ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΧΘΕΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΑΝ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δίκτυο ύδρευσης σε 9 χωριά του Δήμου Κιλελέρ

* Κων. Αγοραστός: «Έργα ουσίας, χρήσιμα για την περιοχή» * Θαν. Νασιακόπουλος: «Έργα που οι κάτοικοι ζητούσαν εδώ και πολλά χρόνια»

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2018 22:08

Δίκτυο ύδρευσης αλλά και δεξαμενές, που θα επιλύσουν οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης σε 9 χωριά του Δήμου Κιλελέρ, προβλέπουν δύο συμβάσεις που υπέγραψαν, χθες, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός και ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθαν. Νασιακόπουλος.

Τα δύο έργα αφορούν στα χωριά, Ψυχικό, Κυπάρισσο, Αγ. Παρασκευή, Αγ. Γεώργιος, Χαρά, Ζάππειο, Δίλοφος (το πρώτο έργο) και τα χωριά Μοσχοχώρι και Κυπαρίσσια (το δεύτερο έργο). Είναι έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας (συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και εθνικούς πόρους) που με την κατασκευή τους αφήνουν οριστικά πίσω το πρόβλημα της μεταφοράς νερού με υδροφόρες.

Με τον κ. Αγοραστό, μετά την υπογραφή της σύμβασης, να δηλώνει ότι πρόκειται για «δύο έργα ουσίας, χρήσιμα για την κοινωνία, ξεκινούν στον Δήμο Κιλελέρ. Μέχρι σήμερα 9 χωριά στο Δήμο Κιλελέρ υδροδοτούνταν με υδροφόρες. Από σήμερα μπαίνουν οι βάσεις και όταν τα έργα ολοκληρωθούν τα χωριά αυτά θα έχουν ποιοτικό και ποσοτικό νερό, γιατί το νερό είναι ζωή. Με συνεργασία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον δήμαρχο κ. Νασιακόπουλο, καθώς και με το Δημοτικό Συμβούλιο και τη ΔΕΥΑ προχωρήσαμε τη διαδικασία και πλέον τα έργα ξεκινούν. Συνεχίζουμε με έργα ουσίας, έργα ανθρώπινα».

Ενώ ο κ. Νασιακόπουλος τόνισε πως «σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον κ. Αγοραστό υπογράψαμε τη σύμβαση δύο μεγάλων έργων, που αφορούν στην υδροδότηση 9 χωριών του Δήμου Κιλελέρ. Ήταν κάτι που το ζητούσαν οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια, καθώς οι περιοχές αυτές υδροδοτούνταν κατά το παρελθόν με υδροφόρα. Βρήκαμε ποιοτικό νερό στην περιοχή και με συντονισμένες ενέργειες Περιφέρειας και Δήμου ξεκινάμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την κατασκευή τους».

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το πρώτο έργο (κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης σε οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Κραννώνα και Νίκαιας προϋπολογισμού 2.177.560,97 ευρώ) αφορά στα χωριά Ψυχικό, Κυπάρισσος, Αγ. Παρασκευή, Αγ. Γεώργιος, Χαρά, Ζάππειο και Δίλοφος.

Ειδικότερα το έργο αφορά στην «ολοκλήρωση υπάρχοντος αγωγού μεταφοράς νερού, με την προσθήκη νέων τμημάτων, συνολικού μήκους 14.171 μέτρων και την κατασκευή πέντε δεξαμενών αποθήκευσης νερού. Τα τμήματα των αγωγών θα τοποθετηθούν παράλληλα με τις οριογραμμές του επαρχιακού δικτύου και έξω από το ασφαλτικό κατάστρωμα της οδού για να εξασφαλισθεί η εύκολη επιθεώρηση και η συντήρησή του κατά τη φάση της λειτουργίας του έργου.

Όσον αφορά στις κατασκευές δεξαμενών προβλέπονται τα παρακάτω: Δεξαμενή 500 τετραγωνικών μέτρων στο Ψυχικό η οποία θα τροφοδοτεί τον οικισμό του Ψυχικού και μέσω αυτής το δίκτυο μεταφοράς του νερού. Δεξαμενή χωρητικότητας 200 τετραγωνικών μέτρων στον οικισμό του Αγ. Γεωργίου η οποία θα αντικαταστήσει την παλαιά υφιστάμενη δεξαμενή και θα υδροδοτεί τον οικισμό.

Δεξαμενή 500 τετραγωνικών μέτρων στην Κυπάρισσο η οποία θα χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με την υφιστάμενη δεξαμενή και οι οποίες θα τροφοδοτούν το δίκτυο μεταφοράς του νερού. Δεξαμενές 500 και 200 τετραγωνικών μέτρων αντίστοιχα στο Ζάππειο και στον Δίλοφο η οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλαιές υφιστάμενες δεξαμενές και θα υδροδοτούν τους οικισμούς».

Το δεύτερο έργο (κατασκευή αγωγού ύδρευσης από την Τοπική Κοινότητα Κραννώνα στην Τοπική Κοινότητα Μαυροβουνίου, προϋπολογισμού 349.999,99 ευρώ) αφορά στα χωριά Μοσχοχώρι και Κυπαρίσσια.

Το έργο «αφορά στην υδροδότηση με κατάλληλης ποιότητας πόσιμο νερό των οικισμών της τοπικής κοινότητας Μαυροβουνίου. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης συνολικού μήκους 4.295 μέτρων (το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα τοποθετηθεί κατά μήκος υφιστάμενων αγροτικών δρόμων) για την τροφοδοσία της υδατοδεξαμενής του Μαυροβουνίου από υφιστάμενη γεώτρηση στην τοπική κοινότητα Κραννώνα στην οποία θα τοποθετηθεί νέο αντλητικό συγκρότημα».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass