ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΡΕΜΑΤΑ «ΕΚΛΕΙΣΑΝ» ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Νέο... κύμα καταστροφών στα παράλια

* «Μονόδρομος η υλοποίηση του σχεδίου πόλης στον Αγιόκαμπο», υποστηρίζει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών παραλίων ν. Λάρισας και καταγγέλλει: «Γιατί σιωπούν Δήμος Αγιάς και Περιφέρεια Θεσσαλίας;»

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2018 22:55

Νέο κύμα κακοκαιρίας «βούλιαξε» σπίτια, επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και καταστήματα, στα παράλια του νομού Λάρισας.

Τα ορμητικά νερά των ρεμάτων απείλησαν για άλλη μια φορά την ασφάλεια των κατοίκων στην παραλιακή ζώνη, ενώ έχουν «κλείσει» δρόμους και πολλές περιοχές απομονώθηκαν.

Η έντονη βροχόπτωση προχθές, επανέφερε τον εφιάλτη των καταστροφών που προκάλεσαν τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, και με ανοιχτές ακόμη τις πληγές, οι οικισμοί των παραλίων δέχθηκαν χειρότερο χτύπημα.

Υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους, ενώ αδύνατη ήταν η προσπέλαση σε πολλά σημεία της παραλιακής οδού και συγκεκριμένα όπου καταλήγουν ρέματα, όπως

στη γέφυρα του Αγιοκάμπου (Καλατράβα), στη θέση Πλατάνια στη Βελίκα και στο ρέμα δίπλα στο κτίριο των Ηλεκτρολόγων επίσης στη Βελίκα.

Λόγω αυτών των συνθηκών πολλά παιδιά που διαμένουν στους οικισμούς των παραλίων του Δήμου Αγιάς, δεν μετέβησαν χθες στο σχολείο τους, ενώ πολλές ήταν οι κλήσεις βοήθειας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από κατοίκους τους, για να αποστραγγίσει τα νερά μέσα από τα σπίτια τους προκειμένου να σώσουν την περιουσία τους.

«Είναι μονόδρομος η υλοποίηση του σχεδίου πόλης στον Αγιόκαμπο, ώστε να γίνουν επιτέλους οι σωστές υποδομές και να προλαμβάνουμε τέτοια φαινόμενα» υποστήριξε στην «Ε», ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας κ. Δημήτρης Χασιώτης και συμπληρώνει: «Γιατί σιωπούν Δήμος Αγιάς και Περιφέρεια Θεσσαλίας;».

Καταγγέλλει επίσης τις τοπικές αρχές, ότι δεν έχουν μεριμνήσει για τη γρήγορη επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις προηγούμενες θεομηνίες, με αποτέλεσμα αυτή τη φορά οι καταστροφές να είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά και να πλημμυρίσουν μεγαλύτερες εκτάσεις γης.

«Οι επιχειρηματίες, είτε καταστημάτων είτε ενοικιαζόμενων δωματίων, στα παράλια, παθαίνουν μεγαλύτερη ζημιά εκεί που δυσκολεύονται να επιβιώσουν» τονίζει ο κ. Χασιώτης, ο οποίος υποστηρίζει τέλος πως «εφόσον οι αρχές του τόπου αδιαφορούν και τηρούν σιγή ιχθύος, θα μεταφέρουμε τα προβλήματα στο Υπουργείο Υποδομών, καταθέτοντας έναν πλήρη φάκελο με φωτογραφίες που παρουσιάζουν την υπάρχουσα κατάσταση. Θα ζητήσουμε την παρέμβαση του υπουργού και των αρμοδίων του υπουργείου για την επίλυση των προβλημάτων μας και θα πιέσουμε ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο πόλης, αλλιώς όχι μόνο ανάπτυξη δεν θα υπάρξει, αλλά θα επέλθει η ολική καταστροφή της περιοχής».

* Καθίζηση σημειώθηκε χθες σε ορεινή περιοχή στη Σκήτη του δήμου Αγιάς. Η καθίζηση που αποδίδεται στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σημειώθηκε σε πρανές περιφερειακού δρόμου της Σκήτης, που συνδέει το ναό του Αγίου Αθανασίου με το νεκροταφείο του χωριού. Για προληπτικούς λόγους, το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς προχώρησε στη σήμανση της περιοχής.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass