ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ

Πλήθος πιστών για την Αγία Ζώνη

Δημοσίευση: 16 Νοε 2017 22:30

Γυναίκες, άνδρες, ασθενείς, νέοι, ηλικιωμένοι στέκουν καρτερικά στη σειρά τους στον Άγιο Νικόλαο της Λάρισας, για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας που από προχθές το απόγευμα φιλοξενείται στην πόλη.

Από όλη τη Θεσσαλία, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, πλήθος πιστών περιμένει υπομονετικά να προσκυνήσει στον ιερό ναό.

Από νωρίς χθες το πρωί, παρά τη βροχή μητέρες με παιδιά στην αγκαλιά, νέα ζευγάρια και πολλές γυναίκες προσέρχονταν για να ασπαστούν την Τίμια Ζώνη της Παναγιάς. Αποτελεί ένα σύμβολο ελπίδας, σωφροσύνης, υπακοής «είναι γνωστό ότι η Αγία Ζώνη έχει θαυματουργήσει και θαυματουργεί σε άτεκνα ζευγάρια, καρκινοπαθείς αλλά και σε όσους κουβαλούν τον δικό τους Σταυρό», δηλώνουν στην «Ε» αναμένοντας τη σειρά τους έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου. «Δεν χάνουμε την πίστη μας», λένε «παρακαλούμε με ευλάβεια την Παναγία για να μας βοηθήσει».

Στην ιερά μονή Βατοπαιδίου υπάρχει μία αρχαία παράδοση να δίνονται στους ευλαβείς προσκυνητές, όταν το ζητήσουν, τεμάχια από κορδέλα που ευλογήθηκε με την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου. Με τις ευλογημένες αυτές κορδέλες έχουν γίνει πάμπολλα θαύματα, υπογραμμίζουν ιερείς. Κυρίως όπως αναφέρει και το σημείωμα που τη συνοδεύει «λύεται η στείρωση και πολλά άτεκνα ζευγάρια αποκτούν παιδιά».

Το κειμήλιο της Παναγιάς προκαλεί δέος και προσελκύει τους πιστούς για να το δουν, το παρατηρούν με θαυμασμό, άλλοι χαμογελούν και άλλοι δακρύζουν μπροστά στην κληρονομιά που άφησε η Θεοτόκος. «Παρακαλέσαμε την Παναγία να έχει όλος ο κόσμος υγεία, και να σωθεί από τη φτώχεια», ψιθυρίζουν και αναχωρούν.  

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου γέροντας Εφραίμ, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Ο γέροντας Εφραίμ, που συνοδευόταν από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, αρχιμανδρίτη Αχίλλιο Τσούτσουρα, ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για ζητήματα που αφορούν στην πόλη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνεργασία Δήμου και Μητρόπολης κυρίως στον τομέα της στήριξης των αδύναμων πολιτών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων. Στη συνάντηση παρέστη και η γενική γραμματέας του Δήμου Βάσω Μόσιαλου.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass