Αγώνας – γιορτή και προσφοράς της «Ε» (βίντεο)

* Διεξήχθη χθες στο κλειστό του Αγ. Θωμά, ανάμεσα στις ομάδες των φίλων της «Ε» και της Βουλής των Ελλήνων για την ενίσχυση του «Κρίκκειου» Ορφανοτροφείου Θηλέων

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2017 23:00 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Δεκ 2017 23:27
Φίλοι της "Ε" Φίλοι της "Ε"

Η «Ε» τιμά την 95χρονη ιστορία της, παρουσιάζοντας παράλληλα το φιλανθρωπικό της πρόσωπο.

Γιατί εκτός από το ιερό καθήκον της έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης, στηρίζει μέσα από πρωτοβουλίες - όπως η χθεσινή - ιδρύματα της πόλης, όπως στην προκειμένη περίπτωση του «Κρίκκειου» Ορφανοτροφείου Θηλέων της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. Έτσι συνεχίζουμε ακολουθώντας πιστά τις αξίες του οραματιστή του επαρχιακού Τύπου, Τάκη Δημητρακόπουλου και της σημερινής εκδότριας Δανάης Δημητρακοπούλου.

Στο κλειστό, λοιπόν, του Αγ. Θωμά σε έναν συμβολικού χαρακτήρα αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων των φίλων της «Ελευθερίας» και της Βουλής των Ελλήνων, η δημοσιογραφική οικογένεια της «Ε» ένωσε χθες τις δυνάμεις της με τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας -πέρα από παρατάξεις και χρώματα- στέλνοντας μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης, ενότητας και αισιοδοξίας στους πολίτες της Λάρισας, που βιώνουν τις αντιξοότητες της καθημερινότητας, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης. Στους πολίτες της Λάρισας που αποτελούν τη δύναμή της μέσα από μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού, που σφυρηλατήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως είναι φυσικό, σε τέτοια παιχνίδια το μόνο που δεν παίζει ρόλο είναι το τελικό αποτέλεσμα. Γιατί απλά δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι ο σκοπός για τον οποίο ο αγώνας αυτός διεξήχθη. Και ο στόχος επετεύχθη. Η αγάπη του κόσμου αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό για να συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης αλλά και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό τα οποία θα διατεθούν στο «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Συγχαρητήρια για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της «Ελευθερίας» και ευχές για τα 95 της χρόνια εξέφρασαν άνθρωποι της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, επισήμανε:

«Εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκομαι σήμερα εδώ σ’ αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα μεγάλης σημασίας. Μεγάλη όμως είναι και η εφημερίδα που τον διοργανώνει, η «Ελευθερία». Κλείνοντας τα 95 χρόνια της δίνει τον τόνο στον περιφερειακό Τύπο, τόσο με τις εκδηλώσεις της όσο και με την καθημερινή της παρουσία και την κάλυψη των γεγονότων. Πραγματικά ο περιφερειακός Τύπος είναι παράγοντας ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Η «Ελευθερία» ακολουθώντας τα βήματα, τις συμβουλές και ό,τι έχτισε ο αείμνηστος εκδότης της Τάκης Δημητρακόπουλος με άξιους συνεχιστές εκπληρώνει πλήρως τον ρόλο της».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης υπογράμμισε:

«Τέτοιες πρωτοβουλίες μάς κάνουν όλους να νιώθουμε πολύ μεγάλη αισιοδοξία για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας, διότι δεν είναι μόνο ότι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, ο οποίος μόνο καλά μπορεί να προσφέρει και να γνωρίσει ιδιαίτερα στη νεότερη γενιά την ευγενή άμιλλα, αλλά και γιατί ο συνδυασμός όλης της πρωτοβουλίας με τη φιλανθρωπική προσπάθεια είναι κάτι που δίνει πολλές ευκαιρίες σε νεότερα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί μέσα στην κρίση. Επομένως αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην «Ελευθερία». Το να πούμε να τα εκατοστίσει πια είναι κάτι λίγο γιατί είναι πολύ κοντά. Ευχόμαστε να είστε καλά στα 100 χρόνια και να φτάσετε και τα 200 και να είστε πάντα έτσι όπως είστε τώρα».

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ανέφερε:

«Τέτοιες μέρες αγάπης και αλληλεγγύης προσπάθειες σαν της «Ελευθερίας» πραγματικά πιάνουν τόπο. Είναι μια εφημερίδα με μεγάλη ιστορία, 95 ολόκληρα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης, μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι και αλληλέγγυοι. Πραγματικά αυτές τις ημέρες είναι σημαντικό να βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη και σήμερα υπάρχουν πολλοί. Η «Ελευθερία» βρίσκεται για 95 ολόκληρα χρόνια στην επικοινωνία και την πληροφόρηση. Μεγάλη η ιστορία της. Καλή συνέχεια και θερμά συγχαρητήρια για όσα έχει πετύχει».

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών Μάριος Γεωργιάδης είπε από την πλευρά του:

«Τα 95 χρόνια είναι λίγα και η «Ελευθερία» βρίσκεται πολύ κοντά στο να τα εκατοστίσει. Αντικειμενική εφημερίδα. Δεν είναι χρωματισμένη. Πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή».

Ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιου, πατέρας Αχίλλιος ανέφερε:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την «Ελευθερία» για τη χαρά που μας δίνει. Να ευχηθούμε στην εφημερίδα μας χρόνια πολλά και ευλογημένα, να συνεχίσει με την ίδια δύναμη όπως έκανε 95 χρόνια τώρα να ενημερώνει το κοινό και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας και όχι μόνο, αλλά όσους έχουν την ευλογία, την τύχη και τη χαρά να ενημερώνονται από την εφημερίδα «Ελευθερία». Ο αγώνας ήταν πολύ όμορφος για όσους τον παρακολούθησαν και πολύ συγκινητικός. Πρώτον γιατί έγινε από καταξιωμένους ανθρώπους που διέθεσαν τον χρόνο τους για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκινητικό κυρίως γιατί στην επέτειο αυτή της εφημερίδας, τόσο ο διευθυντής όσο και οι εργαζόμενοι, άνθρωποι που τους βλέπουμε και τους καμαρώνουμε, θυμήθηκαν τα ορφανά κορίτσια μας, το ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως όχι μόνο στα λόγια αλλά εμπράκτως».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υπογράμμισε:

«Για 95 χρόνια η «Ελευθερία» είναι κοντά στον αθλητισμό και στον άνθρωπο. Για 95 χρόνια στα μεγάλα γεγονότα, αλλά και στις κρίσιμες καταστάσεις. Για 95 χρόνια γράφει για όλους τους αθλητές, οπότε κάποτε και αθλητές πρέπει να γράψουν για την «Ελευθερία». Και σήμερα έγραψαν όλοι οι αθλητές για την “Ελευθερία”.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, επισήμανε:

«Μία ακόμα χρονιά, στα γενέθλιά της, η «Ελευθερία» μάς ξαφνιάζει. Μας ξαφνιάζει όμορφα. Η εφημερίδα της πόλης με την εγκυρότητά της και με την εμβέλειά της κάνει την παρουσία της ισχυρή στην πόλη με την πληροφόρηση και τη δουλειά που κάνει. Της εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, να συνεχίσει πάντα έτσι, με δύναμη και κυρίως με εγκυρότητα στην πληροφόρηση και νομίζω θα την αγκαλιάζουν όλοι οι Λαρισαίοι».

Ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, υπογράμμισε:

«Βρεθήκαμε σε ένα πάραν πολύ ωραίο αγώνα με τριπλό σκοπό κατά την άποψή μου. Η «Ελευθερία», ένα σοβαρό έντυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα, γιορτάζει τα 95 χρόνια. Τα 100 είναι πολύ κοντά και εύχομαι να υπάρξει για πολλά ακόμα χρόνια. Ο δεύτερος σκοπός του αγώνα είναι φιλανθρωπικός και ιερός και ο τρίτος πιστεύω η σύσφιξη των σχέσεων των ανθρώπων που ασχολούνται με τη δημόσια διοίκηση, τον αθλητισμό και γενικότερα με τα κοινά».

Ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, τόνισε:

«Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική και ουσιαστική πρωτοβουλία της «Ε». Ήταν πολύ θετικό που ανταποκρίθηκε η ομάδα μπάσκετ της Βουλής και βεβαίως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν. Εύχομαι του χρόνου να το κάνουμε στο ποδόσφαιρο για να συμμετέχουμε και οι υπόλοιποι. Ο κόσμος πέρα από το ότι ήρθε για να ενισχύσει την πρωτοβουλία, χάρηκε έναν ωραίο αγώνα. Σε μια εποχή που είναι οικονομικά πολύ δύσκολη εύχομαι να πυκνώσουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι δύο ομάδες, μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, με την ομάδα της «Ε» να κάνει το μεγάλο «καμ μπακ» στο β’ ημίχρονο, αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 65-65 (11-19, 23-34, 38-49, 65-65).

Για τη φιλοξενούμενη ομάδα της Βουλής των Ελλήνων με προπονητή τον κ. Σφήκα αγωνίστηκαν οι Φιλιππόπουλος 6, Ρέγκλης, Κωνσταντόπουλος, Χριστίδης 5, Τζαλαλής 24 (4τρ.), Μπακίρογλου 9 (3τρ.), Λ. Γεωργιάδης 2, Περιβολάρης, Μ. Γεωργιάδης 5 (1τρ), Κατσιαντώνης, Υφαντής 14 (1τρ.) και Μπαργιώτας.

Για την ομάδα της «Ε» με προπονητή τον Γιάννη Τζήμα αγωνίστηκαν οι Κουτσουνούρη 11, Β. Αγοραστός, Μαλίζος, Λιούπας 3, Κέλλας 2, Ρούστας 3, Μιχαλόπουλος 12, Καντώνιας 7 (2τρ), Δ. Αρχοντούλης, Γιουρμετάκης, Κ. Αγοραστός, Ρεντζιάς 20 (3τρ), π. Ιγνάτιος 7.

Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Παγώνης και Φακίτσας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σωτ. Πολύζος. Πριν το τζάμπολ του αγώνα η ομάδα της Βουλής χάρισε στον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλο, ένα βιβλίο με την πολιτική ιστορία της Ελλάδας από το 1821 έως το 2002.

Το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση πλην των προαναφερόμενων έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Σάπκας, ο διευθυντής της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην βουλευτής Λάρισας κ. Βασ. Έξαρχος, ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγγ. Γιαννούλας, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος κ. Δημ. Ζερβάκης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας κ. Δημ. Κοτσιάφτης, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχ. Νταβέλης, ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΓΝΛ κ. Απ. Κομνός, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας κ. Ρ. Κομήτσας κ.ά.

 

Δείτε το βίντεο με στιγμιότυπα από τον αγώνα:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass