ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Γεύματα για 2.000 άτομα από την «κουζίνα» του Δήμου

* Με αυτοκίνητα που διαθέτουν θερμοθαλάμους θα διανέμονται σε παιδικούς σταθμούς και δομές φιλοξενίας

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2018 22:45

Με στόχο τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, δημιουργήθηκε και λειτουργεί το σύγχρονο κεντρικό μαγειρείο του Δήμου Λαρισαίων, που εγκαινιάστηκε χθες το μεσημέρι από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται πίσω από τη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης και η λειτουργία έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση μήνα. Καθημερινά οι μαγείρισσες της δομής παρασκευάζουν περισσότερες από 2.000 μερίδες φαγητού. Με τα αυτοκίνητα του Δήμου Λαρισαίων που διαθέτουν θερμοθαλάμους, το φαγητό διανέμεται στους 26 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της πόλης, στο κοινωνικό συσσίτιο του Δήμου και στις δομές φιλοξενίας αστέγων και κακοποιημένων γυναικών.

Η κατασκευή του μαγειρείου όπως και η προμήθεια του εξοπλισμού, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ τα δύο νέα αυτοκίνητα για τη μεταφορά του φαγητού αγοράστηκαν από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Στόχος του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η ασφάλεια και η υγιεινή για αυτό το λόγο συνεργάτης της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα το Εργαστήρι Υγιεινής και Επιδημιολογίας για την πιστοποίηση του συστήματος διασφάλισης της υγιεινής κατάστασης και της ποιότητας των τροφίμων με το σήμα HAACP. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η συνεργασία με το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για την κατάρτιση του προγράμματος διατροφής των παιδιών των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο περιφερειάρχης στον σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε «ιδιαίτερα χρήσιμη» τη δομή, αφού δίνεται έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα τα οποία διαχέονται στην κοινωνία και στα μικρά παιδιά, στα νέα παιδιά που έχουν ανάγκη πλέον από ποιοτική εκπαίδευση αλλά και ποιοτική διατροφή».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε ότι «η νέα αυτή δομή διασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων. Η λειτουργία ενός κεντρικού μαγειρείου, παρέχει τη δυνατότητα του καλύτερου ελέγχου της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων», και πρόσθεσε ότι «με τη λειτουργία του, ο Δήμος εξοικονομεί πόρους αλλά και ανθρώπινο δυναμικό». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καλογιάννης στην αποδοτική και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό, ενώ επίσης ευχαρίστησε τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων μίλησε επίσης η κλινική διαιτολόγος και προϊσταμένη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Τσολάκη, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων για τη διατροφή των παιδιών των Παιδικών Σταθμών, ενώ και ο διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, τόνισε ότι «το Πανεπιστήμιο θα βρίσκεται αρωγός σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τόσο σημαντικά θέματα όπως η υγιεινή των τροφίμων».

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης, η γενική διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο πρόεδρος της 1ης Δ.Κ. κ. Γ. Δαούλας, οι διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Θαν. Πατσιούρας και κ. Στ. Μπαξεβάνου αντίστοιχα, στελέχη των παραπάνω υπηρεσιών.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass