ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Δάγκωμα» γιατί δεν φρόντιζε τον σκύλο του

*Τον είχε εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, χωρίς κατάλληλο χώρο

Δημοσίευση: 18 Νοε 2017 22:45
Φωτ. αρχείου Φωτ. αρχείου

«Δαγκωμένος» με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών έφυγε από δικαστήριο της Λάρισας ένας ιδιοκτήτης σκύλου που δεν τον φρόντιζε, με αποτέλεσμα αυτός να πεθάνει.

Το θέμα πήρε διαστάσεις μετά την παρέμβαση φιλοζωικού συλλόγου και έτσι η υπόθεση έφτασε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων. Εκεί κρίθηκε ένοχος για την πράξη της κακοποίησης ζώου συντροφιάς.

Ο κατηγορούμενος έχει ένα κτήμα δώδεκα στρεμμάτων όπου μέσα σε αυτό είχε σκύλους. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ένα μεγαλόσωμο κυνηγόσκυλο το οποίο όμως το είχε αφήσει έξω από το κτήμα. Ήταν δεμένο με κοντή αλυσίδα που δεν του επέτρεπε να κινηθεί, χωρίς κατάλληλη τροφή και νερό, χωρίς εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος, με αποτέλεσμα το σκυλί να παρουσιάζει αναιμία, υποθερμία και ασιτία, και παρά τη μεταφορά του σε κτηνίατρο προς παροχή των πρώτων βοηθειών από άνθρωπο φιλοζωικού συλλόγου να καταλήξει την επόμενη ημέρα. Ο σκύλος είχε για κατάλυμα ένα μικρό καφάσι, ήταν μόνιμα δεμένος στο συγκεκριμένο σημείο και η αλυσίδα ήταν ένα μέτρο. Επίσης στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχαν ακαθαρσίες ενώ σκεύος φαγητού δεν υπήρχε και το σκεύος νερού ήταν μουχλιασμένο και πράσινο. Έτσι όταν ξέσπασε νεροποντή ο σκύλος δεν μπορούσε να προστατευθεί στο κατάλυμα που του είχε παραχωρηθεί το οποίο ήταν μικρό για το μέγεθός του.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ο σκύλος έχανε κιλά, ότι τον πήγε στον κτηνίατρο, του έκανε παρασιτολογικές εξετάσεις και του έδινε ενισχυτική τροφή, πλέον μιας θεραπείας - χορήγηση αντιβίωσης κατόπιν τηλεφωνικής υπόδειξης κτηνιάτρου. Επίσης ισχυρίστηκε ότι απομάκρυνε αυτόν από τον χώρο όπου φυλασσόταν-κτήμα του φοβούμενος μεταδιδόμενη ασθένεια προς τους άλλους σκύλους του. Ο ισχυρισμός του όμως αυτός δεν κρίθηκε πειστικός από το δικαστήριο δεδομένου του ότι από τις φωτογραφίες φάνηκε η πλήρης εγκατάλειψη του σκύλου και αντί για ενισχυτική τροφή απεικονίζονται κομμάτια ψωμιού πεταγμένα μέσα στις λάσπες. Σύμφωνα πάντα με το δικαστήριο εάν ο σκύλος εμφάνιζε σοβαρά προβλήματα υγείας ο κατηγορούμενος ως είθισται θα επισκεπτόταν άλλο κτηνίατρο για να γίνει καλά και δεν θα τον απομόνωνε περιμένοντας πότε θα γυρίσει ο πρώτος κτηνίατρος.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου κατέθεσε πως «πήγαμε και βρήκαμε ένα ζώο έξω από το κτήμα δεμένο με αλυσίδα και για προστασία ένα καφάσι. Έγινε προσπάθεια για να το βοηθήσουμε αλλά κατέληξε μετά από λίγες ώρες. Δεν ήταν οι αρμόζουσες συνθήκες διαβίωσης για ένα κυνηγόσκυλο».

Κάποιοι μάρτυρες ωστόσο κατέθεσαν πως ο κατηγορούμενος, που διατηρούσε το κτήμα στα γειτονικά Τρίκαλα, φρόντιζε πολύ όλα τα ζώα, χωρίς όμως να πείσουν το δικαστήριο.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass