και το όμορφο τοπίο.

Ο Δήμος Τεμπών είναι ένας δήμος με πάρα πολλές επιλογές δραστηριοτήτων σχεδόν σε κάθε χωριό του. Καλύπτει εύκολα τους τομείς

του ιστορικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού, οινικού, θαλάσσιου,

αρχαιολογικού, ορειβατικού τουρισμού. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα

να περάσει από λίγες ώρες μέχρι και αρκετές μέρες ασχολούμενος

με μια πληθώρα επιλογών.

Η πασίγνωστη Κοιλάδα των Τεμπών είναι μια κοιλάδα μήκους επτά

χιλιομέτρων που ξεχωρίζει τον Όλυμπο με τον Κίσσαβο.

Μια περιοχή με ιδιαίτερη και μοναδική ομορφιά που ενώνει τη Θεσσαλία

με τη βόρεια Ελλάδα.

Προβλήθηκαν επίσης το Θεϊκό βουνό, ο Όλυμπος, ο Κίσσαβος με τη Σπηλιά και τα χωριά του Συκουρίου, οι Γόννοι με την ορεινή Καλλιπεύκη, τα χωριά της ευρύτερης περιοχής του Πυργετού που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα και φυσικά τα ιστορικά Αμπελάκια.

Με την ολοκλήρωση χθες βράδυ της έκθεσης, ο συνεργάτης του δημάρχου Τεμπών κ. Κ. Κολλάτου, αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ και υπεύθυνος για την έκθεση, κ. Λάμπρος Ζάρρας ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του Δήμου Τεμπών και εκπροσώπους συλλόγων της ευρύτερης περιοχής για τη συμβολή τους στην άψογη από όλες τις απόψεις παρουσίαση του περιπτέρου του Δήμου. Επίσης αναφέρθηκε με τα πλέον θετικά λόγια στην πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, καθώς και στην ακούραστη επί τρεις ημέρες παρουσία του αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Γιάννη Μπουντίνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αποστολή

Κώστας Τσόλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass