ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ

Δύο ΤΟ.Μ.Υ. μέχρι τέλος του έτους στη Λάρισα

•Δ. Δεληγιάννης: «Μέλημά μας είναι οι ΤΟ.Μ.Υ. να αποτελέσουν κομμάτι του γενικότερου δικτύου παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας»

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 22:45

Η δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρων σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων για την ανάπτυξη Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων.


Υπενθυμίζεται ότι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται να αναπτύξει τέσσερις ΤΟ.Μ.Υ. στην πόλη της Λάρισας. Οι ΤΟ.Μ.Υ. είναι αποκεντρωμένες μονάδες των Κέντρων Υγείας που έχουν ως σκοπό την προαγωγή και αγωγή υγείας του πληθυσμού που καλύπτουν, τη συστηματική παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού ευθύνης τους, την αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων υγείας και την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, τη συμβουλευτική και υποστήριξη σε άτομα και οικογένειες.
Κάθε ΤΟ.Μ.Υ. θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Οι ΤΟ.Μ.Υ. θα στελεχώνονται από γιατρούς γενικής ιατρικής ή παθολογίας, από παιδιάτρους, από νοσηλευτές, από κοινωνικούς λειτουργούς, από διοικητικό προσωπικό, από επισκέπτριες υγείας.
«Με το προσωπικό που ήδη έχουμε θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία σίγουρα της μιας μονάδας, ίσως και των δύο μέχρι το τέλος του χρόνου», δηλώνει ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ Δημήτρης Δημητριάδης. Από το Υπουργείο Υγείας αναμένεται η νέα προκήρυξη για τη στελέχωση τον ΤΟΜΥ από γιατρούς.
Μέσω του αντιδήμαρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Δεληγιάννη που θα κάνει την εισήγηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, θα ζητηθεί η έγκριση της δωρεάν παραχώρησης χρήσης χώρων επί ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τρεις χώρους στον 1ο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται επί της οδού Μύρων 2, στην περιοχή Αμπελοκήπων και πέντε χώρων στο ισόγειο του κτιρίου που στεγάζεται επί της οδού Κάρλας και Λαζαρίδη, στην περιοχή Αγ. Γεωργίου, ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχετικού νόμου για την ίδρυση των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε αστικές περιοχές. Η κάλυψη, των λειτουργικών δαπανών, θα βαρύνει τον αιτούντα φορέα.
«Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με όλους τους φορείς για να μπορέσουν να συλλειτουργήσουν οι ΤΟ.Μ.Υ με τις υπηρεσίες του Δήμου που θα βρίσκονται στα ίδια κτίρια», σημειώνει ο Δημήτρης Δεληγιάννης για να προσθέσει ότι «στόχος μας είναι το όφελος της τοπικής κοινωνίας. Μέλημά μας είναι οι ΤΟ.Μ.Υ να αποτελέσουν κομμάτι του γενικότερου δικτύου παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας».
Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass