ΣΕ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Νέες συλλήψεις για τους κλέφτες των νοσοκομείων

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2017 22:25

Με δύο ακόμη συλλήψεις συνεχίζονται οι έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τη δράση της σπείρας που έκλεβε εξοπλισμό από νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.


Πρόκειται για άλλους δύο υπηκόους Κολομβίας, έναν 50χρονο που συνελήφθη στην Μπογκοτά και μια 25χρονη που συνελήφθη στη Φρανκφούρτη, που συμμετείχαν στις κλοπές εξοπλισμού που έγιναν σε νοσοκομεία, την περασμένη άνοιξη.
Υπενθυμίζεται πως δύο από τα 4 ενδοσκόπια είχαν κλαπεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας τον περασμένο Μάιο. Δράστες, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., αποδείχθηκε πως είναι κάτοικοι χωρών της Λατινικής Αμερικής και κυρίως της Κολομβίας, «τα μέλη των οποίων κατ’ εντολή των κολομβιανών καρτέλ» επισκέπτονται ως τουρίστες Ευρωπαϊκές χώρες και τα τέσσερα τελευταία χρόνια έκλεψαν νοσοκομεία από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γαλλία κ.α.
Όπως μεταξύ άλλων σημείωσε χθες ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, οι τέσσερις κλοπές εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων από δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου, «διαπράχτηκαν από μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με προορισμό χώρες της Λατινικής Αμερικής, μέσω διεθνών εταιριών μεταφοράς εμπορευμάτων.
Η υπόθεση αυτή εκτυλίχτηκε τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2017 και από τη μεθοδική έρευνα των Υπηρεσιών μας είχαμε καταφέρει να ταυτοποιήσουμε πέντε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για τα οποία προχωρήσαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.
Με βάση τα παραπάνω διεθνή εντάλματα συνελήφθησαν: την 5η Νοέμβριου από τις Αρχές της Κολομβίας, στην Μπογκοτά, 50χρονος υπήκοος Κολομβίας, που είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς των διαρρήξεων και την 3η Δεκεμβρίου από τις Αρχές της Γερμανίας, στη Φρανκφούρτη, 25χρονη υπήκοος Κολομβίας, η οποία αναφερόταν ως παραλήπτρια των δεμάτων με τα ιατρικά μηχανήματα που τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαίρεσαν από τα νοσοκομεία της χώρας.
Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να εκδοθούν στη Χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας μας και της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, INTERPOL.
Παράλληλα με βάση τα σχετικά εντάλματα, αναζητούνται διεθνώς και οι υπόλοιποι τρεις ταυτοποιημένοι δράστες, μέσω των διαύλων της διεθνούς και ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας.
Επιπλέον, υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν στην Κολομβία δύο ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και δύο ενδοσκόπια, που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο της Λάρισας, τα οποία ανακτήθηκαν και αποδόθηκαν στα Νοσοκομεία.
Αξιολογώντας τη συγκεκριμένη υπόθεση θα ήθελα να επισημάνω ότι η σύλληψη των δύο δραστών σε Κολομβία και Γερμανία, συνιστά μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που αναμφίβολα έχει ως αφετηρία την ταυτοποίηση των δραστών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Είναι μια υπόθεση, που ως γνωστό, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών Αστυνομιών αλλά και άλλων συνεργαζόμενων Υπηρεσιών, στις χώρες των οποίων έχει δραστηριοποιηθεί η εγκληματική αυτή οργάνωση» κατέληξε ο κ. Παπαζαφείρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass