Δίκτυο αποχέτευσης και ακαθάρτων στη Φαλάνη

* Με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ * Θα συνδεθεί με τον βιολογικό Γιάννουλης

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2018 16:35
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ολοκλήρωση του έργου που αφορά στο δίκτυο αποχέτευσης και ακαθάρτων υδάτων της Φαλάνης σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο («κεντρικός αποχετευτικός αγωγός Φαλάνης») είναι προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ ενώ η υλοποίησή του θα διαρκέσει περίπου 4 μήνες.

Ετσι, το δίκτυο αποχέτευσης της Φαλάνης θα συνδεθεί με τον Βιολογικό Καθαρισμό της Γιάννουλης. Τη σύμβαση υπέγραψαν προχθές ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδωρος Καφφές και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας (ΑΤΡΑΞ ΑΤΕ) ενώ το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αντλιοστασίου και καταθλιπτικού αγωγού από τη Φαλάνη έως την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Γιάννουλης μήκους 7.200 μ.

Σκοπός είναι η μεταφορά των λυμάτων από το πρόσφατα κατασκευασμένο δίκτυο ακαθάρτων της Φαλάνης στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Γιάννουλης, η οποία με το νέο έργο θα επεκταθεί και θα αναβαθμιστεί. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ.

Την περασμένη εβδομάδα υπογράφθηκε επίσης η σύμβαση που αφορά στο έργο της αντικατάστασης χαλυβδοσωλήνων (Β΄φάση) προϋπολογισμού 905.000 ευρώ από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο κ. Καφφές και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας (ΔΟΜΗΚΑ ΑΕ) ενώ το έργο, όπως σημειώνεται στην τεχνική περιγραφή «περιλαμβάνει την αντικατάσταση παλιών χαλύβδινων αγωγών μεταφοράς νερού διαμέτρων Φ600 και Φ500 μήκους 1.270 μ. και 800μ. αντίστοιχα από τη Γιάννουλη έως τον κόμβο περιφερειακής οδού και οδού Γρηγορίου Λαμπράκη (Κοζάνης)».

ΔΙΚΤΥΟ

Τέλος υπογράφθηκε η σύμβαση που αφορά στο έργο της μετατόπισης δικτύου ΔΕΥΑΛ στο πλαίσιο της νέας παράκαμψης της Λάρισας (από τη ΔΕΥΑΛ έως τη Γεωργική Σχολή). Το έργο περιλαμβάνει τη μετατόπιση δικτύων και εξοπλισμού της ΔΕΥΑΛ που βρίσκονται στην περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της νέας περιφερειακής οδού, έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας με συγχρηματοδότηση ΕΤΠΑ. Η σύμβαση μεταφοράς του δικτύου είναι προϋπολογισμού 430.000 ευρώ και υπογράφθηκε μεταξύ του κ. Καφφέ και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας (ΑΙΑΣ ΑΤΕ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass