Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λύση βιώσιμη όχι εθνικά επικίνδυνη στο Σκοπιανό

• Πρότεινε ο τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ Κ. Καραμανλής από την Ελασσόνα

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2018 20:02

Πολλαπλά ήταν τα μηνύματα που έστειλε από την Ελασσόνα ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών, βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην πανηγυρική εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας, στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Φαντασία».


Τον προσκεκλημένο «καλωσόρισε» ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας Δημ. Δριστέλας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Μπουκώρος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος.
Μιλώντας ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών, βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής, μέσα σε χειροκροτήματα, έκανε αναφορά στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στα σοβαρά θέματα που «τρέχουν» στην πολιτική και όχι μόνο.
Ο ομιλητής στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα να έλθει στη χώρα μας μια κυβέρνηση που θα πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία καθώς και στον δημοκρατικό Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
«Σταχυολογώντας» από τη μεστή ομιλία του στελέχους της Ν.Δ.:
«Οι πολιτικοί να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Τα ηγετικά μας στελέχη κινδύνεψαν να οδηγηθούν στην εσωστρέφεια και ήσασταν εσείς που επιλέξατε στο τιμόνι της παράταξης μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άνθρωπο που έδειξε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, επάρκεια, συνέπεια.
Βιώνουμε μια τεράστια κρίση. Και η ιστορία έχει δείξει ότι πάντα ήταν η δική μας παράταξη που έβγαζε την Ελλάδα από την κρίση και την έστηνε ξανά στα πόδια της. Το 2009, αν είχαμε ακούσει τον Κώστα Καραμανλή, δεν θα είχαμε βρεθεί ως χώρα στο χάλι που βρισκόμαστε σήμερα.
Μας ρωτούν τα νέα παιδιά: για ποιον λόγο να ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία, να σας εμπιστευτούμε ξανά; Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Στον δημόσιο διάλογο έχουν φουντώσει δύο διαφορετικές εκφάνσεις του λαϊκισμού. Ο τόπος χρειάζεται μια παράταξη που να είναι προσηλωμένη στο «ανήκομεν εις την Δύσιν» αλλά και να πει τα μεγάλα «όχι» στους Ευρωπαίους. Είμαστε η κατ’ εξοχήν φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη. Η χώρα μας χρειάζεται μια κυβέρνηση της Ν.Δ. για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη ζημιά της παρέας των κ. Τσίπρα και Καμμένου. Πρέπει να τελειώνουμε με τη μυθοποίηση της αριστεράς. Σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια που ζούμε, η πατρίδα μας έχει ανάγκη την παράταξή μας.
Ως παράταξη επενδύσαμε πάντα στην ειλικρίνεια και το πληρώσαμε. Λέγαμε αλήθειες. Αν είχε ακούσει ο λαός τον Κων/νο Μητσοτάκη, 1990-1993… Ο Κων. Καραμανλής το 2009 είπε την αλήθεια. Ο Αντ. Σαμαράς έδωσε μάχη για να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Και τώρα η «συμφωνία αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μπαίνουμε σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Σκάνδαλα, λάσπη που εμφανίστηκαν μόλις δύο ημέρες μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας.
Εδώ βλέπουμε εξόφθαλμες παρεμβάσεις από πολιτικά πρόσωπα στο έργο της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη δεν είναι υπάλληλος της πολιτικής. Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε ξεκάθαροι: δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
Η Ελλάδα ρισκάρει να έχει πολιτικό κόστος στο Σκοπιανό.
Πώς από ένα υπερήφανο έθνος οδηγούμαστε σε ένα φοβικό.
Το να μιλάς για λύση στο Σκοπιανό, χωρίς σοβαρή διαπραγμάτευση, δεν είναι μία ήττα; Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει την ευαισθησία της στα εθνικά ζητήματα - και ιδίως στο Σκοπιανό. Με πράξεις. Το απέδειξε το ‘92, το απέδειξε και το 2008.
Είναι παράλογο να μην υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, τη σημαία μας; Οι Ισπανοί, οι Ισραηλινοί, οι Τούρκοι αυτό κάνουν με σταθερότητα και επιμονή.
Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο ήταν μεγαλειώδης και η ουσία ήταν μία: ο κόσμος ήθελε να μιλήσει πέρα από κόμματα.
Σε όσους ετοιμάζονται για μία ακόμη εθνική ήττα, εμείς στη Νέα Δημοκρατία λέμε όχι. Θέλουμε να βρεθεί λύση, λύση βιώσιμη, όχι εθνικά επικίνδυνη.
Η παράταξή μας συνδέεται με φιλελεύθερες επιλογές που δικαιώθηκαν.
Σταθερή και χαμηλή φορολογία. Να δώσουμε την ευκαιρία στους πολλούς να κερδίσουν. Να οικοδομήσουμε κοινωνικό κράτος βιώσιμο. Εμείς λέμε ότι θα δώσουμε πίσω το χαμόγελο, την αξιοπρέπεια, την ελπίδα για τα παιδιά του.
Στον Νομό Λαρίσης είστε ευλογημένοι που καλύπτετε όλη την γκάμα της αγροτικής παραγωγής. Εδώ ήρθαμε να σας πούμε πως από κοινού πρέπει να σχεδιάσουμε το αύριο.
Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να τιμωρούμε τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.
Έχετε έναν από τους πιο επιτυχημένους περιφερειάρχες της χώρας.
Οι φιλελεύθερες ιδέες και οι πολιτικές έχουν νόημα όταν βοηθούν τον άνθρωπο, όταν εξασφαλίζουν την καθημερινότητά μας καλύτερη. Οφείλουμε αυτά να τα εξηγήσουμε χωρίς κραυγές. Όχι μεγάλα λόγια, αλλά με ρεαλισμό και πολλή δουλειά να κάνουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας, εκτός των προαναφερομένων, έδωσαν το «παρών»:
Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Παπαδημόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Μαμάρα, Αθ. Παιδής, οι πρ. δήμαρχοι Λάρισας Κώστας Τζανακούλης και Ελασσόνας Χρήστος Καραγιάννης, δεκάδες αυτοδιοικητικοί, οι πρ. βουλευτές Ι. Παπαδημόπουλος, Ελευθ. Κυριακού, οι πολιτευτές Στέλλα Μπίζιου, Μαρία Κάλλα, Γ. Καραβάνας, Γ. Αδαμούλης, ο πρόεδρος των Θεσσαλικών Βιομηχανιών Αχιλλέας Νταβέλης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημ. Παπαλέξης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας Νικ. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας, η πρόεδρος Περιφερειακής οργάνωσης ΝΔ Θεσσαλίας Ελένη Κοπάνου, οι αναπληρ. γραμματείς Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος, Μακεδονίας ΝΔ Χρ. Βλαχοκώστας, Ανθ. Αμανατίδης, Γ. Χυτούδης, από τον σύνδεσμο εκλογικής ετοιμότητας ο Γρηγ. Δασταυρίδης, οι πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ Λάρισας(Ηρ. Γερογιώκας), Τυρνάβου(Χριστόφ. Κατσαρός), Αγιάς(Χρ. Χατζησαλάτας, Κιλελέρ(Δημ. Ντογκούλης), ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δημοσθ. Νταόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Γιάννης Κουρινιώτης, συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, στελέχη της παράταξης και πολύς κόσμος.

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα