ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ο Tύρναβος γιόρτασε τον Άγιο Γεώργιο

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 22:16

Πλούσιες ήταν και οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στον ενοριακό ναό του Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου. Χθες το πρωί τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Διονυσίου Παπαλέξη παρουσία του οικοδεσπότη προϊσταμένου του ναού αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου και των ιερέων της πόλης.

Ακολούθησε αρτοκλασία και θείο κήρυγμα ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί στο προαύλιο του ναού από μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Προχθές παραμονή της γιορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιου ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. Μετά ακολούθησε λιτανεία στους δρόμους γύρω από το ναό με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Το χαρακτηριστικό της προχθεσινής λιτανείας ήταν ότι την εικόνα του Αγίου συνόδευαν καβαλάρηδες από τον Ιππικό Όμιλο Τυρνάβου.

Στις διήμερες εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπέμπης, ο διοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου Σεραφείμ Μπίρδας, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φανή Μπίλιου - Λαγκιόλη, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Τυρνάβου κ.Γιώργος Χαλούλης, οι επικεφαλής παρατάξεων στον Δήμο Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος και Στέλιος Ροντούλης και πλήθος πιστών.

Ανάλογες και οι εκδηλώσεις στον Αμπελώνα όπου γιορτάστηκε ο Άγιος Γεώργιος στο φερώνυμο παρεκκλήσι το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στο άλσος όπου γίνεται η γιορτή κρασιού. Παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αμπελώνα κ. Γιώργος Κουτσοδήμος, ο πρόεδρος της «Ελπίδας» κ. Απόστολος Παπαϊωάννου και πλήθος κόσμου.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass