ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΤΟ 1999 ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ 2017 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η 20ετία των μυστηρίων, των ερευνών και της φρίκης…

• Τι ζήτησε ο δολοφόνος από το δικαστήριο και τι κατέθεσε ο αρραβωνιαστικός της Μαριάννας Μυγδανάλευρου

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2017 22:33
Το εσωτερικό του σπιτιού όπου έλαβε χώρα η τραγωδία με θύμα την 26χρονη Το εσωτερικό του σπιτιού όπου έλαβε χώρα η τραγωδία με θύμα την 26χρονη

Πολυετείς έρευνες, συγκλονιστικές ανατροπές, φρικιαστικές λεπτομέρειες, καταθέσεις με πολλά ερωτηματικά αλλά και μια καταδίκη σε ισόβια.

Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και γεμάτου μυστήριο παζλ που απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία των Φαρσάλων και φυσικά την ειδησεογραφία της χώρας κατά διαστήματα. Από το 1999 και την εξαφάνιση του ιερέα Αλέξανδρου Μυγδανάλευρου, που λειτουργούσε στον παλιό μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη συνοικία Βαρούσι Φαρσάλων φτάσαμε στο 2017 και στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας όπου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε έναν 76χρονο Φαρσαλινό ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της κόρης του ιερέα, 26χρονης Μαριάννας Μυγδανάλευρου. Το 1999 εξαφανίζεται ο τότε 37χρονος ιερέας. Έφυγε με το αυτοκίνητό του και οι άνθρωποί του άρχισαν να τον ψάχνουν. Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μεγάλη και δύο ημέρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισής του, το αυτοκίνητό του βρίσκεται εγκαταλελειμμένο στον οικισμό Ζεμενό, κοντά στην Αράχωβα. Με την περίπτωσή του ασχολήθηκε και τηλεοπτικά η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ενώ οι φήμες για το τι απέγινε ο ιερέας ήταν πολλές. Από τότε μέχρι σήμερα ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο νεότερο για το πού μπορεί να βρίσκεται. Η σύζυγός του και τα τρία του παιδιά μένουν πίσω.
Στις αρχές του Φλεβάρη το 2011, η κόρη του, η 26χρονη τότε Μαριάννα Μυγδανάλευρου, φεύγει από τη ζωή με τραγικό τρόπο. Την εντοπίζει καμένη ο αρραβωνιαστικός της στο σπίτι που έμεναν. Ακολούθησε εκτενής έρευνα που διεξήγαγε με ιδιαίτερη προσοχή το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της οποίας να φωτίζουν σημεία της υπόθεσης που έως κι εκείνη τη στιγμή παρέμεναν στο «σκοτάδι».
ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
Το έγκλημα εξιχνιάζεται. Παραπέμπεται σε δίκη ο ηλικιωμένος που ήταν ο «προστάτης» της Μαριάννας για πολλά χρόνια. Του επιβάλλονται περιοριστικοί όροι, μετά την απολογία του όμως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αρχές του 2015, καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη.
Πριν λίγες ημέρες η υπόθεση εκδικάζεται από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας και ο κατηγορούμενος με τους αυτοτελείς του ισχυρισμούς ζητά από το δικαστήριο να διατάξει ιατρική πραγματογνωμοσύνη και να εξεταστεί από ειδικό ιατρό προκειμένου να αποφανθεί για την αναπηρία του στο δεξί του χέρι. Αυτό διότι θεωρούσε πως εσφαλμένα το πρώτο δικαστήριο έκρινε, ότι αυτός την ακινητοποίησε και την ανάγκασε να πιεί το πετρέλαιο και μάλιστα από μπιτόνι 16 λίτρων. Το δεύτερο δικαστήριο τον κρίνει εκ νέου ένοχο χωρίς ελαφρυντικά με την ποινή να παραμένει στα ισόβια.
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το ακροατήριο την κατάθεση ενός από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης της ανθρωποκτονίας της Μαριάννας. Αυτός ήταν ο αρραβωνιαστικός της. Τόσο στο ΜΟΔ όσο και στο ΜΟΕ, μεταξύ άλλων είπε:
«Με τη Μαριάννα γνωριστήκαμε σε ένα μαγαζί που δούλευα ως ψήστης. Μετά από καιρό αρραβωνιαστήκαμε και σε λίγο διάστημα ήρθε και έμεινε στο πατρικό μου. Ήξερα πως έμενε μαζί με τον κατηγορούμενο αλλά δεν ήξερα τι έκαναν μαζί. Μου είπε πως δεν περνούσε καλά στο σπίτι της και γι’ αυτό πήγε να μείνει μαζί του. Εγώ κατάλαβα πως την αγαπούσε πολύ, σαν δικό του παιδί».
«…Ο κατηγορούμενος ερχόταν σπίτι μας. Μας βοηθούσε. Η Μαριάννα του έλεγε τα δικά μας θέματα. Τη ρωτούσα γιατί το έκανε και έλεγε πως «τον θεωρώ πατέρα μου και πρέπει να τα πω».
«…Λέγαμε να παντρευτούμε. Εγώ βρήκα κάποιες άκρες για το Ντουμπάι. Εκεί υπήρχε χρήμα και δουλειά. Αν μου άρεσε θα γυρνούσα και θα έπαιρνα και τη Μαριάννα. Θα πήγαινα δοκιμαστικά εκεί ένα μήνα».
Για τις ημέρες του φονικού, ανέφερε: «…Με πήραν από τον δρόμο και με πήγαν στα κρατητήρια. Εκκρεμούσε μια απόφαση εναντίον μου. Την άλλη μέρα με οδήγησαν στα δικαστήρια. Την επομένη με έφεραν στα Φάρσαλα. Πήγα σε μια καντίνα από το απόγευμα και τελείωσα το βράδυ».
«…Πήγα σπίτι και βάζω το κλειδί στην πόρτα όμως αυτήν δεν άνοιγε. Τη σπρώχνω και βάζω το χέρι αριστερά να ανάψω το φως. Ένιωσα μια γλίτσα, ήταν μαυρίλα. Το φως δεν άνοιγε και ανοίγω το φως του κινητού μου. Τελικά μπαίνω μέσα και είδα τη Μαριάννα στο πάτωμα. Τα έχασα. Φεύγω, τρέχω στη θεία μου να βρω έναν ξάδερφό μου. Δεν ήταν εκεί, οπότε πήγα στον κατηγορούμενο. Μου άνοιξε και τον ενημέρωσα για ό,τι είδα. Φόρεσε ένα μπουφάν και γυρίσαμε στο σπίτι».
Όταν ερωτήθηκε για το αν είχε ερωτικές σχέσεις η δολοφονημένη με τον κατηγορούμενο είπε πως δεν γνώριζε διότι: «δεν γνώριζα αν ήταν παρθένα ή όχι. Εμείς είχαμε ερωτικές επαφές αλλά μόνο παρά φύση. Θα κάναμε κάτι κατά φύση μόνο μετά τον γάμο. Έτσι είχαμε συμφωνήσει».
«…Ο κατηγορούμενος είχε πολύ καλή συμπεριφορά απέναντί της. Ό,τι ζητούσε η αρραβωνιαστικιά μου της το έφερνε», κατέληξε.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass