ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Απεργία για τον «προϋπολογισμό της λιτότητας»

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2017 20:28

Σε απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει αύριο Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ταχυδρομείου, καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας ότι «η συγκυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργιακής κινητοποίησης, στη Λάρισα βρέθηκε χθες το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Παπαναστάσης, συμμετέχοντας σε σύσκεψη μελών ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων. Νωρίτερα και σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Παπαναστάσης, αναφερόμενος στο διεκδικητικό πλαίσιο επισήμανε την ανάγκη κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς «φτωχοποιεί όλους τους συνταξιούχους με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από την 1η Ιανουαρίου του 2019».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, πρόσθεσε διεκδικούν «την αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, προσλήψεις νέου προσωπικού σε ευαίσθητους τομείς όπως η παιδεία και η υγεία, την κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση, τη μη υλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τις πρώτες κατοικίες και το “ξεπάγωμα” του μισθολογίου» για να σημειώσει τέλος την αντίθεση του συνδικαλιστικού φορέα στην πρόθεση της κυβέρνησης «να καταργήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, όπου παρευρέθηκαν επίσης μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ αλλά και ο πρόεδρος των συνταξιούχων Δημοσίου Θ. Καραγώγος, ο πρόεδρος τη ΝΤ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Δημ. Παπαποστόλου, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η συγκυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας και δυσβάσταχτης φορολόγησης» και πως «μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων».

Για να προσθέσει ότι «ο αγώνας για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι τώρα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Παράλληλα με τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα! Η σπουδή της Κυβέρνησης στην υλοποίηση των αντιδημοκρατικών, αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στους δανειστές, προδίδει την προσπάθειά της να αποφύγει όσο μπορεί την οργή του κόσμου της εργασίας και την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αντιαπεργιακή τροπολογία που ψήφισε(άρθρο 21 Ν. 4489/2017), προσπαθεί να επιβάλλει με αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο χώρος της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα, δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά. Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας μια παρελκυστική τακτική υποσχέσεων και καλλιέργειας απατηλών προσδοκιών ικανοποίησης χρόνιων αιτημάτων μας, βρισκόμενο όμως, σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και τους «θεσμούς» καταφέρνει και άλλα χτυπήματα κατά της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούμε: Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016). Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας. Κανένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες».

Με τον κ. Παπαποστόλου να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή, γενική απεργία και, στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 10:30 το πρωί.

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Χωροφυλακής και ΕΛ.ΑΣ. ν. Λάρισας, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση, που διοργανώνει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Ταχυδρομείου την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass