ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ

Η Αγιά τίμησε τους πολιούχους της

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2018 22:14

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, παρουσία πλήθους κόσμου, η Αγιά τίμησε χθες τη μνήμη των πολιούχων της Αγίων, Αντωνίου του Μεγάλου και Αντωνίου του Νέου του εν Βεροίας.

Στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό τελέσθηκαν ο όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας, αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Δημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων και στην ασκητική τους ζωή καταλήγοντας με την ευχή «να γίνουν και οι δυο τους παραδείγματα προς μίμηση για όλους μας, να γίνουν συνοδοιπόροι στην πορεία μας για τον Ουρανό, να γίνουν φάροι φωτεινοί στον δρόμο μας, να γίνουν θερμότατοι πρεσβευτές στον δρόμο της μεγαλοσύνης του Θεού και ως γνησίους φίλους και αδελφούς να αξιωθούμε να τους συναντήσουμε στη Βασιλεία του».

Ακολούθησε η λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής της 1ης Στρατιάς, των σημαιοφόρων και μαθητών των τοπικών σχολείων, κλήρου, ιεροψαλτών και πιστών.

Εν συνεχεία, στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» του Πνευματικού Κέντρου, δόθηκε λιτή δεξίωση.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γεώργιος Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας στον Τομέα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γεώργιος Λαδόπουλος, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, η πρώην βουλευτής Βάσω Αλεξανδρίδου, ο συνταγματάρχης Ι. Λαδόπουλος εκ μέρους της 1ης Στρατιάς, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Λάρισας πύραρχος Ιωάννης Ράπτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Σωτήρης Μάρκου, οι αντιδήμαρχοι Ευρυμενών και Λακέρειας Γεώργιος Γιάνναρος και Αστέριος Τσιώνης αντίστοιχα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρηγόρης Καλαγιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία Ζιούλη, Χριστίνα Γιαννουλέα, Χρήστος Σκαρκάλης, Θεόδωρος Σουλιώτης, Γιάννης Αναστασίου, Αντίγονος Βατζιάς, Γιώργος Μασούρας, Αθανάσιος Ολύμπιος και Θωμάς Σιμούλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, οι πρόεδροι Γερακαρίου, Καρίτσας και Μεγαλοβρύσου Γιώργος Μπαράκος, Στέλιος Οικονόμου και Ευάγγελος Λάμπρου αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ» Βασίλης Βαλάρης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, η προϊσταμένη του Τοπικού Αρχείου Αγιάς των Γ.Α.Κ. Ελένη Τσάπου, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Βασίλης Βλαχογιάννης, εκ μέρους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς ο Χρήστος Καρνάβας, οι πρώην δήμαρχοι Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα και Βασίλης Κουτσαντάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων νομού Λάρισας Ντίνος Αυγουστής, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Λάρισας Παναγιώτης Καρβασώνης, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγιάς Βασίλης Χάμος, ο πρώην διευθυντής σύνταξης της «Ε» Χρήστος Τσαντήλας, πρόεδροι συλλόγων και διευθυντές σχολείων της Αγιάς.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass