ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αύριο το «στερνό αντίο» στον Κώστα Κούτρα

* Συλλυπητήρια μηνύματα από Φώφη Γεννηματά, Παύλο Χρηστίδη, Εκτ. Νασιώκα και Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 15:38
Ο Κώστας Κούτρας δίπλα στον Κώστα Σημίτη στην τελευταία επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλία Ο Κώστας Κούτρας δίπλα στον Κώστα Σημίτη στην τελευταία επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλία

Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ Λάρισας αλλά και η τοπική κοινωνία ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν τον Κώστα Κούτρα, που έφυγε αιφνιδιαστικά προχθές το απόγευμα από τη ζωή. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας.

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Κώστα Κούτρα, που ανέπτυξε για δεκαετίες έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα αφήνοντας το δικό του στίγμα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ όπου ανελίχθηκε σε όλα τα κομματικά όργανα και θήτευσε στη Νομαρχιακή Επιτροπή ως γραμματέας την περίοδο 2003-2005, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον μηχανισμό του άλλοτε κραταιού κόμματος συγκλονίζοντας στελέχη, μέλη και φίλους. Με τα τηλέφωνα να έχουν αρπάξει φωτιά για πληροφορίες και λεπτομέρειες γύρω από το θλιβερό γεγονός και ένα τεράστιο «γιατί» να πλανιέται από ανθρώπους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.KOYTRAS

Αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο θάνατος του Κώστα κυριάρχησε με τους φίλους να αναρτούν φωτογραφίες από τη δράση του αλλά και ιστορίες από την κομματική του διαδρομή με έντονη συναισθηματική φόρτιση αλλά και εκατοντάδες Λαρισαίους να σπεύδουν να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους σε κάθε ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι Κώστας Κούτρας βρέθηκε νεκρός στο διάδρομο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμά του, λίγο πριν τις πέντε προχθές το απόγευμα στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Λάρισα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα θερμά τους συλλυπητήρια εξέφρασαν με μηνύματά τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

* Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά δήλωσε τα εξής: «Ο Κώστας Κούτρας έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Στρατευμένος από νωρίς στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη έδωσε και κέρδισε μάχες λειτουργώντας πάντα ενωτικά και συναινετικά, με γνήσια αγωνία για την παράταξη και τον τόπο. Το χαμόγελό του θα συνοδεύει την εικόνα του στη μνήμη όλων μας για πάντα».

* Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης υπογράμμισε: «Ο Κώστας Κούτρας με το χαμόγελό του, την ευθύτητά του και την πολιτική του άποψη υπήρξε πολύτιμος συνοδοιπόρος και σύντροφος. Πίστευε πολύ στη νέα γενιά και τα όνειρά της. Καλό ταξίδι Κώστα».

*Εξάλλου σε μήνυμά του ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει: «Με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκα την αιφνίδια απώλεια του αγαπητού φίλου Κώστα Κούτρα. Ο Κώστας, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια την παράταξη και τον τόπο του, διατελώντας επί σειρά ετών γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα. Οραματιστής και πάντα ορθολογιστής, ήταν σημείο αναφοράς για τους προοδευτικούς πολίτες της περιοχής.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου».

* Ο πρώην υπουργός, βουλευτής και επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πόλης» Έκτορας Νασιώκας σε μήνυμά του τονίζει:

 «Η ξαφνική απώλεια του Κώστα Κούτρα, ενός επίλεκτου μέλους της λαρισινής κοινωνίας και ενός στενού μου φίλου και συνοδοιπόρου για πάρα πολλά χρόνια, με γεμίζει θλίψη.

Την ίδια θλίψη αισθάνονται και όλα τα μέλη της «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ», της οποίας ο Κώστας υπήρξε ενεργό της μέλος από το 2014 που ιδρύθηκε.

Ο Κώστας αναμείχθηκε από τα νεανικά του χρόνια στα κοινά, όπου είχε αξιοζήλευτη δράση, και, μεταξύ άλλων, εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών.

Πρωτοστατούσε πάντα στους αγώνες για πρόοδο και για μια καλύτερη κοινωνία.

 Άνθρωπος της παρέας είχε πάντα ένα πηγαίο χαμόγελο, με το οποίο φρόντιζε να σου μεταδίδει αισιοδοξία.

Η Δημοτική μας Παράταξη, αλλά και η τοπική κοινωνία είναι σήμερα φτωχότερη.

Στη σύζυγό του Άννα, στα παιδιά και τα εγγόνια του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Καλό ταξίδι φίλε…»

* Ψήφισμα εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ, όπου σημειώνει:

«Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λάρισας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την ξαφνική απώλεια του συντρόφου Κώστα Κούτρα και μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

“Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του συντρόφου Κώστα Κούτρα, ενός σπάνιου ανθρώπου και συνοδοιπόρου στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που το υπηρέτησε για αρκετά χρόνια από τη θέση του γραμματέα της Ν.Ε. Ο Κώστας, ενεργό μέλος μέχρι την τελευταία στιγμή, δραστήριος και κοινωνικός, υπηρέτησε με ήθος και ανιδιοτέλεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λάρισας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass