Συνεχείς διακοπές ρεύματος στο Σκλήθρο

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2018 22:12

Την απόγνωσή τους εκφράζουν οι λιγοστοί κάτοικοι του ορεινού Σκλήθρου για τις επανειλημμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Το χωριό του Δήμου Αγιάς βρέθηκε στο σκοτάδι για δύο βράδια την περασμένη βδομάδα, και τέταρτη φορά μέσα στον φετινό χειμώνα, με ταυτόχρονη διακοπή των τηλεφώνων, σταθερών και κινητών.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, συμβαίνει εδώ και χρόνια, και οι Σκληθριώτες ζητούν κάποιος επιτέλους να ενδιαφερθεί ώστε να δοθεί μια λύση.

«Δεν μπορούμε ούτε για βοήθεια να καλέσουμε όταν πέφτει το ρεύμα» μας λέει ο απόστρατος Γιώργος Μακρής που ζει εκεί.

«Την τελευταία φορά, το προσωπικό της ΔΕΗ, αν και κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, δεν μπορούσε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών να αποκαταστήσει άμεσα τη βλάβη, γιατί ήταν επικίνδυνο για την προσωπική τους ασφάλεια» μας επισημαίνει και εξηγεί: «Πέρα από την αποκατάσταση των βλαβών, όμως, δεν γίνεται κάτι για την εξάλειψη του μόνιμου πια προβλήματος. Το χωριό ηλεκτροδοτείται από γραμμή της ΔΕΗ που περνάει από την Έλαφο και διασχίζει το Μαυροβούνι, στο οποίο οι καιρικές συνθήκες, ιδίως τον χειμώνα, είναι άσχημες, με αποτέλεσμα τις συνεχείς διακοπές ρεύματος και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον, η πρόσβαση στην περιοχή του Μαυροβουνίου για την αποκατάσταση των βλαβών από τα συνεργεία της ΔΕΗ είναι δύσκολη έως αδύνατη όταν χιονίζει, κάτι που άλλωστε είναι συχνό φαινόμενο. Τα τελευταία χρόνια έγιναν γεωτρήσεις στην περιοχή του Σκλήθρου για την υδροδότηση των παραλιών του Αγιοκάμπου, με τελευταία αυτή σε απόσταση δύο χιλιόμετρων δρόμου από το Σκλήθρο. Για την ηλεκτροδότηση της γεώτρησης έγινε έργο το οποίο θα μπορούσε να συνεχισθεί για να ηλεκτροδοτηθεί το χωριό με νέα γραμμή, που θα είχε εύκολη πρόσβαση σε περίπτωση βλάβης, και ακόμη να διατηρηθεί η παλιά, μέσω Μαυροβουνίου, σαν εφεδρική – εναλλακτική. Δυστυχώς, από τους ειδικούς και τους υπευθύνους δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για το έργο αυτό, ούτως ώστε να εξαλειφθεί το πρόβλημα οριστικά».

Και ο κ. Μακρής καταλήγει λέγοντας με παράπονο: «Το Σκλήθρο σαν τόπος δίνει νερό από τις πηγές του στα παράλια και καλά κάνει. Το δικό του πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν οι αρμόδιοι; Η εγκατάλειψη αποτελεί βίωμα καθημερινό, πια, για τους κατοίκους του μικρού μας χωριού που αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Επιτέλους, ας μας ακούσει κάποιος».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass