ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ενίσχυση της ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα διαμονής

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2018 16:45

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του εγκεκριμένου χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού σχεδίου Generating Social and Human Capital for Third Country Nationals (MINGLE) στις 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα του σχεδίου που αποτελείται από 10 φορείς, με δεύτερο εταίρο από τη Λάρισα τη Δήμητρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική AE.

Επίσης συμμετέχουν οι: Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (Κύπρος) ως συντονιστής, M.M.C Management Center Limited (Κύπρος), Asociacion Instituto Europeo de Estudios para la Formacion y el Desarrollo (Ισπανία), Empresa Municipal de Desarrollo Urbano de Santander SANTURBAN (Ισπανία), (Ελλάδα), Stiftelsen Kursverksamheten VID U-AUNIVERSITET (Σουηδία), Integrationslyftet Sverige (Σουηδία), gemeinnützige Gesellschaft für berufsbildende Maßnahmen mbH (Γερμανία), Metropolisnet-European Metropolis Employment Network EWIV (Γερμανία).

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση της ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα διαμονής τους ως ενεργών πολιτών, μέσω της ανάπτυξης σχέσεων με την τοπική κοινότητα.

Οι δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν εκδηλώσεις μάθησης και κατάρτισης, συνεδριάσεις σεμιναρίων και συναντήσεις μεταξύ πολιτών και αλλοδαπών, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, ιδρύματα και δραστηριότητες. Τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για συμβούλους για την πολυπολιτισμικότητα ένα ηλεκτρονικό εργαλείο (EMKIT) και μια ψηφιακή πλατφόρμα για τις δραστηριότητες του προγράμματος, όπου το σχετικό υλικό θα διατεθεί για χρήση για κάθε ενδιαφερόμενο.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 24 μήνες και ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 615.262,62 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της διήμερης εναρκτήριας συνάντησης ο συντονιστής εταίρος ενημέρωσε για τον σχεδιασμό και προγραμματισμό των ενεργειών και δράσεων του προγράμματος, έγιναν παρουσιάσεις των οργανισμών των εταίρων και των δράσεών τους. Τέλος, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο για τα εργαλεία και τις καλές πρακτικές που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ενώ καθορίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα, οι επόμενες συναντήσεις καθώς και οι επόμενα εργαστήρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass