ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΑ «ΓΚΡΑΦΙΤΙ» ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ

Ο δρόμος είχε το δικό του …σύνθημα!

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 22:21

Τα γκράφιτι και τα λογής τσιτάτα των δρόμων έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε γραμμένα και ζωγραφισμένα στους τοίχους. Στην περίπτωση της Λάρισας, κάποιοι νέοι βρήκαν νέους τρόπους για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, γράφοντάς τα στους περιπατητικούς διαδρόμους που υπάρχουν και στις δύο όχθες του Πηνειού.

Τα γκράφιτι ή η αναγραφή αποφθεγμάτων, ερωτικών και ενίοτε κοινωνικών μηνυμάτων σε οποιαδήποτε τσιμεντένια επιφάνεια στην κοίτη του Πηνειού δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και χρόνια, είτε μέσω οργανωμένων δράσεων είτε κυρίως μεμονωμένα διάφοροι καλλιτέχνες ή απλώς αισθηματίες έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους με σπρέι στα πρανή του αναχώματος, κάτω από τις γέφυρες του Πηνειού και σε όποιο άλλο σημείο διατίθεται προς …γράψιμο. Ανάμεσα σε όλους αυτούς υπάρχουν και κάποιοι που αποφάσισαν ότι οι παραπάνω επιλογές δεν ήταν αρκετές για να εκφραστούν, και είπαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα γράφοντάς τα στο δάπεδο.

Άλλος ζητά από τη Ζωή, να χαμογελάσει, γιατί καλοκαίριασε (τουλάχιστον τότε που το έγραφε), κάποιος άλλος εύχεται στα «ματάκια του» χρόνια πολλά, ενώ άλλοι παραδίδουν μαθήματα ζωής προτρέποντας τους αναγνώστες των μηνυμάτων να μετατρέψουν το μίσος που κρύβουν μέσα τους σε τέχνη ή να μην μεγαλώσουν ποτέ, γιατί είναι παγίδα. Τα μηνύματα αυτά είτε έχουν συγκεκριμένους αποδέκτες, είτε απευθύνονται σε οποιονδήποτε κάνει τη βόλτα του στον Πηνειό, κάνουν τους περαστικούς να σταματούν και να προσπαθούν να τα διαβάσουν. Λίγοι είναι εκείνοι που προσπερνούν αδιάφορα, αφού οι περισσότεροι έχουν την περιέργεια να ανακαλύψουν τι μπορεί να κρύβουν αυτά τα νέου τύπου «γκράφιτι».

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass