ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ:

Εντυπωσιακή επανεκκίνηση με πάρτι και παρέλαση

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2018 22:40

Επίσημοι και πλήθος κόσμου, παρά το κρύο, παρευρέθηκαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις με τίτλο "Φαρσαλινό Καρναβάλι 2018" που διοργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων μετά από 23 χρόνια, με σκοπό την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων και επιδιώκοντας μια απόδραση από την καθημερινότητα και μια ολοκληρωμένη πρόταση ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες και για όλη την οικογένεια.

Ακόμη, στόχος της δημοτικής αρχής, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του και ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, είναι το "Φαρσαλινό Καρναβάλι 2018" να αποτελέσει θεσμό για τον Δήμο, να προβάλει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, να προσφέρει ένα μοναδικό χρώμα και κέφι στην πόλη, να δημιουργήσει επισκεψιμότητα και να τονώσει την τοπική οικονομία.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο με την εκδήλωση "Όλη η πόλη ένα πάρτι" που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία και ήταν ένα αποκριάτικο μασκέ πάρτι, που απευθυνόταν στους νέους και σε όσους αισθάνονταν νέοι.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή το πρωί με το "Κυνήγι του κρυμμένου χαλβαδοκουτιού" και το "Αποκριάτικο πάρτι εξερεύνησης και μυστηρίου" που απευθυνόταν σε παιδιά. Το απόγευμα της Κυριακής οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καρναβαλική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, σχολεία, κάτοικοι του Δήμου και όχι μόνο, με κύριο θέμα: Θρύλοι, μύθοι, παραδόσεις του τόπου μας. Μετά την παρέλαση των καρναβαλιστών στην οδό Λαρίσης, παρουσία πλήθους κόσμου, ακολούθησε στην πλατεία Δημαρχείου η βράβευση της νικήτριας ομάδας του "Κυνηγιού του Κρυμμένου Χαλβαδοκουτιού" και βραβεύσεις των πληρωμάτων των καρναβαλιστών. Οι βραβεύσεις ήταν:

α) Του καλύτερου θέματος - Ιδέας: (Καμπαρέ - Βιετνάμ) Πολιτιστικός Σύλλογος Ευυδρίου

β) Της καλύτερης παρουσίας - εμφάνισης (Μπεκρήδες) Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπιάς

γ) Της πολυπληθέστερης ομάδας: (Χίπηδες) καταστήματα ΤΡΟΪΚΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ - GSPOT - INSPOT.

Κατόπιν τα χορευτικά του ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων έπλεξαν το γαϊτανάκι και ακολούθησε χορός για όλο τον κόσμο και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κάψιμο του καρνάβαλου.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου ολοκληρώθηκαν χθες Καθαρά Δευτέρα, που γιορτάστηκαν τα κούλουμα στη στεγασμένη λαϊκή αγορά της πόλης των Φαρσάλων και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ναρθακίου, με παραδοσιακή μουσική, φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα, λαγάνα, άφθονο κρασί και το πέταγμα του χαρταετού.

Στις εκδηλώσεις, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (αρκετό κρύο), παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου, που γλέντησαν παραδοσιακά μέχρι τις απογευματινές ώρες.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass