ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΧΘΕΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι στη Γιάννουλη μετά από χρόνια

Δημοσίευση: 18 Νοε 2017 22:10

«Η υπογραφή της σημερινής σύμβασης αποτελεί μια στιγμή επιβράβευσης για τις Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων που εργάζονται για την ωρίμανση έργων.

Παράλληλα εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο αφού σταδιακά υλοποιείται ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής» τόνισε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Έργων Γ. Σούλτη,  υπέγραψε χθες με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «Λατομεία Τυρνάβου» τη σύμβαση του έργου «ασφαλτοστρώσεις Δημοτικής Ενότητας Γιάννουλης» (προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ).

Είναι η δεύτερη φάση ασφαλτοστρώσεων που αφορούν κυρίως στη Γιάννουλη, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων της περιοχής καθώς αρκετοί δρόμοι παραμένουν χωματόδρομοι εδώ και χρόνια. Με τη χθεσινή σύμβαση, περίπου το 95% των δρόμων της Γιάννουλης θα ασφαλτοστρωθεί, ενώ το τμήμα που απομένει θα ασφαλτοστρωθεί σε επόμενη φάση.

Να διευκρινισθεί πως στη χθεσινή σύμβαση περιλαμβάνονται ασφαλτοστρώσεις σε Δασοχώρι και Φαλάνη, ενώ σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των οικισμών καθώς και η προσβασιμότητα στο αγροτικό δίκτυο.

Με την ευκαιρία της χθεσινής υπογραφής της σύμβασης ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε σε αντίστοιχα έργα οδοποιίας και συντήρησης δικτύου δρόμων που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε πρόκειται να υλοποιηθούν.

Για να σημειώσει πως σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα τσιμεντοστρώσεων της 3ης και 4ης Κοινότητας, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπογραφούν οι συμβάσεις, του έργου των νέων ασφαλτοστρώσεων (προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ) αλλά και του έργου που αφορά επίσης σε συντηρήσεις δρόμων (προϋπολογισμού 500.000 ευρώ).

«Η δημοτική αρχή σηκώνει το βάρος της συντήρησης του δικτύου της πόλης με μεγάλες εργολαβίες» τόνισε ο κ. Καλογιάννης σημειώνοντας ότι τον ερχόμενο Ιανουάριο θα ξεκινήσουν τα έργα σε οδούς όπως η Μεγ. Αλεξάνδρου, η Ηπείρου, η Μανδηλαρά κ.ά.

Με κορύφωση την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη των εργασιών στο Προσκήνιο Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ), προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων επισήμανε πως «μπαίνουμε σε περίοδο, όπου υπογράφονται οι συμβάσεις και ξεκινούν τα έργα που έχουμε προγραμματίσει. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες του Δήμου και το πολιτικό προσωπικό για τη δουλειά που έχει προηγηθεί ώστε αυτή την περίοδο να είμαστε έτοιμοι για την εκτέλεση τόσο έργων».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass