ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ:

Σε κομβικό σταυροδρόμι η Ελλάδα, αναγκαία η ομοψυχία και η σύνεση

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 15:48

Μήνυμα εθνικής ομοψυχίας αλλά και σύνεσης έστειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου βρέθηκε, συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις της Ελληνικής ομογένειας για την 25η Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη. Εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν την Κυριακή, 22 Απριλίου, με την «παρέλαση της εθνικής ανεξαρτησίας» στο Μανχάταν.

Μιλώντας σε ομογενείς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο κ. Κόκκαλης τόνισε μεταξύ άλλων πως "βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σταυροδρόμι ως χώρα, λίγους μήνες πριν την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που μας οδήγησε στο σαθρό δικομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης.

Ένα σταυροδρόμι με πολλαπλές προκλήσεις που αγγίζουν ακόμη και το υπέρτατο ιδανικό της εδαφικής μας ακεραιότητας. Δυστυχώς η εμμονή του προέδρου της Τουρκίας να αντιμετωπίζει τα πάμπολλα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του, με την εύκολη - πλην όμως άκρως επικίνδυνη - εξαγωγή έντασης και στα σύνορα με την Ελλάδα, μας οδηγεί σε αχαρτογράφητα νερά.

Την ώρα λοιπόν που ο γεωπολιτικός χάρτης πέριξ της Μεσογείου αποτελεί κινούμενη άμμο, την ώρα που η γείτονα χώρα συμπεριφέρεται ως άλλος "νταής" στην περιοχή μας, αυτή την ώρα εμείς ως Ελλάδα οφείλουμε να επιδείξουμε δύο αρετές: Την εθνική ομοψυχία και τη σύνεση. Γιατί μόνον ενωμένοι ως Έλληνες, μακριά και πέρα από πολιτικές και άλλες διαφορές, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα αποτροπής σε κάθε επιβουλή. Και γιατί μόνον με συνετή και ψύχραιμη αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων, διασφαλίζουμε μέχρι κεραίας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αποφεύγοντας παράλληλα ενδεχόμενη κλιμάκωση που δεν θα ωφελήσει κανέναν.

Σεβόμαστε τη δημοκρατία, την ελευθερία και τις διεθνείς συμβάσεις ως χώρα και κινούμαστε πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας. Οι λεονταρισμοί απ' όπου κι αν προέρχονται, πέραν της εσωτερικής κατανάλωσης και της μικροπολιτικής χρήσης τους, οδηγούν πάντοτε σε αδιέξοδα. Ας το βάλουν άπαντες καλά στο μυαλό τους αυτό, γιατί εάν χρειαστεί, θα λάβουν ισχυρή και ολοκληρωτική απάντηση από την Ελλάδα. Ίσως ένα φρεσκάρισμα της μνήμης τους με τα βιβλία της ιστορίας, να τους είναι περισσότερο χρήσιμο αυτή την εποχή, από κάθε άλλη.

Ένας πρώην αμερικανός πρόεδρος, ο Τζων Κένεντι, είχε πει κάποτε το εξής: "Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου". Εσείς λοιπόν να είστε υπερήφανοι γιατί είστε δύο φορές Έλληνες. Γιατί μακριά από την πατρίδα, σε έναν ξένο τόπο, όχι απλά κρατάτε μέσα σας ζωντανή τη φλόγα του Ελληνισμού, αλλά τη μεταλαμπαδεύετε ατόφια στις επόμενες γενιές και γίνεστε πρεσβευτές των ηθών και των αξιών της χώρας μας" κατέληξε.

Στο περιθώριο του επίσημου δείπνου για τις επετειακές εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο Hilton στο Μανχάταν, ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και τον κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης κ. Άντριου Κουόμο.

Να σημειωθεί τέλος πως ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδέχθηκε σχετική προσωπική πρόσκληση από την ομογένεια, εκπροσωπώντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκδηλώσεις.

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Ιδιαίτ.)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass