ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ολα δείχνουν γενική συνέλευση

• Συνεδριάζει σήμερα η διοίκηση για να ορίσει τακτική συνέλευση

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 22:35

Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ διοίκησης (πλειοψηφία) και αντιπολίτευσης (μειοψηφία) στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών κι όλα θα κριθούν στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Και αυτό γιατί οι τρεις σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ. Χρ. Σιδερόπουλος, Τάκης Τσικόπουλος, Ν. Νούλας κατέθεσαν προχθές αίτημα με 80 υπογραφές αντιπροσώπων οι οποίοι ζητούν έκτακτη γενική συνέλευση, ορίζοντας μάλιστα και την ημερήσια διάταξη, ενώ χθες η διοίκηση του Συνεταιρισμού ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι ορίστηκε για σήμερα συνεδρίαση, προκειμένου να αποφασισθεί η διεξαγωγή τακτικής γενικής συνέλευσης.
Από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών θα απουσιάσει η ομάδα Σιδερόπουλου, επικαλούμενη παραβίαση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΑΣ «η διοίκηση Παπαδόπουλου όφειλε να μας ενημερώσει τρεις μέρες πριν προκειμένου να προετοιμάσουμε τις θέσεις μας, ενώ μόνο ως αντιπερισπασμός μπορεί να χαρακτηρισθεί η κίνηση περί ορισμού τακτικής συνέλευσης, όταν έχει προηγηθεί αίτημα 80 αντιπροσώπων για τη διενέργεια έκτακτης συνέλευσης».
Με την ευκαιρία ο κ. Σιδερόπουλος υπενθυμίζει την εκκρεμότητα της διοίκησης Παπαδόπουλου να φέρει προς έγκριση στο Δ.Σ. τον απολογισμό του 2016, αλλά και του 2017. «Πώς θα οδηγηθούμε σε συνέλευση, όταν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση των διοικούντων για τα οικονομικά στοιχεία του Συνεταιρισμού;»  
Να σημειωθεί ότι η αντιπαράθεση των δύο πλευρών για τον ορισμό της συνέλευσης, αν θα είναι τακτική ή έκτακτη σχετίζεται με την ημερήσια διάταξή της. Αν θα γίνει έκτακτη θα συζητηθούν τα θέματα που ορίζει η πλευρά Σιδερόπουλου (και κατά συνέπεια το φλέγον ζήτημα του ΟΣΔΕ), ενώ αν γίνει τακτική, την ατζέντα θα την ορίσει η διοίκηση Παπαδόπουλου.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αναλυτικότερα οι σύμβουλοι της μειοψηφίας κ. Χρ. Σιδερόπουλος, Τ. Τσικόπουλος, Ν. Νούλας αναφέρουν στην επιστολή που κατέθεσαν στο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού τα εξής: «Με την επιστολή αυτή, η οποία έχει υπογραφεί τουλάχιστον από το 1/5 των οικονομικώς τακτοποιημένων μελών της τελευταίας εκλογικής διαδικασίας και επικαλούμενοι το άρθρο 20 , παραγρ. 6.1. (περί σύγκλησης ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γενικής Συνέλευσης) και της παραγρ. 6.3. του ίδιου άρθρου (σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. εντός 20 ημερών από την κοινοποίηση της επιστολής αυτής) ζητούμε να ορίσετε την ημερομηνία της έκτακτης γενικής συνέλευσης του συνεταιρισμού , όπως ορίζει το καταστατικό, για τους παρακάτω λόγους:
1. Την κακή λειτουργία του συνεταιρισμού και την απουσία του στην ενημέρωση των μελών του.
2. Την ανύπαρκτη διαχείριση της πύλης των δηλώσεων ΟΣΔΕ και την απώλεια δηλώσεων από την πλευρά του συνεταιρισμού.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών στα 4 χρόνια λειτουργίας του έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στο να ενημερώνει τα μέλη και εν γένει τους αγρότες της περιοχής του νομού Λάρισας για θέματα που τους απασχολούν, κάνοντας κατά καιρούς ημερίδες, ενημερώσεις και επισκέψεις και συναντήσεις με αγροτικούς φορείς και προχώρησε πάρα πολλά θέματα και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, είχαν δημιουργηθεί ομάδες παραγωγών προς αναγνώριση.
Από την αλλαγή του Δ.Σ. στις 6/6/2017 και μέχρι τις 31/12/2017, σε αυτούς τους 7 μήνες ο συνεταιρισμός ήρθε σε τέλμα και δεν έκανε ούτε προγραμματισμό έργων αλλά ούτε τις απαραίτητες καταστατικά οριζόμενες υποχρεώσεις του.
Ειδικότερα:
* Βάσει του άρθρου 20 παραγρ. 1 του καταστατικού, το Δ.Σ. υποχρεούται μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου το αργότερο να έχει πραγματοποιήσει την ετήσια τακτική γενική συνέλευση, πράγμα που δεν έγινε ως σήμερα.
* Βάσει του άρθρου 24 παραγρ. 12.1. το Δ.Σ. συνεδριάζει τουλάχιστον 1 φορά το μήνα, όμως κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 μηνών του νέου Δ.Σ. έγιναν μόνο 4 συνεδριάσεις , η μια εξ αυτών ήταν η νέα κατανομή αξιωμάτων.
* Για τη χρήση 2017 δεν υπάρχει καμία συνεδρία όπου να έχουν κατατεθεί τα οικονομικά στοιχεία του έτους καθώς και ο Ισολογισμός και τα αποτελέσματα της διαχειριστικής χρήσης 2016.
* Δεν έχει υπογραφεί σύμβαση έργου με λογιστή – ελεγκτή της διαχειριστικής χρήσης 2016, όπως υποχρεούται ο Α.Σ. για να μπορεί να καταθέσει την έκθεσή του στο Υπουργείο.
* Δεν έγινε επικυροποίηση των στοιχείων της χρήσης 2016 στο Υπουργείο με αποτέλεσμα ως τις 21/12/2017 να μη βρίσκεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών στην κατάσταση των ενεργών συνεταιρισμών.
* Τα πρακτικά του Δ.Σ. 2017 δεν έχουν καθαρογραφεί στο βιβλίο πρακτικών και δεν έχουν υπογραφεί από όλα τα μέλη.
* Χωρίς να γίνει Δ.Σ. και να υπάρχει συζήτηση και απόφαση, απολύθηκε υπάλληλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού.
* Δεν έγινε καμία ενημέρωση από τεχνικό σύμβουλο για ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν (νιτρορύπανση, βιολογικά, σχέδια βελτίωσης) ενώ το ενδιαφέρον των αγροτών είναι πάρα πολύ μεγάλο.
* Διακόπηκε η συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο κ. Καραστέργιο Ιωάννη, με αποτέλεσμα, 7 μήνες ο συνεταιρισμός να μην έχει τεχνική υποστήριξη.
* Για την ομάδα οσπρίων όχι μόνο δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, αλλά δεν έχει γίνει ούτε συνεδρία.
* Για την ομάδα βιομηχανικής ντομάτας δεν υπάρχει καμιά απόφαση για ενέργειες αναγνώρισής της.
Όσον αφορά στον δεύτερο λόγο της αίτησής μας για έκτακτη γενική συνέλευση, θεωρούμε ότι οι ενέργειές σας να μην καταγγελθούν στη δικαιοσύνη οι παράνομες και παράτυπες ενέργειες των διαχειριστών του ΟΣΔΕ Δημητρίου Ντογκούλη και Ευδοξίας Παπαδούλη, οι οποίοι χωρίς απόφαση ή σύμβαση εκχώρησης εκ μέρους του Α.Σ. ενήργησαν αντισυμβατικά και εις βάρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, με αποτέλεσμα να θιγούν το κύρος και η οικονομική ανεξαρτησία του Α.Σ.
Ειδικότερα:
* Το 2016 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ενεργοποίησε 10.800 δηλώσεις για λογαριασμό των αγροτών και των συνεργαζόμενων αγροτικών συνεταιρισμών, για τον λόγο αυτό ήμασταν ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκτέλεσης του έργου.
* Το προσωπικό του Α.Σ. ήταν 11 μόνιμοι υπάλληλοι και κατά την εκτέλεση του ΟΣΔΕ περίπου 45 άτομα έκτακτο προσωπικό.
* Τα μισθωμένα κέντρα εξυπηρέτησης, μαζί με τους συνεργαζόμενους Α.Σ., ήταν για τον νομό Λάρισας σε 18 σημεία, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με πάγια του συνεταιρισμού μας.
Για το 2017 δυστυχώς και παρότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στις 28/5/2017, να μην επιτραπεί στους διαχειριστές να ενεργήσουν αντισυμβατικά και εις βάρος του Α.Σ., επιτρέψατε τη μεταφορά των δραστηριοτήτων του ΟΣΔΕ σε προσωπική εταιρία των Ντογκούλη-Παπαδούλη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα:
* να χαθούν 10.000 δηλώσεις από την πύλη του συνεταιρισμού δηλαδή απώλεια τζίρου χιλιάδων ευρώ,
* να χρησιμοποιεί ιδιωτική εταιρία τα πάγια και τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού χωρίς απόφαση Δ.Σ.,
* να παραπλανηθούν τα μέλη και οι αγρότες που μας εμπιστεύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια αφού τους καλέσαμε με ηλεκτρονικά μηνύματα, τιμολογήθηκαν οι δηλώσεις τους χωρίς επιλογή τους, από την εταιρεία και όχι από τον Α.Σ.,
* με τη μείωση του προσωπικού δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε εκπαιδευμένα άτομα στο σύστημα του ΟΣΔΕ για λογαριασμό του Α.Σ. και χάνουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν σχέση με το προσωπικό.
Κύριοι, του Δ.Σ. υποχρεούστε να ορίσετε βάσει καταστατικού, την ημερομηνία της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με τα παρακάτω θέματα.
Τα θέματα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα είναι:
1 Θέμα: Εκλογή προεδρείου έκτακτης γενικής συνέλευσης
2 Θέμα: Συζήτηση- ενημέρωση για την οικονομική χρήση 2017
3 Θέμα: Η λειτουργία του Αγροτικού Συν/σμού
α) Υποχρεώσεις του Δ.Σ.
β) Δημιουργία και αναγνώριση ομάδων παραγωγών
γ) Ενημέρωση μελών - αγροτών για αγροτικά θέματα
4 Θέμα: Λειτουργία της πύλης του ΟΣΔΕ 2018 από τον Α.Σ.
α) Ανοιχτός διαγωνισμός εκτέλεση του έργου ΟΣΔΕ 2018
β) Πρόσκληση Αγροτικών Συν/σμών του Ν. Λάρισας για συνεργασία στο ΟΣΔΕ 2018
γ) Καθορισμός τιμοκαταλόγου δηλώσεων ΟΣΔΕ 2018
5 Θέμα: Διάφορα θέματα
(Ακολουθεί η κατάσταση με τις υπογραφές των αιτούντων).

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass