ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το δημογραφικό απειλεί την ύπαρξη της Ελλάδας

*Βραβεύτηκαν πολύτεκνες μητέρες, αριστούχοι μαθητές και νέοι φοιτητές

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2018 15:17

Την αντίδρασή τους στην «αντιπολυτεκνική» πολιτική της κυβέρνησης με την περικοπή επιδομάτων, κρούοντας παράλληλα των κώδωνα του κινδύνου για τη δραματική τροπή που παίρνει τις τελευταίες δεκαετίες το δημογραφικό εξέφρασαν τα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.


Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παν. Γκουντελάκης επεσήμανε ότι για άλλη μια φορά οι πολύτεκνοι, ως οι αιμοδότες του Ελληνικού Έθνους, εκπέμπουν SOS για τη συνεχιζόμενη δημογραφική κατάρρευση της χώρας, αναφέροντας ότι μια ολόκληρη πόλη των 60.000 κατοίκων χάθηκε την περασμένη τριετία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 και σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών οι θάνατοι υπερέχουν των γεννήσεων κατά 35.000 περίπου (123.079 – 88.132). «Η πολιτική ηγεσία αδιαφορεί πλήρως για το σημερινό κατάντημα της χώρας μας και μεταχειρίζεται τους πολύτεκνους πολύ χειρότερα από τους αγάμους. Τέλος στην Ελλάδα τα δημογραφικά κίνητρα. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προχώρησαν σε περαιτέρω μείωση των πολυτεκνικών επιδομάτων, καταργούν το πολυτεκνικό τιμολόγιο ΔΕΗ βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια και περιουσιακά. Ενώ και η τωρινή συγκυβέρνηση ακολουθεί άκρως αντιπολυτεκνική πολιτική για τα μάτια του κόσμου συστήνει διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για το δημογραφικό. Άραγε προς τι οι συνεδριάσεις όταν το ένα μετά το άλλο δημογραφικά κίνητρα καταργούνται;» ανέφερε ο κ. Γκουντελάκης. «Για εμάς το δημογραφικό πρόβλημα δεν είναι οικονομικό θέμα. Είναι κατά βάση πνευματικό, καρπός και παράγωγο του πνεύματος του ευδαιμονισμού, που κυριαρχεί στη ζωή πολλών ανθρώπων και είναι και αποτέλεσμα της ευρείας διασποράς υλιστικών και ανεύθυνων αντιλήψεων για τη ζωή, τη γέννηση των παιδιών, την έκτρωση, την αποφυγή αναλήψεως υποχρεώσεων, την αναίρεση του αγωνιστικού φρονήματος του κοινωνικού ανθρώπου. Το Δημογραφικό είναι τεράστιο εθνικό πρόβλημα, που απειλεί την ύπαρξη της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια» κατέληξε.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν μαμάδες που το 2017 απέκτησαν από τέσσερα και πάνω παιδιά. Συγκεκριμένα, 32 οικογένειες απέκτησαν φέτος το 4ο παιδί τους, έξι οικογένειες απέκτησαν 5ο παιδί, δύο οικογένειες απέκτησαν 6ο και δύο 7ο, ενώ μία οικογένεια το 9ο παιδί της. Επίσης, βραβεύτηκαν 64 αριστούχοι μαθητές Γυμνασίου, 28 αριστούχοι Λυκείου καθώς και 23 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που εισήχθησαν το 2017 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Την εκδήλωση λάμπρυναν με τα τραγούδια τους οι ορθόδοξες μαθητικές ομάδες της ΓΕΧΑ και ενώ χορευτές του ΚΕΛΕ παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Ο κ. Ν.Ράπτης διευθύνων σύμβουλος των εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου αναφέρθηκε στο έντονο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Ο σύλλογος απένειμε τιμητικές πλακέτες στη δίδα Μαίρη Ν. Ράπτου, στον επιχειρηματία κ. Ν. Ρώμνιο και στον κ. Ηρακλή Τσαπράζη ως ευγνωμοσύνη για την αγάπη και την αμέριστη συμπαράστασή τους προς την πολύτεκνη οικογένεια.
* Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, οι βουλευτές ΝΔ Λάρισας κ. Μάξ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος κ. Αθ. Αδαμόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass