ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

«Πράσινο φως» για τον αποχετευτικό αγωγό Φαλάνης

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 16:08

Εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Κεντρικός αποχετευτικός αγωγός Φαλάνης», προϋπολογισμού 1.848.840 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, μεταξύ του δικαιούχου της που είναι η ΔΕΥΑ Λαρισαίων και του

αναδειχθέντος Αναδόχου στον σχετικό διαγωνισμό. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. μέσω του Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», όπου εντάχθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διαχείρισης πόρων του που της εκχωρήθηκαν. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 638.334,24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Με τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 των έργων διαχείρισης των λυμάτων των οικισμών Γιάννουλης και Φαλάνης αποτρέπεται η ρύπανση των εδαφών, των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της ευρύτερης περιοχής και επιτυγχάνεται η προστασία της ανθρώπινης υγείας και η αναβάθμιση της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής».
Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφορά στην κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Φαλάνης, με τον οποίο τα λύματα από τον οικισμό της Φαλάνης θα οδηγούνται από το Αντλιοστάσιο του οικισμού ΑΣ-Α1, μέσω καταθλιπτικών αγωγών διαμέτρου Φ280 και μήκους 7.200m, στο φρεάτιο εισόδου της ΕΕΛ Γιάννουλης (υψόμετρο +77,00).
Οι καταθλιπτικοί αγωγοί θα είναι από σωλήνες πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (PE100) ισχυρής αντοχής 10 ατμ. συνδεμένοι μεταξύ τους και στα φρεάτια με αυτογενή συγκόλληση.
Το αντλιοστάσιο θα αποτελείται από υπόγειο με μεσοπάτωμα και ισόγειο χώρο. Το υπόγειο διαιρείται σε δύο τμήματα. Το πρώτο καταλαμβάνει ο ξηρός θάλαμος μηχανοστασίου όπου τοποθετούνται οι αντλίες και λοιπές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και περιλαμβάνει την κύρια υπόγεια στάθμη. Στο έργο συμπεριλαμβάνονται και όλες οι Η/Μ εγκαταστάσεις του Αντλιοστασίου, συμπεριλαμβανομένων και όλων των υδραυλικών εγκαταστάσεων (σωληνώσεις, εξαρτήματα, όργανα) και εξοπλισμού εντός του αντλιοστασίου από την είσοδο των αγωγών λυμάτων και μέχρι τη σύνδεση με τον καταθλιπτικό αγωγό. Αυτές περιλαμβάνουν υποβρύχιες αντλίες λυμάτων για εγκατάσταση ξηρού τύπου, δίκτυα σωληνώσεων από την αναρρόφηση κάθε αντλίας προς το βανοστάσιο και μέχρι την έξοδό τους για σύνδεση με τον καταθλιπτικό αγωγό, πλήρη σειρά των απαραίτητων υδραυλικών εξαρτημάτων (αυτόματες βαλβίδες αντιπληγματικής προστασίας, αυτόματες βαλβίδες εξαερισμού, ειδικά τεμάχια εξάρμωσης, δικλίδες απομόνωσης, βαλβίδες αντεπιστροφής, ροόμετρα, αισθητήρες κ.λπ.), υποβρύχιους αναδευτήρες στον θάλαμο εισροής λυμάτων, ανυψωτική διάταξη, μονάδα απόσμησης, μονάδες εξαερισμού, εξαρτήματα καθαρισμού του αντλιοστασίου (καλαθοεσχάρα και κάδο συλλογής εσχαρισμάτων), λοιπό εξοπλισμό, κεντρική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής τάσης, ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, πίνακες χαμηλής τάσης, τοπικός σταθμός ελέγχου (ΤΣΕ) εξοπλισμένος με μονάδα ελέγχου (PLC), κεραία ασύρματης μετάδοσης προς το κέντρο ελέγχου, εγκατάσταση κίνησης, ηλεκτροφωτισμού, ρευματοδοτών και τις απαραίτητες γειώσεις του αντλιοστασίου, εγκατάσταση αλεξικέραυνου και κεντρικών γειώσεων και φορητούς πυροσβεστήρες.
Η Φαλάνη, με πληθυσμό 4.325 ι.κ. (2031) είναι οικισμός Γ' προτεραιότητας και σύμφωνα με την οδηγία 271/91 πρέπει να έχει δίκτυο αποχέτευσης και ΕΕΛ.
Το έργο που συμβασιοποιείται, εντάσσεται στη Β’ φάση της «τμηματοποιημένης» Πράξης του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. 2007-2013 «Δίκτυα Αποχέτευσης Δημοτικών Κοινοτήτων Γιάννουλης και Φαλάνης και επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Γιάννουλης».
Κατά την Α’ Φάση της Πράξης υλοποιήθηκε το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της Γιάννουλης και της Φαλάνης και η Μελέτη του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού Φαλάνης και Προμελέτη της Επέκτασης της ΕΕΛ Γιάννουλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass