«Κόκκινη γραμμή» η απλή αναλογική

* Αυγενάκης - Αγοραστός συμφώνησαν ότι οδηγεί σε ακυβερνησία την Αυτοδιοίκηση

Δημοσίευση: 23 Απρ 2018 22:04

Ταύτιση απόψεων σχετικά με τα δεινά της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η οποία θα προκαλέσει πλήρη ακυβερνησία, σημειώθηκε στη συνάντηση που είχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, στο γραφείο του πρώτου.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη αρχικά τον κ. Αγοραστό για το πρόσφατο κοινό συνέδριο περιφερειαρχών και δημάρχων, μεταφέροντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη «για την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στον χώρο της Αυτοδιοίκησης».

Στη συνέχεια καυτηρίασε τη στάση του κ.Σκουρλέτη στο θέμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών στην Τ.Α: Θα επικρατήσει “μπάχαλο” με την εφαρμογή της απλής αναλογικής και η ΝΔ δεν θα επιτρέψει την ‘μπαχαλοποίηση’ του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα ασκεί διοίκηση ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος όταν δεν θα έχει πλειοψηφία στο Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο; Βεβαίως εκείνο που η Νέα Δημοκρατία στέλνει ως μήνυμα είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια με την Αυτοδιοίκηση. Ακόμα κι αν ο νόμος της απλής αναλογικής ψηφιστεί στη βουλή, αυτός θα ακυρωθεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Με τη σειρά του ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως «είναι έτοιμο το σχέδιο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης της χώρας, με ένα κράτος σε ρόλο επιτελικό αλλά όλα να δουλεύουν από κάτω προς τα πάνω», σημειώνοντας πως ενώ ο ίδιος δεν φοβάται σε καμία περίπτωση την απλή αναλογική, «κάτι τέτοιο θα συνιστούσε μεγάλο πρόβλημα για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γιατί επιβάλλουν την απλή αναλογική στην Τ.Α. με τον κίνδυνο να μην διοικήσει ο πρώτος, και στις εθνικές εκλογές οι ίδιοι ως πρώτο κόμμα να αποκτούν την εξουσία. Και καλά μια κυβέρνηση αν τα σπάσει με τον εταίρο της πάει σε πρόωρες εκλογές. Στην Αυτοδιοίκηση ένας δήμαρχος θα είναι όμηρος καταστάσεων μέχρι τη λήξη της θητείας του».

Ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειαρχών αναφέρθηκε στα οφέλη της αρχής της επικουρικότητας και της ολοκληρωτικής ενέργειας, καυτηριάζοντας τη σημερινή κατάσταση, αφού για να δημιουργηθεί ένα αλιευτικό καταφύγιο χρειάζονται 40 υπογραφές, για να ρυθμιστούν θέματα λαϊκής αγοράς αποφασίζει ένας γραμματέας του Υπουργείου Εμπορίου, κ.α.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass