ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗΣ

Συμπαράταξη και στον Δήμο Κιλελέρ

* Αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινούν οι διεργασίες συγκρότησής της

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2018 16:04

«Την ίδρυση μιας νέας ευρύτατης και αυτόνομης δημοτικής πρωτοβουλίας στον Δήμο Κιλελέρ, με στόχο να συμβάλουμε καταλυτικά στις απαιτούμενες διεργασίες, ώστε να μορφοποιηθεί ένα γνήσιο αυτοδιοικητικό σχήμα, το οποίο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα ζητήσει τη στήριξη των συνδημοτών μας» εξαγγέλλει με δήλωσή του ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ και πρώην μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ Γιώργος Ακριβούλης.

Σύμφωνα με τον κ. Ακριβούλη «δυνάμεις που αντιτίθεται στη σημερινή δημοτική αρχή Κιλελέρ αλλά και πρώην συνοδοιπόροι του δημάρχου Αθανάσιου Νασιακόπουλου αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, διότι «ο καιρός της πραγματικής αλλαγής έχει φτάσει και η ευκαιρία δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Στη δήλωση Ακριβούλη δεν διευκρινίζεται ποιο πρόσωπο θα ηγηθεί αυτής της πρωτοβουλίας, αλλά σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Ε» ο ίδιος «αυτό θα προκύψει από τις σχετικές διαδικασίες που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα».

Η ΔΗΛΩΣΗ

Αναλυτικότερα η δήλωση του Γιώργου Ακριβούλη έχει ως εξής:

«Αυτό το καλοκαίρι στη χώρα μας, μετά από δέκα χρόνια κρίσης, θα διαμορφωθεί μια νέα πραγματικότητα για τον λαό μας. Νέες δυνατότητες θα διαμορφωθούν.

Σ’ αυτή ακριβώς τη νέα πραγματικότητα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να αλλάξει, ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα κληθούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που δημιούργησαν οι συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, χαράξουν τη νέα στρατηγική για τη, μετά τα μνημόνια, εποχή σε επίπεδο Δήμων, με ενεργό ρόλο και στο φλέγον ζήτημα της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής και να αποτελέσουν τον φορέα συνεννόησης των τοπικών κοινωνιών, με στόχο την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη συναίνεση και τη συμμετοχή των πολιτών. 

Με αυτό ακριβώς το πλαίσιο ανακοινώνουμε την ίδρυση μιας νέας ευρύτατης και αυτόνομης δημοτικής πρωτοβουλίας στον Δήμο Κιλελέρ, με στόχο να συμβάλουμε καταλυτικά στις απαιτούμενες διεργασίες, ώστε να μορφοποιηθεί ένα γνήσιο αυτοδιοικητικό σχήμα, το οποίο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα ζητήσει τη στήριξη των συνδημοτών μας. Οι καιροί δεν επιτρέπουν πλέον τη διαιώνιση των κομματικών «χρισμάτων», των «εντολοδόχων» δημάρχων, των «εκλεκτών», σε επιχειρηματικούς κύκλους, προσώπων, των «προστατευμένων», από το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα και υποβάθμισε την αυτοδιοίκηση. Πλέον οι πολίτες οφείλουν να στρέψουν το βλέμμα τους στον πρώτο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμμετάσχουν, ανεξαρτήτως των ιδεολογικών τους εντάξεων ή αναφορών, στα πρόσωπα εκείνα που έχουν τη θέληση, τη γνώση και τη δύναμη να αφήσουν οριστικά στο παρελθόν όλες εκείνες τις πρακτικές, με τις οποίες κομματικοποιήθηκε ο χώρος της Αυτοδιοίκησης. Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τον αναντικατάστατο ρόλο των κομμάτων στη Δημοκρατία. Όμως σε αυτήν, τα κόμματα και οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις έχουν διακριτά διαφορετικό ρόλο και αποστολή. Γι’ αυτό ακριβώς και λέμε όχι στην κομματικοποίηση της ΤΑ. Γι’ αυτό και απαιτούμε σεβασμό στην αυτονομία της. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δηλώνουμε «παρών»! Το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις και θα ανοίξουμε τον διάλογο με όλους αυτούς που ενδιαφέρονται να γράψουν την πραγματικά νέα σελίδα στον Δήμο Κιλελέρ. Θα καλέσουμε σε Συμπαράταξη όλες εκείνες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να δεχθούν ως βάση διαλόγου την ανάγκη δημιουργίας μιας πραγματικά αυτοδιοικητικής κίνησης».

Και ο Γιώργος Ακριβούλης καταλήγει: Ο καιρός της πραγματικής αλλαγής έχει φτάσει. Η ευκαιρία δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Όσο οι σημερινοί τοπικοί άρχοντες θα αγωνίζονται για να αποσπάσουν ξανά το κομματικό χρίσμα, τόσο εμείς θα ανοιγόμαστε στις υγιείς εκείνες μονάδες και ομάδες που θέλουν να γράψουμε με τα δικά μας χέρια το αύριο του τόπου μας. Θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα, η προγραμματική μας διακήρυξη καθώς και τα στελέχη που απαρτίζουν την πρωτοβουλία μας. Στο Δήμο Κιλελέρ δεν περισσεύει κανείς. Μόνο αυτοί που έχουν αποδείξει πως ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους. Ξεκινάμε!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass