Ξαναφτιάχνονται οι κούκλες του Τιριτόμπα

* Συγκινητική η ανταπόκριση των Λαρισαίων * Σύντομα η νέα φάτνη

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2017 17:20 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Δεκ 2017 17:24

Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Λαρισαίων στο κάλεσμα του δημοτικού κουκλοθιάσου Τιριτόμπα για να ξαναφτιαχτεί η φάτνη της Κεντρικής πλατείας.

Το εμβληματικό στοιχείο των Χριστουγέννων κάηκε την περασμένη εβδομάδα και οι κούκλες που αναπαριστούσαν τη γέννηση του Χριστού αποτεφρώθηκαν. Κούκλες κειμήλια – έργα τέχνης, που είχαν φτιαχτεί με αγάπη και μεράκι από τους αείμνηστους ιδρυτές του Τιριτόμπα Σοφία Φουτζοπούλου και Κώστα Χατζηανδρέου. Ήταν αυτές που κοσμούσαν κάθε χρόνο τη φάτνη της πόλης, ως συνδετικός κρίκος της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της.

Από χθες όμως χάρη στην αγάπη, τη βοήθεια, το μεράκι και τον αλτρουσιμό πολυάριθμων μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας, οι κούκλες θα ξαναφτιαχτούν. Ο Ιωσήφ, η Παναγία, ο νεογέννητος Χριστός, οι τρεις Μάγοι, θα αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους…

Ένα κάλεσμα της υπεύθυνης του κουκλοθιάσου Φωτεινής Καλούδη, ήταν αρκετό. Εκατοντάδες άτομα, παρά το τσουχτερό κρύο, από το πρωί έως το μεσημέρι στο προαύλιο του Μύλου, δούλεψαν πάνω στις παλιές καμένες σιδερένιες βάσεις, έκοψαν, κόλλησαν και κατασκεύασαν τα προσχέδια για τις νέες κούκλες. Σημαντική και η συνδρομή της "Ελευθερίας" που προμήθευσε εκατοντάδες εφημερίδες που χρησιμοποιήθηκαν στις κατασκευές αλλά και του ατελιέ "Vatrina" που ανέλαβε να ράψει νέα κοστούμια με υφάσματα.

Πολύ σύντομα οι κούκλες θα είναι έτοιμες με τη δημοτική αρχή να ξεκινά τις ενέργειες για να ξαναστηθεί εγκαίρως η φάτνη των Χριστουγέννων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass