«Βασίλεψαν»… με κρεατόπιτα οι Λιβαδιώτες

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2018 22:20

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Πιστοί στο έθιμο και εφέτος οι Λιβαδιώτες της Ελασσόνας έκοψαν τη δική τους παραδοσιακή πίτα, τη Λιβαδιώτικη κρεατόπιτα. Η πρώτη εκδήλωση της νέας χρονιάς για τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Ελασσόνας «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος» έγινε στην ταβέρνα «στου Θωμά», μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα.


Τη λιβαδιώτικη βασιλόπιτα ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης – προϊστάμενος του μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου π. Βησσαρίων Καραλάσκος που μετέφερε τις ευχές του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και ευχήθηκε για ευλογημένη και δημιουργική χρονιά με υγεία και επιτυχίες στο έργο του συλλόγου. Από την πλευρά των Λιβαδιωτών Ελασσόνας, η «οικοδεσπότης» - πρόεδρος του συλλόγου Πόπη Φώλλα – Γκατζιούρα ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευημερία για το 2018, ενώ ευχαρίστησε μέλη και φίλους του συλλόγου για την παρουσία τους και τη συμπαράσταση στο έργο του συλλόγου. Ακόμη, ανέφερε ότι ο σύλλογος «κατέθεσε» χρηματικό ποσό για την οικονομική ενίσχυση της Ελασσονίτισσας Άννας Καλώτη, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Την πλαισίωναν τα μέλη της διοίκησης Μαίρη Λέκκα – Στημονιάρη, Μαρία Γκανάτσιου, Άννα Γάτσα – Μιχαλέα, Αλεξάνδρα Κατσιούρα – Φώλλα, Έφη Λέκκα – Τσιαβέ, και Ραφαέλα Κωστοπούλου. Το φλουρί της Λιβαδιώτικης κρεατόπιτας, που έτυχε στην «απόμαχη» εκπαιδευτικό Μαρία Αντ. Σδραβοπούλου, αντιστοιχούσε σε ένα ασημένιο ρολόι.
Στην όμορφη γιορτή των Λιβαδιωτών Ελασσόνας παρευρέθηκαν: ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη κ. Χαρίτωνος ο αρχιμανδρίτης – προϊστάμενος του μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο ιερέας π. Χρήστος Γεροφάκας, ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας Αντ. Μπίσμπας, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας Δημ. Λέκκας, Αλεξάνδρα Τσιαντέ – Κοντοχρήστου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αστ. Στούπας, Δημ. Αντωνίου, η πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Ελασσόνας Ασπασία Χατζηβασίλη – Βαλιώτη, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, η δασάρχης Ελασσόνας Ζωή Φτίκα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χριστίνα Σαμόλαδου, πρ. μέλη διοικήσεων του συλλόγου και οικογένειες Λιβαδιωτών και φίλων τους.

Γιάννης Μουκίδης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass