ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Ανατρεπτικό «Μπουρανί» και παρέλαση 2.500 εθελοντών

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2018 22:50

Χιλιάδες επισκέπτες από πολλά μέρη της Ελλάδας και κυρίως από τη Θεσσαλία κατέκλυσαν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και χθες Καθαρά Δευτέρα την πόλη του Τυρνάβου.

Το βράδυ της Κυριακής εντυπωσιακή ήταν η μεγάλη παρέλαση των χιλιάδων καρναβαλιστών με πάνω από δεκαπέντε άρματα που συμμετείχαν σε τριάντα περίπου διαφορετικές ομάδες με θέματα κυρίως από την επικαιρότητα, με σκωπτικό χαρακτήρα και με ανεβασμένη την αίσθηση του χιούμορ. Παράλληλα με την επικαιρότητα το άρμα του συλλόγου «Γαϊτάκι Μπουρανί» συνέχισε και φέτος να φέρνει με επιτυχία στη σημερινή πραγματικότητα έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα.

Την Κυριακή ο καλός καιρός βοήθησε ώστε οι επισκέπτες να είναι παρά πολλοί, περισσότεροι από προηγούμενα χρόνια.

Ακόμα και χθες, Καθαρά Δευτέρα, το ψιλόβροχο κατά διαστήματα δεν πτόησε τους χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι κατέκλυσαν το κέντρο του Τυρνάβου και ειδικά τις δύο πλατείες, την Κεντρική και την πλατεία Αγοράς, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου και ο Σύλλογος «Γαϊτανάκι Μπουρανί», αναβίωσαν το Τυρναβίτικο «Μπρε μπρε μπρε».

Στον Τύρναβο σε ό,τι αφορά στην κατασκευή των αρμάτων η θεματολογία ήταν ευρηματική. Τον συντονισμό των εργασιών για την κατασκευή των αρμάτων είχαν οι Γιώργος Κιτσούλης, Χρήστος Χρήστου, Μιχάλης Τζόλας, Ευθύμιος - Άρης Γκούζιας, Δημήτρης Κόνας, Κυριάκος Πέρπερας και μαζί τους ένα μεγάλο επιτελείο συνεργατών.

Την Κυριακή της Αποκριάς η συμμετοχή ήταν φέτος από τις μεγαλύτερες αφού παρέλασαν πάνω από 2.500 άτομα, ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος και η λαμπερή Βασίλισσα του Καρναβαλιού Ιωάννα Τσούκα, άνοιξαν την παρέλαση με τα γκρουπ να ακολουθούν. Άψογη και από πλευράς ακουστικής κατά τη διάρκεια της παρέλασης και των άλλων εκδηλώσεων των ηχητικών εγκαταστάσεων του Βασίλη Σερετίδη με τον Dj Χρήστο Χαρισούλη. Φέτος με έργο του Δήμου οι καλωδιώσεις των ηχοσυστημάτων υπογειώθηκαν σε μόνιμη βάση με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από τα κρεμασμένα καλώδια και με ακόμα καλύτερη ηχητική κάλυψη.

Στην παρέλαση της Κυριακής παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές κ. Νίκος Παπαδόπουλος, Κώστας Μπαργιώτας και Γιώργος Κατσιαντώνης ο οποίος φέτος δεν ήταν στην εξέδρα των επισήμων αλλά παρέλασε ως μέλος της παρέλασης των γκρουπ. Οι δήμαρχοι Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, η διευθύντρια Εκπαίδευσης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ο πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος, ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Αστέριος Σαΐτης, οι αντιδήμαρχοι Τυρνάβου κ. κ. Φανή Μπίλιου, κ. Χρήστος Τσιόπας, Κωνσταντίνος Κουλιός, Γιώργος Κουτσοδήμος και Γιώργος Μπανταβάνης οι πρόεδροι των Τ.Κ. Τυρνάβου και Αμπελώνα κ. Γιώργος Χαλούλης και κ. Τασούλα Νταλαμπέκα, η πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ. Ζωή Βελισσαρίου κ.α.

ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ

Τέλος η ειδική επιτροπή του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού βράβευσε τα καλύτερα άρματα ή ομάδες που συμμετείχαν στην παρέλαση της Κυριακής, ως εξής:

Βραβείο παρουσίασης: Τσαρικά Μπολσόι – King of hair Αλέξης Μπεκίρης και café Ναυάγιο και Εεε Καζανόβα, café Groupie.

Βραβείο έμπνευσης: Αυτοκινητάκια του 4ου – 4ο Δημοτικό Σχολείο

και Το τέρας της Καμπύλαγας – 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Βραβείο σάτιρας: Δριστέλλα - Ζουλού

και Δεν έχουμε στον ήλιο μπύρα – Τρελοί Πειρατές Αναψυκτήριο.

Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου:

Survivor – Ρίο Μπουρανέιρος.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Θέμης Σαμαντζής, Μαρία Βαρδιοπούλου, Ιωάννα Καλιαρδού, Ελένη Ψύρρα, Βάγια Χαλούλη, Φένια Αναστασία.

ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Το μεγάλο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στήθηκε αρχικά στον Προφήτη Ηλία από τον Σύλλογο «Γαϊτανάκι – Μπουρανί» και τον Μορφωτικό Σύλλογο πλέκοντας το γαϊτανάκι, σερβίροντας τη χορτόσουπα, το μπουρανί, και κρασί του Οινοποιείου Τυρνάβου, ακολούθησε η γιορτή στην πλατεία Αγοράς. Επίσης εντυπωσιακή ήταν η γιορτή που στήθηκε στην Κεντρική πλατεία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου.

Ο Δήμος Τυρνάβου ευχαριστεί τους χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετείχαν στην παρέλαση της Κυριακής καθώς και τους αρχηγούς των πληρωμάτων.

Στις εκδηλώσεις σημαντική η συνδρομή του  Α.Τ. Τυρνάβου, του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Λάρισας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, του ΕΚΑΒ και της ΔΕΗ.

Τέλος, χθες μιλώντας στην «ΕτΔ» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης αφού ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή τους στη διοργάνωση και τους χιλιάδες επισκέπτες τόνισε: «Το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το Μπουρανί κυριαρχούν σαν τα πιο εμβληματικά πολιτιστικά γεγονότα στο πλαίσιο των αποκριάτικων γιορτινών εκδηλώσεων σε όλη την Κεντρική Ελλάδα. Και αυτό οφείλεται στον δυναμισμό, την ποιότητα, την αισθητική και το ανατρεπτικό χιούμορ».

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Φωτ.: Λ. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass