* Τόνισε ο Χρ. Κέλλας σε συνεδρίαση των Τομέων Υγείας - Παιδείας της ΝΔ

«Στόχος η διασύνδεση της Εκπαίδευσης με την αγορά»

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2018 22:24

«Η Παιδεία και η Υγεία αποτελούν δύο από τους πιο κρίσιμους άξονες της δημόσιας πολιτικής και τη μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον της χώρας μας και τη νέα γενιά.


Αυτό καλούμαστε να διασφαλίσουμε μέσα από ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, που θα συνδυάζει αδιάρρηκτα το όραμα, το έργο, τη συνέργεια και την αλληλεπίδραση».
Τα ανωτέρω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε δήλωσή του στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης των Τομέων Παιδείας και Υγείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Θέματα που συζητήθηκαν, η εισαγωγή Αγωγής Υγείας και Πρόληψης σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, ο επαγγελματικός αναπροσανατολισμός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προς νέα υγειονομικά επαγγέλματα, η ενδυνάμωση της Πανεπιστημιακής Έρευνας και της Τεχνολογίας στο χώρο της Υγείας και η σύνδεση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας με την αγορά εργασίας. Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία και την Υγεία, τονίζοντας: «Η ενίσχυση της πανεπιστημιακής τεχνολογικής εκπαίδευσης και η στήριξη της Έρευνας και της Τεχνολογίας στον τομέα της Υγείας, καθώς και η αλληλεπίδραση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα των πτυχιούχων επαγγελματιών υγείας με την αγορά εργασίας αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματός μας».  Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επαγγελματικά δικαιώματα των ήδη πτυχιούχων των ΤΕΙ, υπογραμμίζοντας, χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει, επί των ημερών της, ούτε η ποιότητα της εκπαίδευσης των Πανεπιστημιακών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων να υποβαθμισθεί ούτε να υπάρχουν πτυχιούχοι και επαγγελματίες δύο ταχυτήτων.  Σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο η Τεχνολογική Εκπαίδευση δυναμώνει διαρκώς, γι’ αυτό ως χώρα θα πρέπει να συνδεθούμε με το διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον».
«Η διασύνδεση της τριτοβάθμιας και μεταλυκειακής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, είναι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας», τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass