ΔΥΟ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Κάνουν συντροφιά… στους σκύλους

* Αναλαμβάνουν τις καθημερινές βόλτες και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους

Δημοσίευση: 22 Απρ 2018 21:10
Οι δύο "dog walkers" στην κοίτη του Πηνειού με τον Choco και τον Timon, την ώρα της βόλτας Οι δύο "dog walkers" στην κοίτη του Πηνειού με τον Choco και τον Timon, την ώρα της βόλτας

Όλοι χρειάζονται τη βόλτα τους, το παιχνίδι, την ξεγνοιασιά ειδικά όταν πρόκειται για τετράποδα. Πόσο να αντέξει ο σκύλος στο διαμέρισμα; Πόση υπομονή να κάνει για να επιστρέψει ο ιδιοκτήτης του από τη δουλειά και να βγουν βόλτα και τι γίνεται όταν έρθει η στιγμή των διακοπών;

Οι υποχρεώσεις των περισσοτέρων καθημερινά είναι πάρα πολλές, και κάποιες φορές είναι τόσες που ο ιδιοκτήτης του τετράποδου χρειάζεται ένα χέρι βοηθείας. Αυτό το προσφέρουν η Ρένια και η Βερονίκη, που τη διασκέδασή τους την έκαναν επάγγελμα. «Χρόνια κρατούσαμε τα κατοικίδια των φίλων μας όταν αυτοί έφευγαν για διακοπές. Ή όταν δούλευαν τα βγάζαμε βόλτα. Έτσι, σκεφτήκαμε να κάνουμε επάγγελμα κάτι που αγαπάμε και μας αρέσει πολύ. Κανονικά και με τον νόμο», λένε και γελούν.

Καθημερινά θα περάσουν από το σπίτι, θα πάρουν τον σκύλο, θα βγουν τη βόλτα τους, θα τρέξουν, θα παίξουν, θα τον πάνε ακόμα και στον κτηνίατρο, θα επιστρέψουν το τετράποδο στο σπίτι και τα κλειδιά στον ιδιοκτήτη. Στο εξωτερικό είναι κάτι συνηθισμένο, στην Ελλάδα και μάλιστα στη Λάρισα δεν είναι τόσο διαδεδομένο. «Με τον κάθε ιδιοκτήτη και το τετράποδό του είναι διαφορετική η σχέση που αναπτύσσουμε. Το βασικότερο είναι ότι πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη. Την πρώτη μας βόλτα που είναι δωρεάν την κάνουμε όλοι μαζί. Είναι βόλτα γνωριμίας, δίνουμε ένα ερωτηματολόγιο για να γνωρίσουμε καλύτερα το ζώο», λένε περιγράφοντας τη διαδικασία. Εξάλλου και ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλου θέλει να βρει τον τέλειο περιπατητή για το κουτάβι του, θέλει να κάνει τη σωστή επιλογή.

Τις δύο “dog walkers” τις συναντήσαμε στην κοίτη του Πηνειού με τον Choco και τον Timon, ήταν η ώρα τους για βόλτα. Ο μεγάλος Choco, πρώην αδέσποτος είναι από τα πιο αγαπημένα σκυλιά των κοριτσιών μιας και τον ξεχωρίζουν για την εξυπνάδα του. Από την άλλη ο Timon μικρό κουτάβι τώρα προσπαθεί να μάθει τα βασικά, όπως να κάνει την ανάγκη του έξω και να προχωράει δίπλα από τη Ρένια χωρίς να χοροπηδάει. Αγαπάει το «μπράβο» καθώς η επιβράβευση κρύβει πάντοτε μια λιχουδιά που προκειμένου να τη γευτεί είναι ικανός να κάνει τα πάντα.

Εκτός από τις καθημερινές βόλτες οι Λαρισαίες “dog walkers” αναλαμβάνουν και τη φύλαξη των κατοικιδίων όταν οι ιδιοκτήτες τους φεύγουν για διακοπές. Η φύλαξη γίνεται είτε στον χώρο που ζουν τα ζώα είτε στον δικό τους χώρο μιας και οι δύο ζουν σε μονοκατοικία. «Όταν ο ιδιοκτήτης θα μας αφήσει το κατοικίδιό του για ένα Σαββατοκύριακο ή για τις καλοκαιρινές του διακοπές τότε φροντίζουμε να έχουμε συχνή επικοινωνία μαζί του, να του στέλνουμε φωτογραφίες να είναι σε επαφή με τον σκύλο του. Συμπεριφερόμαστε στα ζώα που φιλοξενούμε ή βγάζουμε βόλτα όπως φροντίζουμε και τα δικά μας», αναφέρουν για να προσθέσει η Βερονίκη που ζει σε χωριό κοντά στη Λάρισα «το βράδυ θα κοιμηθεί κανονικά μέσα στο σπίτι μου, δεν αλλάζει τις συνήθειές του το ζώο».

Ακόμα και όταν οι διακοπές τελειώσουν και οι ιδιοκτήτες επιστρέψουν στην πόλη, τότε δεν χάνουν την επαφή. Συνεχίζουν να έχουν επικοινωνία για να μαθαίνουν τα νέα των αγαπημένων τους τετράποδων. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να βρίσκουν πληροφορίες για τους περιπατητές εκτός από τα social media και στους κτηνιάτρους.

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass