ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ «ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΖΩΗΣ» ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΑΛΩΤΗ

Μια μεγάλη προσευχή για την Αννα της Ελασσόνας!

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2018 22:08

Ήταν μια «βραδιά – προσευχή» στην ασφυκτικά γεμάτη Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» για την 33χρονη Ελασσονίτισσα Άννα Καλώτη, μια βραδιά που κυριάρχησαν τα έντονα συναισθήματα, η συγκίνηση, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, και βέβαια βραδιά που χάρισε αισιοδοξία και ελπίδες στην ίδια για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της.

Η μεγάλη εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα – συναυλία με τον τίτλο «Όλοι μαζί τραγουδάμε για την Άννα…», που τελούσε υπό την αιγίδα της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, του Δήμου Ελασσόνος, του Α.Τ. Ελασσόνας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας και του Δασαρχείου ήταν και το επιστέγασμα μιας δύσκολης προσπάθειας που τελικά καρποφόρησε, εξασφαλίζοντας το «εισιτήριο ζωής» για τη μετάβαση στη Γερμανία.

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση εκατοντάδων Ελασσονιτών και όχι μόνο που έζησαν ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι, έχοντας στο νου τους την Άννα, τη «γνωστή – άγνωστη» Άννα της καρδιάς τους.

Τελικά, υπάρχει απόθεμα αγάπης, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς στις δύσκολες στιγμές.

Ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του απουσιάζοντος σε αποστολή στο Άγιο Όρος μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και τις θερμές ευχαριστίες του για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την προσπάθεια.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Ευαγγέλου, «κατέθεσε» με νόημα:

«Είναι μία ιδιαίτερη βραδιά για την περιοχή μας, με έντονη τη συγκινησιακή φόρτιση, αλλά και με μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο. Είναι μια βραδιά που προσευχόμαστε για την Άννα. Να μεταβεί στη Γερμανία για την προγραμματισμένη επέμβαση και να επιστρέψει υγιής και δυνατή».

Εκατοντάδες άτομα ενίσχυσαν την όλη προσπάθεια, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον δύσκολο αγώνα της 33χρονης μητέρας, λίγες ημέρες πριν μεταβεί με τους δικούς της ανθρώπους στο Αννόβερο της Γερμανίας για την προγραμματισμένη επέμβαση.

Και η Ελασσόνα, ακόμη μια φορά έδωσε το δικό της ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Συγκινητικό το «ευχαριστώ» της Άννας Καλώτη, λίγες ώρες μετά την εκδήλωση - συναυλία, που αποτυπώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Έπειτα από μια αγωνιώδη προσπάθεια αναζήτησης του εισιτηρίου ζωής αποκλειστικά με τη δική σας αγάπη, υποστήριξη και αμεσότητα συγκεντρώθηκε το απαραίτητο χρηματικό ποσό για τη μετάβασή μου στο Αννόβερο της Γερμανίας! Σε όλο αυτό το διάστημα η δική σας συμμετοχή έδινε τον παλμό στην καρδιά της όλης προσπάθειας! Οι λέξεις ευχαριστώ, ευγνωμονώ, αγαπώ είναι πολύ μικρές για να περιγράψουν τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν την καρδιά και το μυαλό μου! Στο επερχόμενο αυτό ταξίδι θα με συνοδεύσει η δική σας αγάπη, που ως κινητήριος μοχλός θα μου προσφέρει την απαραίτητη δύναμη για να γυρίσω νικήτρια από αυτή τη δύσκολη μάχη! Δίνουμε ραντεβού ξανά με την βοήθεια του Θεού επιστρέφοντας από αυτό το δύσκολο ταξίδι ως νικήτρια στην ελπίδα για ζωή! Εις το επανιδείν!».

Για την ιστορία, να αναφερθούν όλοι αυτοί που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη μεγάλη βραδιά για την Άννα:

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας, η ορχήστρα «Τα αστέρια», η ορχήστρα «Samoladay» και οι μουσικοί και ερμηνευτές: Γελαδάρης Χρήστος, Γκόγκος Γιάννης, Ζιώγας Αντώνης, Ζιώγας Παναγιώτης, Κατσάρας Γιώργος, Μαρογιάννης Δημήτρης, Μήτσιος Δημήτρης, Μπαλανίκας Παναγιώτης, Ντούλα Ευλαμπία, Παλάγκας Κώστας, Παρασκευάς Θάνος, Ρέτος Μιχάλης, Σαμόλαδος Γιάννης, Σαμόλαδος Γιώργος, Σαμόλαδος Θανάσης, Τσιαβές Δημήτρης, Φωτιάδης Απόστολος, Χριστόδουλος Βαγγέλης.

Ανάμεσα στις παρουσίες: εκ μέρους του απουσιάζοντος μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθ. Μουλτσιάς, η δασάρχης Ελασσόνας Ζωή Φτίκα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass