Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΓΙΑΣ:

«Θα παραμείνουμε και Ορθόδοξοι και Έλληνες»

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 22:18

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στην Αγιά, στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό, παρουσία πλήθους πιστών, τόσο στον μέγα αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό της Κυριακής όσο και χθες το πρωί της Δευτέρας στην πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας Βασίλης Λέτσιος, η δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Γιαννουλέα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακαρίου Γιώργος Μπαράκος, η πρώην δήμαρχος Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Χατζησαλάτας.

Ο σεβασμιότατος στο κήρυγμά του μίλησε για τον βίο του Αγίου Γεωργίου, αλλά και για την τρίτη Κυριακή του Πάσχα που συνέπεσε με την εορτή, τις Μυροφόρες γυναίκες και τους «κρυφούς» μαθητές του Χριστού, Ιωσήφ και Νικόδημο.

Υπενθύμισε ότι ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος λατρεύεται ως ελευθερωτής των αιχμαλώτων και επισήμανε μεταξύ άλλων «Ζούσαμε σε εποχή χωρίς αιχμαλώτους, έχουμε τώρα τους αξιωματικούς μας αιχμαλώτους στην Τουρκία. Ζούσαμε με ειρήνη, έχουμε τώρα ξανά την ανάγκη προσευχής για την ειρήνη, γιατί χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου. Προσευχόμασταν πάντα για τους οδοιπόρους και τώρα πάλι βλέπουμε πρόσφυγες, σκλάβους, δέσμιους, εγκαταλελειμμένους και νιώθουμε πάλι τι σημαίνει προσευχή. Ο ελληνικός λαός, έχοντας εμπειρίες σταυρώσεως και σταυρικής πορείας, μπορεί να γιορτάζει την Ανάσταση, που είναι η γιορτή της λύτρωσης, της αληθινής ελπίδας για τη ζωή, της ζωής δηλαδή για την οποία μαρτύρησαν ο Άγιος Γεώργιος και όλοι οι μάρτυρες της Εκκλησίας ως και τώρα. Και ίσως ποτέ να μην χρειαστεί κι εμείς να χύσουμε το αίμα μας, όπως αυτοί, αλλά καλούμαστε να δώσουμε τη μαρτυρία της τόλμης που προέρχεται από την αγάπη μας στον Θεό και την Εκκλησία. Γιατί το να είμαστε στην Εκκλησία, είναι τόλμη. Το να κάνουμε τον σταυρό μας όταν πρέπει, είναι τόλμη. Το να κηρύττουμε το Ευαγγέλιο σήμερα, είναι τόλμη. Το να αντιστεκόμαστε σε καθετί που θέλει να γκρεμίσει ιερά και όσια, είναι τόλμη. Το να ζητάμε να παραμείνει αυτός ο τόπος Ορθόδοξος, είναι τόλμη».

Ο κ. Ιγνάτιος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον εφημέριο της ενορίας, αρχιμανδρίτη π. Ρωμανό Ζέρβα, τονίζοντας την αγάπη του γι’ αυτόν, αλλά και την αγάπη που οι Αγιώτες του δείχνουν, ενώ τελειώνοντας κάλεσε τον κόσμο να μην φοβάται για τίποτε γιατί, όπως είπε, «όσο είμαστε ενωμένοι στην πίστη μας, όσο κρατάμε τις αξίες του λαού και της παραδόσεώς μας, όσο αντιστεκόμαστε στα κελεύσματα του καιρού για να αποηρωοποιηθούμε, ζει ο Θεός, θα συνεχίζουμε να γιορτάζουμε κάθε Πάσχα, θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε κάθε εκκλησιά, θα συνεχίσουμε να κοινωνούμε Χριστό, εσταυρωμένο και Αναστάντα, θα συνεχίσουμε να τιμούμε τους Αγίους μας, θα συνεχίσουμε να έχουμε τους ήρωες και τους μάρτυρες της Πίστεως και της Πατρίδας, και θα παραμείνουμε και Ορθόδοξοι και Έλληνες μέσα σε μια Ευρώπη που, όσο κι αν παραπαίει, από μας περιμένει πολλά».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass