Ο ΘΑΝ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΙΛΕΛΕΡ:

Υλοποιήσαμε όσα υποσχεθήκαμε. Τώρα προγραμματίζουμε για την επόμενη 5ετία

* «Αυξήσαμε το ταμειακό υπόλοιπο και μειώσαμε τις οφειλές», είπε αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του Δήμου

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 17:06 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Ιαν 2018 17:07

«Οσα υποσχεθήκαμε, τα υλοποιήσαμε και βάλαμε νέους στόχους. Προγραμματίζουμε την επόμενη πενταετία», δήλωσε χθες στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κιλελέρ, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, ο δήμαρχος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος.

Σε μια αναλυτική παρουσίαση που περιελάμβανε τα οικονομικά του Δήμου, έργα υποδομής, αγροτικής οδοποιίας, υδροδότησης, καθαριότητας και γενικότερα κάθε αναπτυξιακή ενέργεια και δράση, ο κ. Νασιακόπουλος έδωσε πληροφορίες για το καθένα, συνοδεύοντας την κάθε ενότητα με στοιχεία σε φωτεινές διαφάνειες με εικόνες και γραφήματα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, τονίζοντας ότι αυτές επιτεύχθηκαν με μεγάλες προσπάθειες, μέσα σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για την τοπική αυτοδιοίκηση, κατά τις οποίες μειώθηκαν οι επιχορηγήσεις του κράτους και απαγορεύθηκαν οι προσλήψεις προσωπικού για την ενίσχυση των δήμων.

Στο πλαίσιο του απολογισμού του αναφορά έκανε και στους νέους στόχους που έχει θέσει η δημοτική αρχή, πολλοί εκ των οποίων, όπως τόνισε, αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται μέσα στο 2018.

Αναλυτικότερα για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Κιλελέρ, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Έχουμε καταφέρει μέσα στην τριετία να αυξήσουμε το ταμειακό υπόλοιπο στις 950.000 ευρώ και να μειώσουμε τις οφειλές κατά 3.350.000 ευρώ», ενώ όσον αφορά στο φλέγον θέμα της υδροδότησης του Δήμου επανέλαβε για άλλη μια φορά: «Καμία υδροφόρα δεν θα κυκλοφορεί στο Δήμο μας στο τέλος της πενταετίας. Προχωρήσαμε σε έργα υδροδότησης και συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερα. Έχουν εξασφαλιστεί 2.900.000 ευρώ για νέα έργα και σχεδιάζουμε το μεγάλο έργο του βιολογικού καθαρισμού και του αποχετευτικού συστήματος Νίκαιας, το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του 2018.

Παράλληλα μειώσαμε μεσοσταθμικά την τιμή του νερού κατά 18% μέσο όρο στα τέλη υδροδότησης».

Επίσης αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πάνω από 160 δημοτικά κτίρια και σε κοινόχρηστους χώρους, υποστηρίζοντας ότι επενδύθηκαν, πάνω από 900.000 ευρώ, μέσα στην τριετία, ενώ όσον αφορά στα έργα υποδομής, όπως οδοποιία, γέφυρες κ.α. δήλωσε: "Υλοποιήθηκαν έργα με ιδίους πόρους, με χρήματα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, ύψους 15.900.000 ευρώ, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου και παράλληλα εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα πρόκλησης καταστροφών από έντονες καιρικές συνθήκες, όπως φαινόμενα πλημμύρων κ.α."

Βελτιώθηκε και αποκαταστάθηκε μεγάλο μέρος της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Κιλελέρ, υποστήριξε ο κ. Νασιακόπουλος, με έργα κόστους 750.000 ευρώ, ενώ αναφερόμενος στον μελλοντικό σχεδιασμό, είπε οτι ο Δήμος έχει αποφασίσει να αγοράσει νέο γκρέϊντερ και δύο φορτηγά για γρήγορη υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών, ώστε να μην χρονοτριβεί με αναθέσεις έργων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στις υποδομές στην εκπαίδευση για τις οποίες υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Με τη σωστή λειτουργία των σχολικών επιτροπών βελτιώσαμε αισθητά, κάτι που μας αναγνωρίζεται από όλους τους εκπαιδευτικούς του Δήμου, τη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων". Επισήμανε παράλληλα ότι ο Δήμος επένδυσε στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, τόσο ενισχύοντας τις υποδομές τους όσο και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στον Δήμο, τονίζοντας ότι αποτέλεσμα ήταν "να υπάρξει εκρηκτική αύξηση εκδηλώσεων στον πολιτισμό και καλύτερες συνθήκες άθλησης στις εγκαταστάσεις των γυμναστηρίων και των αθλητικών χώρων γενικότερα".

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Δήμου Κιλελέρ, να λειτουργήσει πρώτος σε όλο το νομό Λάρισας, Κέντρο Κοινότητας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνει σε προνοιακές δομές.

Κλείνοντας, κατέθεσε έναν σύντομο προγραμματισμό νέων έργων, μεταξύ των οποίων: "Η ανανέωση παιδικών χαρών, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων της Νίκαιας και του Πλατυκάμπου, η εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία εργοστασίου βιομάζας, η εκπόνηση μελετών για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα του Δήμου και δημιουργίας λιμνοδεξαμενής στους Αγίους Αναργύρους, σύνδεση όλης της οδού Βόλου με ενιαίο αγωγό ύδρευσης… ".

Τον απολογισμό του δημάρχου ακολούθησαν τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ και διάλογος με τους πολίτες.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass