Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ 39ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΑΓΡΟΤΗ

Τον πήγε στην αστυνομία να του πουλήσει τρακτέρ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2017 22:10
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Περίσσιο αποδείχθηκε το θράσος ενός 39χρονου Λαρισαίου που κατάφερε να εξαπατήσει αγρότη από την Ξάνθη, με την υποτιθέμενη πώληση γεωργικού ελκυστήρα.

Ο Λαρισαίος δεν δίστασε να μεταβεί παρέα με τον 57χρονο αγρότη στη γενέτειρά του, σε χωριό της Λάρισας, για να οδηγήσει – όπως και έγινε - το τρακτέρ που θα του πουλούσε. Δεν δίστασε επίσης να πάει με το θύμα του και στην αστυνομία, προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση της άδειας. Εκεί που επικαλούμενος ξεχασμένα έγγραφα, «έβγαλε φτερά» αφού πρώτα εισέπραξε μια προκαταβολή 2.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 39χρονος Λαρισαίος έβαλε αγγελία πώλησης του τρακτέρ σε ιστοσελίδα που αναφέρεται σε πωλήσεις οχημάτων, ανταλλακτικών κλπ. Ο 57χρονος Ξανθιώτης μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Λαρισαίο φαίνεται πως πείσθηκε και, κρίνοντας ως συμφέρουσα την τιμή πώλησης του ελκυστήρα, βρέθηκε στη Λάρισα.

Ο απατεώνας δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να πάει μαζί με τον 57χρονο, στη γενέτειρά του σε χωριό της Λάρισας, προκειμένου να δει και να οδηγήσει το τρακτέρ. Όπως και έγινε δηλαδή με τον 57χρονο να μένει ικανοποιημένος από την κατάσταση του ελκυστήρα και συμφωνώντας για την αγοραπωλησία να δίνει προκαταβολή, ύψους 2.000 ευρώ.

Το θράσος του απατεώνα αποδείχθηκε ακόμη μεγαλύτερο, όταν με τον 57χρονο, πήγαν από κοινού στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας για την προβλεπόμενη μεταβίβαση της άδειας. Μη έχοντας ωστόσο άλλο τρόπο για να ξεφύγει, την ώρα των υπογραφών πλέον στην αστυνομία, ο απατεώνας ισχυρίσθηκε πως ξέχασε στο αυτοκίνητό του, απαραίτητα ατομικά έγγραφα για τη μεταβίβαση του ελκυστήρα.

Έτσι «έβγαλε φτερά» με τον 57χρονο, να περιμένει μάταια στο Τμήμα Τροχαίας να επιστρέψει ο Λαρισαίος για τις υπογραφές και αυτός να πάρει τον δρόμο για την Ξάνθη, με το καινούργιο του τρακτέρ.

Εκείνο που μάλλον δεν φαντάσθηκε ο 39χρονος ήταν πως θα τον ανακάλυπτε η ΕΛ.ΑΣ. Αφού μετά την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και πλέον αναζητείται.

Β.Κ.