ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ «ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΤΟΥ ΥΠΕΣ

Κλείνουν Δημοτολόγιο και Ληξιαρχείο

* Διακόπτονται οι εργασίες ενημέρωσης των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 15:52

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώθηκε ότι λόγω της μετάβασης στο νέο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών», του Υπουργείου Εσωτερικών, η υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου Λαρισαίων, θα διακόψει τις εργασίες ενημέρωσης των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων από αύριο Παρασκευή και ώρα 15:00.

Από τις 22-1-2018 οι εργασίες ενημέρωσης των στοιχείων Δημοτολογίου, θα γίνονται με αποκλειστική χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος Μητρώου Πολιτών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου: «Κατά το χρονικό διάστημα της μετάβασης στο νέο πληροφοριακό σύστημα, δηλαδή από 15-1-2018 έως και 21-1-2018 δεν θα πραγματοποιείται καμία εγγραφή, διαγραφή, συμπλήρωση ή μεταβολή στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες στα Δημοτολόγια των Δήμων της χώρας, ενώ σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις, μετά από αιτιολογημένη αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη, θα είναι δυνατή η καταχώρηση εγγραφής στα χειρόγραφα βιβλία του Δημοτολογίου.

Θα δίνονται μόνο πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και γέννησης καθώς και βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας, μόνο αν δεν υπάρχουν μεταβολές.

Για τον ίδιο λόγο (μετάβαση στο νέο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών»), αντίστοιχα οι υπηρεσίες των Ληξιαρχείων του Δήμου θα διακόψουν τις εργασίες ενημέρωσης του πληροφοριακού συστήματος ληξιαρχικών πράξεων του Υπουργείου Εσωτερικών τη 16η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00.

Η επανάληψη των εργασιών ενημέρωσης των στοιχείων των κατά τόπους Ληξιαρχείων θα γίνει την 22 Ιανουαρίου 2018, με την έναρξη του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και με αποκλειστική χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος μητρώου πολιτών.

Κατά το χρονικό διάστημα που διαρκεί η μετάπτωση των δεδομένων των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών στο «Μητρώο Πολιτών», ήτοι από 17-1-2018 έως και 21-1-2018 καταργείται η εκτύπωση ληξιαρχικών πράξεων από το Πληροφοριακό Σύστημα Ληξιαρχικών Πράξεων, ενώ η καταχώρηση των ληξιαρχικών γεγονότων κατά το αυτό μεταβατικό χρονικό διάστημα θα γίνεται σε χειρόγραφα ληξιαρχικά βιβλία».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δημοτολόγιο (τηλ. 2413-500251) και Ληξιαρχείο (τηλ. 2413-500257).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass