ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

Ξηλώθηκαν στέγες στον Τύρναβο

* Από θαύμα δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα * Άμεση η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2018 22:30

Τις πληγές του μετρά χθες, μία ημέρα μετά το μπουρίνι με ανέμους που ξεπέρασαν κατά τόπους με ριπές και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα ο Δήμος Τυρνάβου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τσιόπα και τους εργαζόμενους να καταγράφουν τις ζημιές και να δίνουν άμεσα λύσεις.

 Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χρήστου Τσιόπα χθες στην «Ε», η ασυνήθιστη για την περιοχή έντονη ανεμοθύελλα δημιούργησε πολλά προβλήματα στις δύο πόλεις Τύρναβο και Αμπελώνα αλλά και στα χωριά του Δήμου Τυρνάβου, ωστόσο κατά καλή συγκυρία τα προβλήματα αυτά αφορούσαν μόνο υλικές ζημιές και από σύμπτωση και καλή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών.

Το σημαντικότερο περιστατικό συνέβη στο κέντρο του Τυρνάβου όπου προεξοχή στέγης από πολυκατοικία με τη δύναμη του αέρα έπεσε από τα δεκαπέντε μέτρα περίπου στο έδαφος προξενώντας ζημιές σε παρκαρισμένα οχήματα, ενώ ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν περνούσαν πεζοί από τα πεζοδρόμια.

Ένα κομμάτι της στέγης έμεινε αιωρούμενο με κίνδυνο να πέσει και αυτό στο οδόστρωμα. Ειδοποιήθηκε αρχικά το Αστυνομικό Τμήμα Τύρναβου όπου και έγινε η διακοπή της κυκλοφορίας τοπικά. Αμέσως ήρθε στον χώρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας όπου με πτυσσόμενη κλίμακα (σκάλα) οι άνδρες που το συνόδευαν απομάκρυναν τα επικίνδυνα τμήματα της στέγης.

Προβλήματα με πτώσεις δέντρων υπήρξαν και στον Αμπελώνα τα οποία χθες απομακρύνθηκαν με παρεμβάσεις του Δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Με αφορμή τα προβλήματα που δημιούργησαν οι άνεμοι βγήκε και πάλι στην επιφάνεια ένα πάγιο πρόβλημα με την κοπή επικίνδυνων δέντρων ειδικά σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους.

Ο κ. Τσιόπας μιλώντας για το θέμα σημείωσε ότι σε όλους τους Δήμους, όπως και στον Δήμο Τυρνάβου, οι τεχνικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες Κήπων και Δενδροστοιχιών έχουν εξειδικευμένο προσωπικό και γνωρίζουν τα στελέχη αυτά ποια δέντρα είναι επικίνδυνα γερασμένα και σάπια και πρέπει να απομακρυνθούν. Πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι γίνεται μόνο κοπή δέντρων που είναι επικίνδυνα. Αυτά κόβονται έγκαιρα πριν δημιουργηθούν συνθήκες αρνητικές με έντονους ανέμους όπου η πτώση είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass