Η «ΒΟΥΛΗ» ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΚΔΙΔΕΙ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS:

«Και να φταίνε κάποιοι, δεν θα τιμωρηθούν…»

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2018 22:30

Καθημερινά η «βουλή» της Κεντρικής πλατείας στήνει τις δικές της συνεδριάσεις, όπου συζητιούνται τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας.

Όπως είναι λογικό, αυτές τις ημέρες, το κυριότερο ζήτημα που απασχολούσε τα πηγαδάκια ήταν φυσικά η προανακριτική για το σκάνδαλο της «Novartis». Και μπορεί οι συνταξιούχοι που συγκεντρώνονται στην πλατεία να μην διαφώνησαν για το πόσες κάλπες θα στήσουν, έβγαλαν όμως τη δική τους ετυμηγορία για την υπόθεση.

Κάποιοι δείχνουν εμφανώς την πολιτική τους προτίμηση, άλλοι δηλώνουν απογοητευμένοι από όλους τους πολιτικούς, κάποιοι εμφανίζονται μετριοπαθείς, αλλά όλοι συνταξιούχοι «βουλευτές» της Κεντρικής πλατείας κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα σε ό,τι αφορά στην υπόθεση και την ψηφοφορία για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Πως, ό,τι κι αν γίνει, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις πριν από αυτή, κανείς δεν θα τιμωρηθεί. Κι αυτό για εκείνους είναι το πιο σημαντικό. «Για τα μάτια του κόσμου γίνονται όλα» αποφαίνονται ομοφώνως, σχολιάζοντας ότι η προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή – την κανονική, των Ελλήνων – ήταν μάλλον ανούσια.

«Για να δουλέψει η μηχανή, πρέπει να λαδωθεί» λένε, «έτσι και οι πολιτικοί, λαδώνονται. Λάθος είναι βέβαια αλλά έτσι πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα. Όμως εμείς τους ψηφίζουμε δεν βγαίνουν μόνοι τους» σχολιάζει κάποιος και οι υπόλοιποι συμφωνούν. Στη διπλανή παρέα κάποιος ακούει τη συζήτηση και παρεμβαίνει δίνοντας μια διαφορετική άποψη. «Εντάξει, δεν ξέρουμε ποιος έκανε τι. Αυτό θα δείξει η προανακριτική. Αλλά και να έκανε κορίτσι μου, και να τα πήραν τα εκατομμύρια, πιστεύεις θα τιμωρηθεί κανείς; Όχι. Στο λέω εγώ. Τα ίδια γίνονται συνέχεια. Μόνο ο κοσμάκης πληρώνει».

Μέσα σε όλες τις φωνές, φυσικά, υπάρχουν κι εκείνοι που βλέπουν και την ίντριγκα πίσω από την υπόθεση. «Ξέρεις γιατί βγήκε αυτό τώρα; Για δύο λόγους. Ή για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο ή γιατί δεν τους δώσανε κι αυτούς να φάνε. Όταν γίνει ένα από τα δύο θα την ξεχάσουμε κι αυτή την υπόθεση», σημειώνει κάποιος από τους γηραιότερους και οι υπόλοιποι στο πηγαδάκι σιγοντάρουν. Μέχρι να μεσημεριάσει και να γυρίσουν σπίτι, αυτό θα είναι το κεντρικό θέμα της συζήτησης. Λόγω επικαιρότητας. Από αύριο θα επιστρέψουν στα καθημερινά. Κομμένες συντάξεις, Αλέξης ή Κυριάκος, ασθένειες, ποια φάρμακα παίρνει ο ένας και ποια ο άλλος…

Μπορεί να ’ναι και της Novartis, ποιος ξέρει...

Παναγιώτα Φούντα

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass