ΑΓΡΙΕΨΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ

Ο χειμώνας έδειξε τα δόντια του…

Με έντονα καιρικά φαινόμενα κύλησε η χθεσινή μέρα για όλη την περιοχή του Δήμου Αγιάς.

Θυελλώδεις ανατολικοί – βορειοανατολικοί άνεμοι, σε συνδυασμό με ισχυρή πολύωρη βροχόπτωση στα πεδινά και στα ημιορεινά από τη μια και χιονόπτωση στα ορεινά από την άλλη, δημιούργησαν προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και, κυρίως, στις μετακινήσεις τους.

Το χιόνι στον Κίσσαβο ως το μεσημέρι είχε καλύψει και την Ανατολή, μέσα στην κωμόπολη της Αγιάς τα ρέματα που τη διασχίζουν είχαν «φουσκώσει», ενώ στην παραλιακή ζώνη τα τεράστια κύματα βγήκαν σε κάποια σημεία ως τον κεντρικό δρόμο Αγιοκάμπου – Βελίκας.

Οι χείμαρροι σε Σωτηρίτσα, Βελίκα ως και το Κόκκινο Νερό αρκετές στιγμές κατά τη διάρκεια του πρωινού έκοψαν στα δύο την επικοινωνία των κατοίκων, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας γκρέιντερ του Δήμου επιχειρούσαν και απομάκρυναν φερτά υλικά (χώματα, κλαδιά, κορμούς) από το οδόστρωμα και από ‘κει όπου οι κοίτες συναντούν τους δρόμους.

ΓΥΡΙΣΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ

Ανέβηκαν επικίνδυνα τα νερά στην περιοχή της παραλίας Αιγάνης λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων κυρίως στους ορεινούς όγκους, τις τελευταίες ημέρες. Στην παραλία των Μεσαγγάλων στη θέση «Καράβια» λόγω της μεγάλης θαλασσοταραχής όπου τα κύματα είναι τεράστια η θάλασσα γύρισε στο ποτάμι δημιουργώντας προβλήματα. Προβλήματα και στην περιοχή Νέα Πολιτεία.

Όλη μέρα χθες ήταν επί ποδός ο Δήμος Τεμπών με τον δήμαρχο κ. Κώστα Κολλάτο να σπεύδει στην περιοχή και να συντονίζει και η Τοπική Κοινότητα Αιγάνης με τον πρόεδρό της κ. Κώστα Ζαφείρη να βρίσκεται στις επικίνδυνες περιοχές.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη μέχρι χθες το απόγευμα η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη. Ακόμα και στον οικισμό της Κάτω Αιγάνης όπου το ρέμα δεν έχει καθαριστεί δεν υπήρχε ιδιαίτερη ανησυχία. Τα προβλήματα θα προκύψουν στην περίπτωση που οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχιστούν. Επίσης στο ρέμα Παλαιόμυλος στο Παπαπούλι τα νερά δύσκολα διέρχονται κάτω από τη σιδηροδρομική γραμμή αλλά μέχρι χθες δεν υπήρχε κίνδυνος να διακόψουν τη λειτουργία της, παρά μόνο υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα σε παρακείμενα χωράφια. Ωστόσο τόσο ο Δήμος Τεμπών όσο και η Τοπική Κοινότητα Αιγάνης είναι σε επιφυλακή.

Χιονοθύελλα ξέσπασε στα ημιορεινά με αποτέλεσμα να διεξάγεται με δυσκολία η συγκοινωνία μεταξύ Γόννων – Καλλιπεύκης.

ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ

Επίσης στην περιοχή Συκουρίου υπερχείλισε το ρέμα Συκουριώτης που κατεβαίνει από την περιοχής Σπηλιάς, τον Κίσσαβο διέρχεται το Συκούριο και καταλήγει σε ταμιευτήρα στην περιοχή «Μπάρα». Τα υπερχειλιζόμενα νερά έπληξαν περιοχές στο Καλοχώρι, το γήπεδο του χωριού και δημιούργησαν προβλήματα ευρύτερα. Στο χώρο βρίσκονται τρία μηχανήματα του Δήμου Τεμπών  με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.  Μιχάλη Καρατέγο και τον αντιδήμαρχο κ. Αστέριο Σαϊτη.

ΑΓΙΑ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Των Νίκου Γουργιώτη, Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass