ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μία απεργία, δύο συγκεντρώσεις κατά του προϋπολογισμού

* Στην Κεντρική πλατεία η συγκέντρωση του ΕΚΛ, στην πλατεία Ταχυδρομείου της ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2017 5:55

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, Εργατικό Κέντρο Λάρισας και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν σήμερα στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας σε «έναν ακόμα προϋπολογισμό σκληρής και άδικης λιτότητας και δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων».

ΕΚΛ

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία προκειμένου, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «να δώσουμε μαχητική-αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού.

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν περιέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων.

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν και συζητούνται αυτές τις μέρες στα πάνελ και στη Βουλή προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που περιέχονται στο νέο προϋπολογισμό παρουσιάζουν ανάγλυφα τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων».

ΑΔΕΔΥ

Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 σήμερα το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου, διοργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ. Απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους δημοσίους υπαλλήλους, τονίζει ότι «η συγκυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων».

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Ταχυδρομείου. Τονίζοντας ότι «αντιδρούμε δυναμικά στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που καταστρατηγούν το ωράριό μας κι επιτίθενται στα δικαιώματά μας», προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «η συγκυβέρνηση, προωθεί για ψήφιση τα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου, που περιλαμβάνουν νέα μείωση των εισοδημάτων, παράδοση των κόκκινων δανείων στα κερδοσκοπικά funds και φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας. Η Κυβέρνηση μπροστά στην άμεση αντίδραση των εργαζομένων απέσυρε προσωρινά την τροπολογία, με την οποία περιορίζεται το απεργιακό δικαίωμα δήλωσε όμως παράλληλα ότι θα την επαναφέρει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Οι Εργατικές Κινήσεις Παρεμβάσεις Λάρισας, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική πλατεία. Τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού, προς όφελος του ΣΕΒ, των δανειστών και της ΕΕ. Την ίδια ώρα που κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως δεν θα απαιτηθούν καινούρια μέτρα και ότι δήθεν βγαίνουμε από τα μνημόνια, η κυβέρνηση προσπαθεί με δόλιο τρόπο να ψηφίσει αυτά που ήδη έχει συμφωνήσει.

Η προσπάθεια μέσα από άσχετο νομοσχέδιο να περάσει τροπολογία για το τσεκούρωμα του απεργιακού δικαιώματος των πρωτοβάθμιων σωματείων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του κανιβαλισμού της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΣΕΒ και οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο τα πρωτοβάθμια σωματεία γιατί ξέρουν καλά πως μόνο από τη βάση των εργαζόμενων μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες. Φοβούνται την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί η εφαρμογή των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης πάνω στα συσσωρευμένα αντιλαϊκά μέτρα μιας εφταετίας μνημονίων».

ΟΓΕ

 Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στην Κεντρική πλατεία, τονίζοντας ότι «επιστρέφουμε ως “απαράδεκτες” τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τελειώνουν... Η διαρκής αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης με τα μνημόνια και τις απανωτές “αξιολογήσεις” δεν έχει τέλος».

ΟΚΑΝΑ

Οι εργαζόμενοι του κέντρου Πρόληψης ν. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζομένων. Το Κέντρο Πρόληψης σήμερα θα παραμείνει κλειστό ενώ το απόγευμα τα τμήματα του Εργαστηρίου Ζωής θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΑΞΙΑ

Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων (ΑΞ.Ι.Α.) θα συμμετάσχει στη διαδήλωση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass